REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
8
Akys (nuotr. 123rf.com)

 Su tamsiais paakiais kasdien susiduria vis daugiau moterų ir vyrų. Šie apie nuovargį ir kitas problemas pranešantys „maišeliai“ po akimis atsiranda ir pas jaunus žmones, nors labiau jie pasireiškia vyresniame amžiuje.

8

 Su tamsiais paakiais kasdien susiduria vis daugiau moterų ir vyrų. Šie apie nuovargį ir kitas problemas pranešantys „maišeliai“ po akimis atsiranda ir pas jaunus žmones, nors labiau jie pasireiškia vyresniame amžiuje.

REKLAMA

Šis daugelį kankinantis nelabai patrauklus požymis dažniausiai yra paveldimas, o senstant paakiai tik tamsėja, nes dingsta po oda esantys riebalai, dėl ko išryškėja kraujagyslės.

Tamsūs paakiai gali atsirasti ir dėl kitų priežasčių, pavyzdžiui, rūkymo, nereguliaraus miego grafiko, netinkamos mitybos, alkoholio vartojimo, taršos ir alergijų. Prie to taip pat prisideda ir menstruacijų metu išsibalansavę hormonai, nėštumas ar menopauzė.

Yra sukurta daug kosmetinių priemonių, padedančių sumažinti paakių spalvą, tačiau jie labai brangūs, o jų sudėtyje daug ir nežinomų bei galbūt kenksmingų chemikalų, kurie gali dirginti jautrią paakių odą. Taigi, kodėl neišbandžius namuose randamų natūralių priemonių, galinčių efektyviai kovoti su pajuodusiais paakiais?

REKLAMA
REKLAMA

Agurkas

Ši daržovė turi vėsinančių ir sutraukiamųjų savybių. Ant abiejų akių uždėkite po agurko gabalėlį ir palaikykite jį ten maždaug 10-15 minučių. Šį ritualą kartojant kasdien, po dviejų savaičių pastebėsite pokyčius.

REKLAMA

Taip pat galite ant akių dėti ne agurko skilteles, o agurko sultis. Po to, kai jos pabuvo šaldytuve, suvilgykite jose vatos diskelius ir jais uždenkite akis. Leiskite sultims įsigerti į jūsų odą, o po 15 minučių nuplaukite veidą drungnu vandeniu.

Dar vienas būdas tamsiems paakiams šalinti – sumaišyti agurko ir citrinos sultis lygiomis dalimis, jose sušlapinti vatos gabalėlį ir patepti paakius.

Bulvė

Bulvės yra natūralus gamtos baliklis, todėl jos puikiai tinka paakiams šviesinti bei mažinti jų pabrinkimą.

Dvi bulves atvėsinkite šaldytuve. Nuskuskite ir sutarkuokite šias daržoves, išsunkite iš jų sultis. Pamirkykite jose vatos gabalėlį ir juo prieš einant miegoti ištepkite paakius. Ryte viską nuplaukite drungnu vandeniu. Jei kasdien tai darysite, paakiai pašviesės maždaug po savaitės ar šiek tiek ilgiau.

REKLAMA
REKLAMA

Žaliosios arbatos maišeliai

Savo sudėtyje turėdami daug antioksidantų ir taninų, žaliosios arbatos maišeliai padeda mažinti pajuodusius paakius. Taninai taip pat panaikina paakių pabrinkimą ir ištinimą.

Pusėje stiklinės vandens maždaug 10 minučių pavirinkite žaliosios arbatos maišelius. Vėliau maišelius atšaldykite šaldytuve, o po to juos dėkite ant akių ir palaikykite 15 minučių.

Rožių vanduo

Rožių vanduo yra žinomas dėl savo sugebėjimo atgaivinti odą, o dėl švelnių savybių puikiai tinka tiems, kurie nori atsikratyti pajuodusių paakių. Kadangi jame gausu antioksidantų, rožių vanduo stiprina odos ląsteles, atkuria ir atnaujina aplink akis esančią odą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Švarius vatos gabalėlius pamirkykite rožių vandenyje ir uždenkite jais akis. Po 15 minučių veidą nuprauskite drungnu vandeniu. 2 savaites šį ritualą atlikite ryte ir vakare. Po kurio laiko pastebėsite pokyčius.

Migdolų aliejus

Šis produktas efektyviai šviesina aplink akis esančią odą. Jame aptinkama daug odą maitinančių vitaminų ir mineralų. Jis praturtina ir atnaujina švelnią ir trapią odą, ją drėkina.

Vakare 5-6 lašelius migdolų aliejaus švelniais sukamaisiais judesiais įmasažuokite į paakių odą. Ryte viską nuplaukite.

Jei norite greitesnio efekto, tokį pat kiekį migdolų aliejaus sumaišykite su šaukštu medaus. Atsargiai šiuo mišiniu patepkite paakius. Kaip ir migdolų aliejų, šį produktą nuplaukite vakare. Kartokite tai tol, kol pasieksite trokštamų rezultatų.

REKLAMA

Pienas

Piene esanti pieno rūgštis minkština ir drėkina paakių odą. Be to, jame yra baltymų, fermentų ir amino rūgščių bei antioksidantų, kurie reikalingi norint sustiprinti ir atstatyti pažeistos odos būklę.

Šaltame piene išmirkytus vatos diskelius padėkite sau po akimis ir laikykite juos ten, kol vata sušils. Šią procedūrą atlikdami 3-4 kartus per dieną, po kelių savaičių galėsite džiaugtis pašviesėjusiais paakiais.

Pomidorai

Tai viena efektyviausių priemonių, kuri, dėka sudėtyje esančio likopeno, šviesina patamsėjusius paakius.

Iš vieno vidutinio dydžio pomidoro pagaminkite pastą. Į ją įpilkite pusę arbatinio šaukštelio citrinos sulčių, įberkite šiek tiek ciberžolės miltelių ir šiek tiek miltų, kurie sutvirtins visą masę. Viską sumaišykite ir šia pasta ištepkite paakius. Praėjus 15 minučių, viską nuplaukite drungnu vandeniu. Šią procedūrą kartokite 2-3 kartus kiekvieną savaitę, kol išnyks patamsėję paakiai.

REKLAMA

Mėtos

Vėsinančios mėtos nuramina pavargusias akis, dėl ko išnyksta ir juodi paakiai.

Sutrinkite saują šviežių mėtų lapelių į pastą, įpilkite pusės citrinos sultis ir gauta mase patepkite pajuodusius paakius. Po 10-15 minučių viską nuplaukite drungnu vandeniu ir švelniai nusausinkite odą. Kasdien tai kartodami, neilgai trukus pasieksite taip trokštamų rezultatų.

Kokosų aliejus

Šis aliejus padeda drėkinti jautrią ir ploną paakių odą, dėl ko jų spalva tampa šviesi. Kadangi kokosų aliejus greitai įsigeria, teigiamus rezultatus pamatysite jau po kelių dienų.

Aliejumi patepkite paakius. Produktą į odą įmasažuokite švelniais sukamaisiais judesiais, dažnai keisdami masažavimo kryptį. Ryte veidą ir paakius nuplaukite drungnu vandeniu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vaistinės ožragės sėklos

Šiose sėklose esantis vitaminas C, kalis ir baltymai padeda šviesinti paakius, be to, jie subalansuoja odos pH lygį, kas yra būtina, norint turėti vienodą odos atspalvį.

3-4 valandas 2 arbatinius šaukštelius ožragės sėklų palaikykite vandenyje. Vėliau, nusunkę vandenį, sėklas sutrinkite į pastą. Į ją įmaišykite pusę arbatinio šaukštelio ciberžolės ir vieną šaukštelį pieno. Mase patepkite akis, o po 15 minučių nuplaukite ją šaltu vandeniu.

Žinodami šias paprastas priemones, padedančias atsikratyti patamsėjusių paakių, nebereiks leisti pinigų brangiems, tačiau nelabai efektyviems kremams ir nerimauti dėl šalutinio jų poveikio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų