REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
5
Nuovargis (nuotr. 123rf.com)

Kai šalyje ir pasaulyje siaučia gripo virusas, svarbu imtis visų priemonių, kad išvengtumėte susirgimų. Ar žinojote, kad tam tikri kasdieniai įpročiai turi įtakos jūsų imunitetui?

5

Kai šalyje ir pasaulyje siaučia gripo virusas, svarbu imtis visų priemonių, kad išvengtumėte susirgimų. Ar žinojote, kad tam tikri kasdieniai įpročiai turi įtakos jūsų imunitetui?

REKLAMA

Sužinokite, ką reikia pakeisti, norint nesirgti ir būti stipresniems.

Skiepų baimė

Kaskart susidūrus su itin stipriu uždegimu, atsirandančiu kartu su gripu, į jūsų kraujotaką išskiriama chemikalai, vėliau galintys padidinti dėl uždegimų atsirandančių ligų, tokių kaip širdies ligos, tikimybę. Štai kodėl labai svarbu pasiskiepyti.

Nenuspėjama dienotvarkė

Vienas iš didžiausių streso sukelėjų yra ne finansinė padėtis ar problemos santuokoje, o reguliarios dienotvarkės nebuvimas. Jei pietus valgysite bent valanda vėliau, jūsų organizme padidės streso hormono kortizolio, trikdančio įprastą jūsų organizmo būseną, kiekis. Eikite miegoti, valgykite ir sportuokite panašiu metu.

Vaisių ir daržovių pasirinkimas

Kol įvairios daržovės ir vaisiai atkeliauja į parduotuves, o po to sugula į lentynas, jie netenka didžiosios dalies su ligomis kovojančių savybių. Daržoves ir vaisius pirkite vietiniuose turguose, rinkitės sezoninius produktus. Jei tokios galimybės neturite, pagalvokite apie šaldytus produktus.

REKLAMA
REKLAMA

Treniruočių intensyvumas

Net jei jūsų treniruotės yra be galo intensyvios, jei visą likusią dienos dalį praleisite sėdėdami ant sofos, tai gali būti priežastis, dėl ko jūsų organizme padidėjo cholesterolio, o kraujyje cukraus kiekiai ir pakilo kraujospūdis. Judėti patariama visą dieną.

REKLAMA

Aukštakulniai batai

Aukštakulniai bateliai yra nepatogūs, o jei po to dar skauda kojas, pastarasis veiksnys gali būti įvairių lėtinių ligų ženklu. Nors gydytojai teigia, jog aukštakulniai batai neprisideda prie širdies smūgio, manoma, jog rinkdamiesi patogią avalynę apsaugosite savo kūną nuo ilgalaikės žalos.

Nagų kramtymas

Nagų kramtymas ne tik nėra patrauklus, bet ir sveikatai kenkiantis įprotis. Turkijoje atlikti tyrimai atskleidė, jog net 76% nagus kramtančių žmonių savo organizme turi viduriavimą ir vėmimą sukeliančių bakterijų.

Pietaujate prie darbo stalo

Biure bakterijų knibždėte knibžda, o daugiausia jų aptinkama ant kompiuterio klaviatūros. 2013-aisiais atlikti moksliniai tyrimai padėjo išsiaiškinti, jog daugiau nei 50% visų darbovietėje esančių paviršių ir netgi darbuotojų yra užkrėsti virusais. Jei pietus valgysite kitur arba bent jau pasitrauksite toliau nuo darbo stalo, sumažinsite tikimybę, jog bakterijos pateks į jūsų organizmą.

REKLAMA
REKLAMA

Rūkymas

Jei šio žalingo įpročio vis dar neatsikratėte, galbūt tai padarysite sužinoję, jog rūkymas silpnina imunitetą, dėl ko jūs greičiau susirgsite gripu ar kitomis peršalimo ligomis.

Nešvari patalynė

Jūsų šiltą ir tamsią lovą labai mėgsta dulkių erkutės. Nors jos nėra labai kenksmingos, erkučių išmatos gali sukelti astmą ar kitas alergines reakcijas.

Miego trūkumas

Miegoti turėtume 7-9 valandas, tačiau tai daro tik pusė visų žmonių. Nepakankamai pailsėjus, ne tik greičiau pavargstate, bet ir tampate atsparesni ligoms, kadangi jūsų kūno ląstelės nespėja visiškai atsigauti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų