REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
6
Iš dviejų išmestų šuniukų gyvas liko tik vienas (nuotr. SOS gyvūnai)

„SOS gyvūnai“ pasidalino širdį veriančia žinute apie elgesį su gyvūnais. Nepaisant artėjančių švenčių atsiranda asmenų, norinčių atsikratyti keturkojais mažyliais pačiu bjauriausiu būdu.

6

„SOS gyvūnai“ pasidalino širdį veriančia žinute apie elgesį su gyvūnais. Nepaisant artėjančių švenčių atsiranda asmenų, norinčių atsikratyti keturkojais mažyliais pačiu bjauriausiu būdu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Viešosios įstaigos paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“ paviešintas įrašas su nuotraukomis parodo, kad yra asmenų, kuriems žiaurus elgesys su gyvūnais neatrodo kažkas smerktina. Kalba netaisyta:

REKLAMA

„Jūs šlykštūs dvikojai padarai su didelėm keturatėm "tačkom", kad Jus velniai griebtų ir į pragarą nusitemptų amžinoms kančioms!!! Taip sunku ramiai rašyti, nes atrodo tuoj smegenys sprogs iš pykčio, o širdis sustos iš skausmo. Norisi šaukti, verkti ir daužyti lėkštes! Atrodo, kad barbarų laikai seniai pasibaigė, bet, deja, žmonių žiaurumas ir bukumas vis dar gyvuoja.

Ši diena mums prasidėjo labai "smagiai". Kol prieglaudoje šėrėme šunis prie tvoros priartėjo du vyrai keistai nešdami mažą šuniuką. Iš pradžių pagalvojome, kad tai bus eiliniai daugintojai, kuriems nepavyko išdalinti savo neatsakingumo vaisių. Pradėjus pokalbį su vyrais paaiškėjo, kad tai mūsų kaimynai iš netoliese esančio serviso. Dirbdami vyrai pamatė, kaip netoli mūsų prieglaudos kažkokie "geradariai" iš žalios mašinos išmetė du šuniukus. Turbūt stabdžiai ir smegenys nesuveikė tiesiog sustoti ir supakavus šuniukus į dėžutę gana saugiai palikti prie prieglaudos. Deja, jie nuvažiuodami dar sugebėjo vieną iš šuniukų suvažinėti ir, žinoma, net nesustoję nulėkti. Šuniukas mirė vietoje. Serviso darbuotojai pagavo likusį gyvą išsigandusį šuniuką ir taip atnešė mums.

REKLAMA
REKLAMA

Žinoma, kad priėmėme, bet buvome šokiruotos jų pasakojimo. Saugiai apgyvendinusios šunytę nuėjome pažiūrėti nelaimės vietos. Radome mirusio šuniuko kūnelį. Vaizdas buvo kraupus... kraujas... išsprogusi akutė... mažas, jau pradėjęs stingti kūnelis. Nepalikome mėtytis niekam nereikalingo kūnelio, paėmėme.

Išgyvenusi šunytė visai dar mažytė, gal kokių 2 mėn. Ją pavadinome Tita. Išsigandusią mažylę apgyvendinome narvuke. Labai tikimės, kad toks patirtas stresas neiššauks pavojingos ligos - parvo. Prašome paramos vaistukams nuo kirminukų, blusų, skiepui ir mikročipui. Iš viso: 30 eurų. Kaip paaukoti rasite žemiau pateiktoje nuorodoje. Pavedimo paskirtyje parašykite TITAI. http://sosgyvunai.lt/parama/ P.S. Ieškome ir rimtos naminės globos arba tiesiog nuolatinių atsakingų namų. Dėl mažylės skambinkite tel. nr. 868339826, rašykite [email protected] Ačiū ;)“, - rašoma emocingame įraše.

tv3.lt susisiekus su įstaiga paaiškėjo, kad yra ir gerų, ir ne tokių gerų žinių. Apie Titą rašiusi „SOS gyvūnai“ atstovė pasidžiaugė, kad žmonių reakcija buvo labai greita – jau surinkta pakankamai lėšų mažosios keturkojės priežiūrai, ją laikinai globoja „SOS gyvūnai“ savanorė. Vis tik atsakingų už žiaurų elgesį su gyvūnais šį kartą „neliko“ – nėra jokių duomenų ar informacijos apie tuos, kurie taip pasielgė. Dėl to nėra galimybės ir kreiptis į pareigūnus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų