REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
4
Oditos kibinai ( nuotr. Oditėlės tinklaraščio)

Savaitgalį palepinkite savo šeimą nuostabiais kepiniais, o žiemos vakare tam puikiai tiks kibinai. Jų paprastu ir gardžiu receptu su skaitytojais dalinasi maisto tinklaraščio autorė Odita. 

4

Savaitgalį palepinkite savo šeimą nuostabiais kepiniais, o žiemos vakare tam puikiai tiks kibinai. Jų paprastu ir gardžiu receptu su skaitytojais dalinasi maisto tinklaraščio autorė Odita. 

REKLAMA

35 vnt. tešlai reikės:

800 g avižinių miltų; 200 g kvietinių miltų; 400 g šalto sviesto; 6 kiaušinių; 200 grietinės; druskos;

Įdarui:

1 kg antienos file; 50 g rūkytos kiaulienos šoninės (geriau riebesnės); 1 didelio svogūno; 1 nedidelio gabalėlio poro; 4 skiltelių česnako; 6 v.š. tamsaus sojų padažo; 2 a.š. rūkytos raudonosios paprikos; 50 g grietinės; druskos, maltų juodųjų pipirų;

Aptepimui: 2 kiaušinių + 4 v.š. vandens;

Gaminimas:

Supilkite miltus į dubenį, įberkite žiupsnelį druskos. Tada sudėkite kubeliais supjaustytą sviestą. "Gniaužykite" rankomis miltus ir sviestą, kol sviestas virs į mažus trupinėlius.

REKLAMA
REKLAMA

Kitame dubenyje išplakite grietinę su kiaušiniais.

Supilkite į dubenį su miltais ir viską gerai išminkykite, kad neliptų prie rankų. Suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 1 val.

REKLAMA

Įdarui: nuo antienos nulupkite odelę. Į dubenį dėkite smulkiais kubeliais pjaustytą antieną, svogūną, kiaulienos šoninė, porą, išspauskite česnako skilteles,

supilkite sojos padažą, grietinę, suberkite papriką, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite.

Tešlą padalinkite į keturias dalis, taip bus lengviau ją iškočioti.

Išspauskite norimo dydžio skritulėlius (naudojau 12 cm skersmens), dėkite įdaro, užspauskite kraštus ir juos užsukite.

Paruoštus kibinus dėkite į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi, aptepkite kiaušinio ir vandens plakiniu.

REKLAMA
REKLAMA

Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-30 min. arba tol, kol gražiai apskrus ir bus iškepę.

Daugiau receptų rasite: https://oditele.blogspot.se/

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų