REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
5
Porelė (nuotr. 123rf.com)

Norint poroje sukurti tvirtus ir laimingus santykius būtinos abiejų partnerių nuolatinės pastangos, kadangi kitu atveju viskas gali baigtis skyrybomis. Seksologas Viktoras Šapurovas įvardina, kokios klaidos dažniausiai sugriauna santykius.

5

Norint poroje sukurti tvirtus ir laimingus santykius būtinos abiejų partnerių nuolatinės pastangos, kadangi kitu atveju viskas gali baigtis skyrybomis. Seksologas Viktoras Šapurovas įvardina, kokios klaidos dažniausiai sugriauna santykius.

REKLAMA

„Meilė susideda iš trijų dalių: emocinio, dvasinio ir fizinio artumo. Visos šios trys dalys yra tarpusavyje susijusios ir jei tik viena kuri nors bus sutrikdyta, nukentės ir likusios“, – teigia seksologas.

Klaidos, griaunančios santykius

Pasak Viktoro Šapurovo, dažnai santykiuose, ypač besitęsiančiuose ilgą laiką, viena iš dažnai apleidžiamų meilės dalių – fizinis, seksualinis artumas, o tai, kad vyrai myli gražias moteris – nėra atsitiktinis pasakymas.

„Vyrų pasirinkimas įsimylėti gražias moteris yra visai ne psichologinis, o biologinis dalykas. Vyrui graži moteris asocijuojasi su sveikata ir sveikais palikuonimis. Vis dėlto, būtina akcentuoti, kad grožis susideda iš dviejų dalių – gamtos duoto, puoselėto ir dvasinio grožio“, – nurodo seksologas.

REKLAMA
REKLAMA

Pašnekovas priduria, kad abu aspektai yra labai svarbūs ir, pavyzdžiui, jei net esant pritrekiamam išoriniam grožiui dvasinės vertybės bus prastos – su tokiu žmogumi partneris ilgai būti nenorės.

REKLAMA

Taip pat žvelgiant ir iš moterų pusės – sportiškas, savo išvaizda besirūpinantis vyras kiekvienai bus kur kas patrauklesnis už apsileidusį ir neprisižiūrėjusį.

„Be abejo, grožis kiekvienam yra individualu, tai lemia ir tendencijos bei kokį grožio standartą diktuoja mados. Pavyzdžiui, kur kas senesniais laikais vyravo mada, kad grožio standartas – apkūnios moterys. Tuomet buvo maisto nepriteklius ir tokia figūra simbolizavo prabangą.

Dabar jau pastaraisiais dešimtmečiais, pagerėjus gyvenimui, madingiausia – liekna figūra, tad ir daugelis vyrų savo partneres nori matyti lieknesnes“, – kalba Viktoras Šapurovas.

REKLAMA
REKLAMA

Lytinio gyvenimo problemos

Seksologas įvardina, jog kita dažna problema santykiuose – lietuvių kantrumas, kada šie nėra patenkinti poros intymiu gyvenimu, tačiau vis tiek kartu gyvena net 10-15 metų, nesprendžia susiklosčiusių problemų ir galiausiai po ilgo laiko kantrybė išsenka.

„Jeigu bent vienas poroje nėra patenkintas lytiniu gyvenimu, būtina nedelsti ir apie tai kalbėtis su partneriu, spręsti problemą. Mano rekomenduojama idėja: 20 valandų pasivaikščiojimų drauge ir 20 meilės aktų. Tai gali padėti porai atkurti santykius ir išgryninti problemas“, – sako pašnekovas.

Seksologas aiškina, jog įvardintas 20 valandų pasivaikščiojimas ir pokalbis partneriams reikalingas užmegzti atvėsusį dvasinį artumą, o 20 meilės aktų padės išsiaiškinti, koks intymus gyvenimas priimtinas abiems, kur yra klystama bei nutylima. Jei šie būdai ir kalbėjimasis nepadeda, patartina porai kreiptis į specialistą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kai nuovargis ir stresas ima viršų

Kasdienė įtampa, stresas, nuovargis ir nesibaigiantys darbai gali užkirsti kelią reguliariam ir laimingam lytiniam gyvenimui. Seksologas pabrėžia, kad šiandieninis įprotis visur skubėti, su laimingu intymiu gyvenimu nesuderinamas.

„Jei įprotis viską atlikti greitai persikels ir į intymų gyvenimą, tikėtina, kad santykiai gali sugriūti. Moterys tokiais atvejais nepatiria pasitenkinimo, ilgainiui atšąlą, nebenori mylėtis. Vyras turi pasirūpinti, kad kiekvienas aktas moteriai atneštų džiaugsmą ir pasitenkinimą“, – pataria Viktoras Šapurovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų