REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
10
Pribloškiantys Raimondos pokyčiai (nuotr. Organizatorių)

Grožis vis dar dažnai asocijuojamas su idealiomis formomis 90-60-90, tobula oda ir nepriekaištinga apranga. „Su tuo savo darbe susiduriu pastoviai. Dideli kompleksai kamuoja vos ne kas antrą Lietuvos moterį”, – sako klaipėdietė vizažo meistrė Aušra Prišmonaitė.

10

Grožis vis dar dažnai asocijuojamas su idealiomis formomis 90-60-90, tobula oda ir nepriekaištinga apranga. „Su tuo savo darbe susiduriu pastoviai. Dideli kompleksai kamuoja vos ne kas antrą Lietuvos moterį”, – sako klaipėdietė vizažo meistrė Aušra Prišmonaitė.

REKLAMA

Anot vizažistės, būtent tai privertė sugalvoti socialinį projektą „Gražios moterys”, kuriame išvaizdos pokyčiai dovanojami itin skaudžius įvykius išgyvenusioms moterims. „Noriu, kad moterys patikėtų, kad yra gražios”, – teigia specialistė.

Didelę praktiką grožio srityje turinti GSA studijos įkūrėja bei vizažo mokytoja A. Prišmontaitė įsitikinusi, kad industrija dažnai diktuoja iškeiptą požiūrį į moteris. Pasak jos, tai išauga į didžiulį nepasitikėjimą savimi bei net psichologines problemas.

„Šiuo projektu noriu parodyti, kad gražia gali jaustis kiekviena moteris. Ir visai nereikia plastikos chirurgijos ar ekstremalių procedūrų. Ne visos turi atrodyti kaip supermodeliai, kad galėtų taip jaustis. Moterys dirba, augina vaikus, išgyvena ligas, avarija, skaudžius įvykius ir nepaisant visko jos yra gražios. Mano nuomone, užtenka gerai pažinoti savo veido bruožus ir išryškinti privalumus”, – pasakojo vizažistė.

REKLAMA
REKLAMA

Tragiška avarija gyvenimą apvertė aukštyn kojomis

Pirmąja projekto dalyve tapo vilnietė 32-ejų Raimonda Kavaliauskaitė, kuri prieš trejus metus išgyveno tragišką avariją. Po įvykio moteris liko suparalyžiuota neįgaliojo vėžimėlyje. „Mano gyvenimas apsivertė aukštyn kojomis. Be pagalbos aš gyventi negaliu”, – sakė ji.

REKLAMA

Tą lemtingą vasaros dieną Raimonda su draugais nutarė aplankyti Anykščių rajoną.

Kompanija keliavo dviem automobiliais, iš kurių vieną vairavo būtent Raimonda: „Mano vairuojamoje mašinoje dar sėdėjo trys žmonės, iš kurių du buvo vaikai”.

Iš priešpriešos vairuotoja pastebėjo, kad atvažiuoja traktorius su technika. „Norėdama apsisaugoti, aš nutariau šiek tiek pasitraukti į kelkraštį, kad galėtume apsilenkti. Užvažiavus ant kelkraščio automobilį sumėtė, mat buvo neseniai paliję. Vertėmės... Keleiviai liko sveiki, o man lūžo kaklo slankstelis”, – kalbėjo po avarijos vos išgyvenusi Raimonda.

REKLAMA
REKLAMA

Dabar moteris nejaučia savo kūno nuo krūtinės žemyn, negali valdyti aštuonių rankos pirštų.

Mokosi gyventi ir jausti gražia iš naujo

Neįgaliojo vėžimėlyje atsidūrusi moteris tikina, kad gyvenimui apsivertus aukštyn kojomis buvo itin sunku iš naujo atrasti norą gyventi.

„Kai tavo kūnas tavęs nebeklauso, yra skaudu. Aš daug ko negaliu pati. Anksčiau labai mėgdavau gražiai atrodyti, o dabar aš to tikriausiai nesugebu. Nors tikiu, kad graži moteris yra besišypsanti ir spindinčiomis akimis, savęs gražia nelaikau”, – atviravo Raimonda.

Projekto metu vizažistė A. Prišmontaitė Raimondai atliko profesionalų makiažą bei padėjo sukurti tinkamą stilių. Rezultatu projekto dalyvė buvo labai patenkinta: „Kai pamačiau save veidrodyje, negalėjau patikėti savo akimis. Gavau tikrą pasitikėjimo pliūpsnį. Pasirodo aš irgi galiu būti graži”.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Negana to, specialistė pravedė individualią pamoką, kurios metu Raimonda galėjo sužinoti ir išmokti kaip taisyklingai pasidaryti makiažą sau.

Taip pat bendradarbiaujant su prekės ženklu „Makeup Forever” projekto dalyvei buvo įteikta profesionalių kosmetikos priemonių.

„Ši moteris yra pavyzdys visiems. Nors ji gali valdyti tik kelis savo pirštus, norėjau jai įrodyti, kad ir jų pagalba galima pasidaryti profesionalų makiažą. Juk kosmetika yra žaidimas, kuris padeda motyvuoti ir įkvėpti save pačią”, – įsitikinusi vizažistė A. Prišmontaitė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų