REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
19
Seksas (nuotr. 123rf.com)
19

 Ar lytinių santykių problemos yra tai, kas griauna santuoką? Jei iškyla toks klausimas, vertėtų atkreipti dėmesį į kelis ženklus. Jei bent vienas iš šių žemiau pateiktų ženklų jums tinka, jūsų santuokiniame gyvenime atsirado problemų.

1. Jūs sekso norite 2 kartus per savaitę, o jūsų partneris tik 2 kartus per metus.

2. Nepamenate, kada paskutinį kartą mylėjotės.

3. Pamiršote, ką reiškia mylėtis.

4. Vis dažniau pagalvojate apie seksą su bendradarbiu.

5. Vis daugiau laiko praleidžiate žiūrėdami pornografiją.

6. Užmezgėte emocinį romaną.

7. Jau peržengėte ribą ir su kažkuo kuriate rimtą protinį, emocinį ir fizinį romaną.

Kad ir kokios specifinės būtų jūsų asmeninės situacijos detalės, kai jūs ir jūsų antroji pusė apie lytinį gyvenimą ir intymumą galvojate skirtingai, vienas iš daugiausiai malonumų suteikiantis santykių aspektas – seksas – gali tapti pačiu skaudžiausiu.

REKLAMA
REKLAMA

Tiesą sakant, gali būti, kad dalykas, kuris jus suartino, grasina sugriauti viską, dėl ko taip sunkiai dirbote.

Kad ir kiek galios seksas suteikia santykiams, sudėtingiau darosi tuomet, kai apie tai negalite pasikalbėti su jums pačiu artimiausiu žmogumi. Pripažinti, kad miegamajame reikalai yra ne tokie jau ir geri, yra gėdinga ir iš dalies žemina.

REKLAMA

Vilioja neištikimybė

Tačiau kuo daugiau laiko trunka poros santykiai, atsiranda didesnė tikimybė patirti nepasitenkinimą. Abiems pusėms tampa sudėtinga išlikti vienas kitam įdomiais ir mokėti nustebinti bei sujaudinti.

Pasirodo, kad sekso nebuvimas ir jo trūkumas daugelio porų santykiams kiša koją. Taip pat svarbu paminėti ir tai, kad moterys yra labiau atstumiamos savo antrųjų pusių, nei vyrai.

Vakarų pasaulyje santuoka jau daugiau nei kelis šimtmečius remiasi vien tik meile. Dar gerokai prieš industrinę revoliuciją pagrindinis santuokos tikslas buvo giminės pratęsimas ir finansinių, politinių ar socialinių lūkesčių išpildymas.

REKLAMA
REKLAMA

Tų laikų poroms monogaminiai santykiai nebuvo svarbūs, nes joms rūpėjo dėl tam tikro tikslo sukurtos šeimos.

Kol sociologai vis dar ieško atsakymo į klausimą, kas mums yra natūralu, kaip mums geriausia elgtis santykiuose, santuoka ir santykiai keičiasi greičiau, nei tikėtasi.

Dėka vis tobulėjančių technologijų, kad išgyventume santuoka mums nebereikalinga. Šiais laikais vis daugiau sprendimų priimama remiantis nuostata, ar tai mus padarys laimingais. Taigi, jei santuoka mūsų nepavers laimingai, kam tada vesti ir tekėti? Šį klausimą vis dažniau užduoda jaunesnioji karta.

Apie neištikimybę svarsto ir laimingi asmenys

Tačiau keisčiausia tai, jog nors yra sakoma, kad išduoti mylimąjį nėra gerai, taip vis dar elgiamasi ir gan dažnai. Dėl vis daugėjančių neišpildytų lytinių troškimų ir vis dar opios neištikimybės problemos, imame savęs klausti ar monogaminiai santykiai vis dar aktualūs?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ar santuoka, kurioje viskas gerai, galėtų tapti atvira? Ar tiems, kurie turi stipresnį lytinį potraukį, turėtų būti leidžiama mylėtis ne su sutuoktiniu?

Terapeutė Esther Perel sakė, jog monogamija ir meilė nėra visiškai susijusios ir tai netinka nelaimingą vedybinį gyvenimą gyvenantiems neištikimiems žmonėms.

Pasirodo, kad neištikimybe užsiima ir savo gyvenimu patenkinti bei laimingi asmenys. Anksčiau monogamija reikšdavo, jog jūsų gyvenime yra tik vienas žmogus. Nusprendę būti neištikimi, ieškodavote meilės, tačiau dabar meilė atrandama santuokoje, o neištikimybė gali pastarąją sunaikinti.

Visais laikais antrosios pusės išdavimas būdavo skausmingas, tačiau šiandien tai prilygsta traumai, nes pakenkiama paties žmogaus savivertei.

REKLAMA

„Romantiniai idealai priverčia mus pasikliauti savo partneriu ir tikėti, jog jis visuomet bus karštai ištikimas, tačiau taip pat esame pasiruošę bet kada pabėgti, nes labiau nei kada nors anksčiau norime būti laimingi“, - sakė Esther Perel.

Seksas ir monogamija yra gan sudėtingos temos, kurias supa tam tikri tabu, be to, kai kurie žmonės nė nenori pagalvoti apie pokalbį tokia tema.

Kaip ir daugelis gyvenime laukiančių iššūkių, tam tikros pokalbio temos vengimas ar noras, jog viskas būtų kitaip, savaime nieko neišspręs, todėl, norint kažką pakeisti, riekia žengti žingsnį ir išsiaiškinti, kur slypi problema? Galbūt ją įmanoma ištaisyti?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų