REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
10
Aprangos kodo pavyzdžiai (nuotr. 123rf.com)

Kai kvietime perskaitote žodžius „aprangos kodas“, suskausta galvą, tiesa? Niekas taip neslopina noro linksmintis vakarėlyje ar pobūvyje, nei galvojimas, ką derėtų rengtis.

10

Kai kvietime perskaitote žodžius „aprangos kodas“, suskausta galvą, tiesa? Niekas taip neslopina noro linksmintis vakarėlyje ar pobūvyje, nei galvojimas, ką derėtų rengtis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kad ir kiek renginių teko dalyvauti, kiekvieną kartą pamačius aprangos kodą pradedame mąstyti, kas po tais žodžiais iš tiesų slepiasi.

REKLAMA

Nors daugelis laikosi posakio, jog geriau atrodyti per daug puošniai, nei per kukliai, į svečius atėjus su ilga suknele, kuomet kiti susirinkę dėvi paprasčiausius džinsus bei marškinėlius, galite pasijusti išties nejaukiai.

Kadangi apsipirkinėti parduotuvėse ir taip nelengva, nusprendėme jums padėti išsiaiškinti, ką reiškia kiekvienas aprangos kodas. Ar darbo vakarėlyje visi privalo ateiti apsirengę pagal verslo kasdienį kodą, ar vestuvių šventės pakvietime rašoma, jog apranga gali būti oficiali, perskaitę žemiau pateiktą informaciją išvengsite vieno papildomo galvos skausmo. Juk ieškoti, kaip pasipuošti, turėtų būti smagu, o ne varginti.

REKLAMA
REKLAMA

Oficialus (Black tie)

Vyrams, pamačius šį žodį kvietime į renginį, neturėtų kilti jokių klausimų. Jie privalo dėvėti smokingą. Kiek keblesnėje situacijoje atsiduria moterys, kadangi jos gali rengtis tiek ilgą žemę siekiančią suknią, oficialų kostiumėlį, tiek juodą vakarinę suknelę. Aprangą patariama rinktis pagal tai, ką, jūsų nuomone, tą vakarą dėvės pats šventės rengėjas. Esate pakviesta į aukštos klasės vestuves? Renkitės ilgą suknelę. Jei dalyvausite darbovietės rengiamoje puotoje, nesuklysite pasirinkusi juodą vakarinę suknelę ir didelį dėmesį kaustantį kako papuošalą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Apranga: Vyrams – smokingas, o moterys turėtų puoštis ilga suknia.

Laisvas oficialus (Black tie optional)

Tai vienas iš sunkiausiai suprantamų aprangos kodų, kadangi vyrai gali rinktis tarp smokingo ir tamsaus kostiumo bei kaklaraiščio, o moterys turi laisvę puoštis tiek ilga suknia, tiek vakarine suknele. Reikėtų galvoti taip: jūs nesiruošiate lipti ant scenos ir atsiimti apdovanojimo, tačiau vis tiek reikėtų įdėti šiek tiek pastangų ir atrodyti kiek oficialiau.

Apranga: Moterims patariama puoštis kulkšnis siekiančia suknele ir dideliu kaklo papuošalu, o vyrai turėtų rengtis juodą kostiumą su varlyte po kaklu.

REKLAMA

Kūrybiškas oficialus (Creative black tie)

Tai aprangos kodas, kuris leidžia šiek tiek pasilinksminti. Vyrai turėtų nebijoti rengtis tų mėgstamų juodų marškinių, o po kaklu pasirišti raudoną varlytę. Iš moterų tikimasi, kad jos į šį aprangos kodą pažvelgs ne taip rimtai. Vis dar neaišku? Apie kūrybišką oficialų aprangos kodą galvokite taip, kaip apie madingą oficialų. Labai dažnai šis aprangos kodas taikomas teminiams vakarėliams, pavyzdžiui, 1920-ųjų oficialus stilius arba Laukinių vakarų oficialus kodas. Tuomet reikėtų rinktis aprangą, kuri atitinka temą.

REKLAMA

Apranga: Pro šalį moterys neprašaus pasirinkdamos oficialią, bet madingą ilgą suknią, o vyrai – smokingą ir juodus marškinius.

Vakarinis (Cocktail)

Vyrai, pamatę pakvietime šį aprangos kodą, turėtų nedvejodami vilktis tamsų kostiumą, o po kaklu pasirišti kaklaraištį. Moterims patariama puoštis trumpomis suknelėmis, kurios netrukdys linksmintis. Jei dar dvejojate, rinkitės paprastą juodą suknelę ir pasidabinkite įdomiais papuošalais, o jei mėgstate spalvas, nebijokite rinktis ryškaus dtrabužio.

Apranga: Maža juoda suknelė moterims ir kostiumas su kaklaraiščiu vyrams.

Šventinis

Aprangos kodas kvietimuose dažniausiai atsiranda, kai renginys ar vakarėlis vyksta šventiniu periodu. Šventinis aprangos kodas yra labai panašus į vakarinį, tačiau jis turi atspindėti, kokia šventė yra švenčiama. Jei dalyvaujate Kalėdiniame vakarėlyje arba Naujųjų metų sutikime, drąsiai vilkitės tą spintoje kabančią blizgučiais padabintą suknelę arba ryškiai raudoną sijoną, kurį jau seniai norėjote užsidėti, tačiau neradote tinkamos progos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Apranga: Blizganti suknelė moterims ir kostiumas bei linksmas ir šventės temą atspindintis kaklaraištis.

Verslo kasdienis (Business casual)

Daugelis stambių įmonių savo darbuotojams liepia kasdien rengtis pagal verslo kasdienį aprangos kodą. Moterys turėtų rinktis kelnes ir švarkelį arba sijoną, kuris priderintas prie išskirtinės palaidinės. Vyrams patariama rengtis chaki arba klasikinių spalvų kelnes bei marškinius su apykakle. Griežtai draudžiama dėvėti džinsus bei sportinius batelius.

Apranga: Juodos kelnės bei įliemenuotas švarkas moterims ir kelnės bei į jas sukišti marškiniai vyrams.

REKLAMA

Verslo oficialus (Business formal)

Jei renginys, darbo pietūs ar konferencijos vyksta dienos metu, vyrai turėtų rengtis kostiumą ir kaklaraištį, o moterys - prigludusią suknelę arba moterišką kostiumą. Svarbiausia atminti, kad verslo oficiali apranga reiškia, jog turite jaustis patogiai, tačiau atrodyti puošniai.

Apranga: Tiek moterys, tiek vyrai neprašaus pro šalį pasirinkdami kostiumą.

Kasdienis puošnus (Casual dressy)

Toks aprangos kodas priverčia rengtis beveik taip pat, kaip kasdien, tačiau šiek tiek puošniau. Pavyzdžiui, moterims patariama vilktis mėgstamiausias kelnes, įdomius kulkšnis pridengiančius batus. Jei norite, galite mautis platėjančius džinsus ir prie jų priderintus aukštakulnius batelius arba šiek tiek puošnesnį kombinezoną ir marškinius su apykakle. Vyrams šis aprangos kodas neturėtų kelti jokių problemų, kadangi jiems pakanka užsidėti mėgstamiausią švarką bei apsimauti džinsus.

REKLAMA

Apranga: Juodos kelnės, palaidinė ir kulkšnis pridengiantys batai, dar kitaip vadinami aulinukais, moterims, džinsai ir patogus švarkas vyrams.

Kasdienis (Casual)

Išsirinkti, ką rengtis, pagal šį kodą yra lengviausia, kadangi į šventę, kurioje reikalaujama laikytis kasdienio aprangos kodo, leidžiama atvykti su džinsais ir sportiniais bateliais.

Apranga: Tiek moterims, tiek vyrams patariama rinktis patogią aprangą, džinsus, sportinius batelius ar kitus mėgstamus spintoje esančius drabužius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų