REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
20
Vytautas Landsbergis (nuotr. Fotodiena.lt)

Prieš pat vasario 16-ąją ligoninėje atsidūręs Lietuvos Aukščiausiosios Tarybos-Atkuriamojo Seimo pirmininkas Vytautas Landsbergis iki šiol medikų rankose.

20

Prieš pat vasario 16-ąją ligoninėje atsidūręs Lietuvos Aukščiausiosios Tarybos-Atkuriamojo Seimo pirmininkas Vytautas Landsbergis iki šiol medikų rankose.

REKLAMA

Šią žinią skaitytojams patvirtino profesoriaus sūnus Vytautas V. Landsbergis. Penktadienio rytą pasiteiravus, kaip jaučiasi visų mylimas profesorius, kurį beveik prieš mėnesį pakirto gripo komplikacijos, jis teigė, kad būklė išlieka tokia pati.

„Kol kas nieko naujo. Profesorius lieka ligoninėje“, - nedaugžodžiavo Vytautas V.Landsbergis.

Prieš kelias dienas tv3.lt jis sakė, kad situacija yra banguojanti. „Medikai negali paleisti jo į namus tol, kol neįsitikina, kad jo būklė tikrai yra stabili. Jis yra gydomas, stebimas. Nėra labai ramu“, - tada kalbėjo profesoriaus sūnus.

Dar anksčiau profesoriaus sūnus yra kalbėjęs: „Tėvuką užpuolė dėdė gripas. Labai nemalonus. Dabar jau lengviau, dienos gerokai šviesesnės.“

REKLAMA
REKLAMA

Gripo virusas, nepaisydamas nei amžiaus, nei sveikatos būklės, gali būti negailestingas kiekvienam, tačiau didžiausia rizika – vyresnio amžiaus žmonėms. Šiems ir taip susiduriant su silpstančia sveikata uždelstas, sunkus gripas gali sukelti net pavojų gyvybei.

REKLAMA

Gripo komplikacijos gali būti pavojingos

„Vyresniame amžiuje gripas ypač pavojingas, kadangi žmogui paūmėja jau turimos lėtinės ligos. Be to, įprastai gripo virusas labiausiai suaktyvėja drėgnu ir žvarbiu oru.

Tuomet kiekvienas sinoptikų prognozuojamas ciklono atėjimas į Lietuvą žiemos metu mums reiškia didesnį darbo krūvį“, – teigia Kauno klinikinės ligoninės Infekcinių ligų skyriaus vedėja Rimantė Balčiūnaitienė.

Pavojus širdžiai Dažniausiai tikėtinos gripo komplikacijos: plaučių uždegimas, bronchitas, šlapimo takų infekciniai susirgimai, gripinis meningitas.

REKLAMA
REKLAMA

Vis dėlto, pasak Rimantės Balčiūnaitienės, gripo virusas ne tik sukelia įvardintas komplikacijas, paūmina jau turimas ligas, tačiau ypač vyresniame amžiuje gali iššaukti ir naujų ligų atsiradimą, sutrikdyti širdies darbą.

Specialistė perspėja, kad gripo virusas yra visiškai neprognozuojamas, tad pajutus pirmuosius jo simptomus būtina nedelsti ir laiku kreipti į medikus. 

„Uždelsus kreiptis į medikus gripo atveju, ypač vyresniems žmonėms, viskas išties gali baigtis net mirtimi. Deja, tačiau kiekvienais metais būna nuo gripo mirusių ligonių ir dažniausiai tai būna garbingo amžiaus žmonės“, – sako pašnekovė.

Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro (ULAC) medikai perspėja, kad gripui būdinga staigi pradžia, aukšta, daugiau nei 38 laipsnių, temperatūra, sausas kosulys, gerklės, galvos ir raumenų skausmas, taip pat nuovargis bei silpnumas.

Kiti, tačiau retai pasitaikantys gripo simptomai: šleikštulys, vėmimas, pilvo skausmas, viduriavimas.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų