REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
225
Jokio nešvankumo, tik meilė: fotografė parodė, ką gimdymo metu daro vyras (nuotr. YouTube)

„Kai pradėjau lauktis 4-ojo savo vaikelio, žinojau, jog šį kartą gimdysiu be jokių nuskausminamųjų vaistų“, - pasakojimą pradėjo Krystyn Hall.

225

„Kai pradėjau lauktis 4-ojo savo vaikelio, žinojau, jog šį kartą gimdysiu be jokių nuskausminamųjų vaistų“, - pasakojimą pradėjo Krystyn Hall.

REKLAMA

Iš pradžių trumpai apie pačią šios istorijos heroję. Krystyn turi medicininį sutrikimą, vadinamą trombocitopenija, todėl nėštumo metu jos kraujyje sumažėja kraujo plokštelių (trombocitų) kiekis. Jei šis kiekis tampa per daug mažas, moteris gimdymo metu negali vartoti nuskausminamųjų.

Esant tokiai galimybei, Krystyn nenorėjo vos atvykusi į gimdymo palatą būti pasiruošusi gauti epidūrinę nejautrą, o vėliau sužinoti, kad jai to daryti negalima.

„Sukurpiau naują planą. Ėmiau domėtis hipnogimdymu. Tai technika, kai giliai kvėpuojanti ir tam tikrus dalykus įsivaizduojanti mama gali suvaldyti skausmą ir atsipalaiduoti.

REKLAMA
REKLAMA

Taip pat nusprendžiau gimdyti tik prižiūrint tradiciniam gydytojui, tačiau kai asmuo, kurį pasirinkau, dar prieš Naujus metus dirbtiniu būdu norėjo paskatinti mano gimdymą vien tam, kad gydymo išlaidas apmokėtų mano draudimas, supratau, kad šis žmogus man nekelia pasitikėjimo.

REKLAMA

Vidury nėštumo pakeičiau savo nuomonę ir ėmiau ieškoti pribuvėjos, kuri visu 100% palaikytų mane ir mano pasirinkimą gimdyti taip, kaip noriu aš, t.y. išbandyti gimdymą vandenyje“, - sakė moteris.

Atėjus lemtingai dienai, Krystyn pagimdė be jokių nuskausminamųjų, tačiau ne taip, kaip tikėjosi.

Pirmieji prasidėjusio gimdymo ženklai

Vieną naktį, prieš laikrodžiui sumušant 1 valandą, Krystyn netikėtai nubėgo vandenys. Moteris iškart paskambino savo pribuvėjai. Pastaroji liepė prisileisti pilną vonią vandens ir joje ramiai pagulėjus grįžti į lovą.

REKLAMA
REKLAMA

„Šis laukimas būtų atskleidęs ar gimdymas iš tikrųjų prasidėjo, ar galima dar neskubėti.

Vos tik padėjau telefono ragelį, prasidėjo sąrėmiai. Įlipau į vonią, ėmiau klausytis ir kartoti hipnogimdymo patarimų ir instrukcijų, o vyrui liepiau eiti miegoti, kadangi jo šiuo metu man nereikėjo“, - pasakojo Krystyn.

Moteris nenorėjo skubėti. Remiantis kitais trimis jos gimdymais, kurie truko pakankamai ilgai, Krystyn buvo pasiruošusi ilgai kelionei.

Progresas

Maždaug 5.30 val. ryto moteris iš miegų prikėlė ir savo vyrą. Ji kovojo su sąrėmiais, nenorėjo pasiduoti, tačiau tai viską tik blogino, nes pagrindinis hipnogimdymo tikslas yra atsipalaidavimas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Tikėjau, kad vaikelis gims tik rytoj, tačiau išmatavus sąrėmių trukmę ir pasikartojimo dažnį, paaiškėjo, kad šeima pagausės greičiau, nei tikėtasi.

Būtent tada supratome, kad metas keliauti į ligoninę. Paskambinome draugei, kuri prižadėjo prižiūrėti vaikus. Liepiau jai neskubėti, palysti po dušu ir tik tada atvykti. Po to dar kartą paskambinau pribuvėjai ir pranešiau, jog mes vykstame į ligoninę“, - tęsė Krystyn.

Gimdymas

Laikrodis rodė 7.30 val. ryto. Istorijos herojė vos galėjo nulipti laiptais, kadangi ją kankino stiprus pykinimas.

„Net tada nenorėjau patikėti, jog aš tuojau gimdysiu. Nuėjusi į vonios kambarį ėmiau nusirenginėti. Kodėl? Net pati to nesupratau. Tą dariau vedama instinkto. Mano vyras bandė mane paskubinti, tačiau aš dar nebuvau pasiruošusi sėsti į automobilį. Mane šaukė gamta“, - teigė moteris.

REKLAMA

Iš tikrųjų Krystyn į vonios kambarį žengė ne dėl minėtos priežasties. Jos instinktai liepė moteriai stumti, kadangi įsčiose esantis kūdikis buvo pasiruošęs kiek anksčiau nei buvo manyta pasirodyti pasauliui.

„Mano vyras paklausė ar aš stumiu. Kelis kartus paneigiau, tačiau po kelių akimirkų mano kūnas liepė man atsipalaiduoti ir stumti. Turiu prisipažinti, kad, nors sąrėmiai buvo skausmingi, gimdymo metu nejutau jokio diskomforto, jokio skausmo. Tai labiau priminė palengvėjimo jausmą“, - tęsė ji.

„Liepiau vyrui atnešti rankšluosčius. Jis, nors dabar tai skamba kiek juokingai, paklausė, kur jie padėti. Gimus dukrelei ji neverkė, tačiau tai man nekėlė nerimo. Ji, plačiai atmerktomis akimis, dairėsi po kambarį, jos oda buvo ryškiai rožinės spalvos. Žinoma, kad ji kvėpavo.

REKLAMA

Pagalvojome, jog jokios skubios pagalbos mums nereikia, todėl greitosios nekvietėme. Vietoje to išsikvietėme savo pribuvėją. Viską papasakojus, ji neatrodė nustebusi ir pridūrė, kad natūraliai gimę vaikai dažniausiai yra sveiki, jiems nekyla joks pavojus. Vis dėlto, ji patarė paskambinti medikams.“

Ligoninėje

Atvykus greitosios pagalbos automobiliui, Krystyn ir jos dukrelė keliavo pas gydytojus. Mažylė visą kelią valgė, o paramedikai tuo tarpu rūpinosi, kad moteris, iki kol neatvyko į ligoninę, neprarastų placentos.

„Su pribuvėja susitikome jau ligoninės koridoriuje. Džiaugiuosi, kad aš nespėjau įsėsti į vyro automobilį, kadangi pagimdyti kūdikį vonios kambaryje yra geriau, nei tai daryti judančiame automobilyje. Nors netikėtas gimdymas namuose yra šiek tiek pavojingas, laimei, aš ir mano dukrelė buvome sveikos“, - pasakojo mama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Patarimas

„Neleiskite, kad kiti žmonės jums nurodinėtų. Nuspręskite, kaip gimdysite ir pasitikėkite savo jėgomis bei elkitės užtikrintai. Net jei kas nors nepavyks, teks keisti planus, taip darykite tik todėl, kad pati to norite. Nebūkite verčiama daryti tai, kas jums yra nepriimtina“, - užbaigė moteris.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų