REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
42
Purvini marškinėliai (nuotr. 123rf.com)

Nėra nieko blogiau, nei purvinų, susiglamžiusių ir kandžių sugraužtų drabužių pilna spinta. Kad padėtų būtent su šiomis bėdomis susiduriantiems žmonėms, sauso drabužių valymo ekspertai pasidalino keliais patarimais, kaip tinkamai prižiūrėti iš skirtingų audinių pasiūtus drabužius.

42

Nėra nieko blogiau, nei purvinų, susiglamžiusių ir kandžių sugraužtų drabužių pilna spinta. Kad padėtų būtent su šiomis bėdomis susiduriantiems žmonėms, sauso drabužių valymo ekspertai pasidalino keliais patarimais, kaip tinkamai prižiūrėti iš skirtingų audinių pasiūtus drabužius.

REKLAMA

Kai kalbama apie teisingą drabužių laikymą spintoje, svarbiausia yra įsitikinti, jog naudojate tinkamo dydžio ir tipo pakabas.

Švarkus kabinkite ant pečius tvirtai prilaikančių pakabų.

Jei turite daug suknelių, įsitikinkite, jog pakaba vienaip ar kitaip nepažeidžia jos formos, kadangi šis drabužis būna pačių įvairiausių kirpimų, stilių ir pasiūti iš skirtingų medžiagų. Ypatingą dėmesį skirkite šilkinėms suknelėms, jokiu būdu į jos vidų nedėkite pakabos, kadangi taip pečių srityje liks negražūs iškilimai. Šilkines sukneles patariama perlenkti pusiau ir pakabinti ant pakabos taip, kaip kabintumėte kelnes.

Atminkite, kad ant pakabų niekada nekabinkite megztų drabužių ar marškinėlių, kadangi taip pažeisite jų formą. Megztus drabužius siūloma atsargiai sulanksčius padėti į stalčius arba perlenkti pusiau ir pakabinti ant tvirtos medinės ar plastikinės pakabos.

REKLAMA
REKLAMA

Niekada nepirkite iš plonos vielos pagamintų pakabų, kadangi jos drabužiuose paliks žymes, o sukabinus į spintą, joje neliks oro.

Taip pat nerekomenduojama drabužių uždengti skaidriu plastikiniu maišu. Kiekvienas drabužis privalo kvėpuoti, o jei norite juos uždengti, rinkitės orui pralaidų medžiaginį maišą.

REKLAMA

Kaip išvengti drabužių kandžių?

Kad spintoje neapsigyventų drabužius gadinančios kandys, patariama tuo pasirūpinti iš anksto, o ne su problema kovoti tada, kai ji jau atsirado, be to, nuo jų apsisaugoti lengviau, nei išnaikinti.

Vienas iš būdų tai padaryti – į spintas įdėti paprastus maišelius, skirtus apsisaugoti nuo kandžių, bei reguliariai juos keisti. Galima įsigyti specialių kandims skirtų spąstų, kurie gali būti padedami visuose namų kampuose. Atminkite, jog kandys mėgsta šiltas, drėgnas, tamsias vietas, todėl įsitikinkite, jog jūsų spinta gerai vėdinama, joje vėsu.

REKLAMA
REKLAMA

Jei jūsų spintoje jau apsigyveno kandys, teks kviesti šiuos parazitus naikinančius žmones. Po mėnesio atlikite pakartotiną valymą, kad įsitikintumėte, jog išnaikintos visos kandys.

Dažnai manoma, jog jei namuose neskraido kandys, jų ir nėra. Atminkite, jog daugiausia žalos drabužiams padaro jų lervos, o ne patys vabalėliai.

Kaip taisyklingai plauti drabužius?

Kalbant apie drabužių plovimą, svarbiausia yra tai daryti ne per dažnai. Tai nereiškia, jog drabužių nereikėtų plauti. Ekspertai pasidalino patarimais, kaip plauti drabužius jiems nepakenkiant.

Tamsius drabužius reikėtų plauti išverstus, šaltame vandenyje ir nustačius lėtą gręžimo rėžimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Naudokite tik kokybišką skystą skalbiklį arba specialias kapsules. Pigios priemonės nėra tokios veiksmingos, dėl to juos teks plauti ne kartą ir ne du, o miltelių pagrindu pagaminti skalbikliai lieka drabužiuose ir yra viena pagrindinių priežasčių, kodėl juose atsiranda skylutės.

Taip pat labai svarbu reguliariai valyti skalbimo mašiną. Jei norite, kad jūsų drabužiai būtų ryškūs ir švarūs, įsitikinkite, jog mašinos vidus nėra purvinas.

Veiksmingas dėmių šalinimas

Dėmėmis drabužiuose turėtų pasirūpinti profesionalai, kadangi skirtingoms dėmėms ant skirtingų audinių valyti reikia vis kitokių priemonių ir įrangos.

Tačiau yra keli patarimai, kurių laikydamiesi jūs sumažinsite drabužiams daromą žalą.

Visų pirma, dėmės niekada nevalykite karštu vandeniu, kadangi kai kurios dėmės taip tik dar labiau įsigers į medžiagą ir jas pašalinti taps beveik neįmanoma. Jei norite pabandyti patys pašalinti dėmę, tai darykite šaltu vandeniu, o vietos, kurioje ji yra, niekada netrinkite.

Dėmes sunkiausi šalinti iš šilkinių drabužių, todėl sutepus būtent iš tokios medžiagos pasiūtą drabužį, kreipkitės į drabužių valymo specialistus, kurie yra tikri savo srities profesionalai, išmano savo darbą ir jums grąžins nesugadintą bei švarų drabužį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų