REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
16
Editos rankdarbiai nepalieka abejingų  (nuotr. asm. archyvo)

Lietuvos šimtmetis bei artėjanti vasario 16-oji – puiki proga visiems aktyviems piliečiams parodyti, kaip mylime savo gimtąją Lietuvą ir ką esame dėl jos pasiruošę padaryti.

16

Lietuvos šimtmetis bei artėjanti vasario 16-oji – puiki proga visiems aktyviems piliečiams parodyti, kaip mylime savo gimtąją Lietuvą ir ką esame dėl jos pasiruošę padaryti.

REKLAMA

Iš pamario krašto, Šilutės kilusi Edita Mikužienę meilę išreiškė netikėtu būdu – ji sukūrė 100 širdelių su Lietuvos vėliava.

Moteris kuklinasi – ji negalvoja, kad šis jos darbas yra ypatingas, tačiau aplinkiniai, pamatę šį darbą, liko sužavėti ir negailėjo šilutiškei komplimentų.

„Šios širdelės – dovana vasario 16 dienai, garbiam Lietuvos jubiliejui. Labai norėjau kažkuo prisidėti prie gražios šventės. Tad savo dukrai, kuri mokosi devintoje klasėje, pasiūliau šią idėją. Padovanojau jiems 100 širdelių. Dar nežinau, ką tiksliai jie su jomis darys“, - pradėjo pasakojo Edita.

Pasiteiravus, kodėl pasirinko būtent širdeles, Edita buvo atvira – būtent širdelė yra meilės simbolis, nesvarbu, apie ką kalbama – meilę tėvynei, žmogui ar mėgstamai dainai.

REKLAMA
REKLAMA

„Prieš keletą metų pradėjau bendradarbiauti su mezgimo dizainere Laura Theiss. Buvau įkvėpta jos nuostabių darbų. Turėjau galimybę padėti ruošti jos kolekciją.

REKLAMA

Dizainerė labai palaikė mano norą pagaminti šias lietuviškas trispalves širdeles“, - sakė moteris.

Tai – ne pirmasis rankdarbis, kurį yra sukūrusi Edita. Pokalbio metu ji prisipažino, kad būtent rankų darbo papuošalai, drabužiai bei siuviniai yra jos hobis, kasdienybė, poilsis.

„Esu mezgusi visko. Labai mėgstu kažką kurti kūdikiams. Dabar labai gailiuosi, kad kai dukros buvo mažytės, aš dar nebuvau taip pamilusi mezgimo“, - teigė šilutiškė.

Edita sako, kad jos šeima negalvojo, kad pagaminti šimtą širdelių jai pavyks vos per tris savaites, tačiau dabar, kai jai pavyko padaryti tai, ko troško, džiaugiasi palaikymu ir gražiais žodžiais.

REKLAMA
REKLAMA

„Aš, kaip ir visos mezgėjos, keliu savo darbelius į interneto platybes, kad ir kiti galėtų jais pasidžiaugti. Nevengiu kritikos ir priimu bet kokį mano darbelio įvertinimą. Lietuvaitės yra labai išradingos ir kūrybingos.

Tikrai nesitikėjau, kad šios mažos širdelės sulauks tiek palaikymo ir gražių žodžių. Aš džiaugiuosi, kad jos sukėlė šiltus jausmus ir teigiamas emocijas“, - šypsojosi darbštuolė Edita.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų