REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
4
Moteris serga ketvirtos stadijos vėžiu (nuotr. asm. archyvo)

Po sužadėtuvių praėjus porai mėnesių, Larissa Podermanski (31 m.) savo krūtyje užčiuopė guzelį. Nuvykus pas gydytojus jai buvo diagnozuotas antros stadijos krūties vėžys.

4

Po sužadėtuvių praėjus porai mėnesių, Larissa Podermanski (31 m.) savo krūtyje užčiuopė guzelį. Nuvykus pas gydytojus jai buvo diagnozuotas antros stadijos krūties vėžys.

REKLAMA

Tuo metu 30-metė moteris manė, jog dviguba mastektomija bus tai, kas ją išgydys, tačiau net ir po operacijos atlikti tyrimai atskleidė, jog vėžys išplito į nugarą ir kepenis. Tai reiškė, jog ji niekada nebepasveiks ir tikriausiai gyvens ne ilgiau nei 3 metus.

Praradusi viltį pasveikti, bet atsisakiusi minties, jog diagnozė neleis įgyvendinti vestuvių dienos planų, Larissa ir jos vaikystės meilė Martinas po savaitės nusprendė susituokti paplūdimyje.

Vaikų namuose augusi moteris nerimavo, kad jei ji būtų žinojusi šeimos istoriją, ji būtų anksčiau nusprendusi pasitikrinti. Tačiau šiuo metu Larissa stengiasi atsisakyti šios negatyvios minties ir ruošiasi išbandyti eksperimentinius gydymo būdus, galbūt prailginančius jos gyvenimo trukmę.

REKLAMA
REKLAMA

Portalas „Daily Mail Online“ kalbėjo su klastingai ligai nepasiduodančia moterimi ir jos bandymais skleisti informaciją apie žmones su nepagydomomis ligomis.

REKLAMA

Nebuvo jokių požymių

Kai 2015-aisiais Martinas pasipiršo atlikėjos Mariah Carrey Kalėdinio koncerto metu, jie manė kartu galėsiantys būti labai ilgai, tačiau viskas pasikeitė kai vasarį moteris savo krūtyje užčiuopė guzelį.

2016-ųjų balandžio 7 dieną Larissai atlikta dviguba mastektomija – pašalintos abi krūtys – tikintis, jog tai neleis vėžiui išplisti į kitus gyvybiškai svarbius organus.

„Nebuvo jokių požymių, kad liga išplis po visą kūną“, - sakė ji.

Suskaudus nugarą ir krūtinę, moteris vėl atsidūrė gydymo įstaigoje. Joje paaiškėjo, kad pavojinga liga užkariavo jos kaulus ir kepenis. Larissa serga 4 stadijos krūties vėžiu. Ši liga nėra išgydoma, o visi bandymai padės nebent ilgiau vaikščioti šia žeme.

REKLAMA
REKLAMA

Būdama 30-ies, Larissa, palyginus su kitomis pacientėmis, buvo gan jauna, kad jai būtų diagnozuota ši liga, mat dažniausiai krūties vėžys nustatomos moterims virš 40 metų.

Pasak Amerikos vėžio draugijos, 22% moterų pavyksta išgyventi 4 stadijos vėžį, kai šis kūne būna ilgiau nei 5 metus.

„Iš pradžių man sakė, jog jei nebandysiu jo gydyti, gyventi liko 18 mėnesių“, - sakė moteris.

Šiuo metu jos gyvenimo trukmė nėra žinoma, nes gydytojai ieško įvairių gydymo būdų, į kuriuos jos organizmas tinkamai sureaguotų.

Balandžio 27 dieną, kuomet sužinojo savo diagnozę, ji nenorėjo ilgiau laukti ir su sužadėtiniu vestuves atšokti kuo greičiau. Aukso žiedus pora sumainė po 6 dienų. Jie buvo apsupti draugų ir artimųjų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Norėjau, kad pažvelgusi į vestuvines nuotraukas jose matyčiau save, o ne man nepažįstamą žmogų“, - teigė Larissa.

Gydymas tik tam, kad ilgiau gyventų

Gydytojams suvokus, kaip stipriai progresavo moters liga, birželio pabaigoje Larissa pradėjo gydytis chemoterapija. Ciklas truko ilgiau nei 8 mėnesius.

„Sunkiausia kovoti su periferine neuropatija pėdose ir rankose. Nuovargis tapo man normaliu dalyku“, - sakė ji.

Larissa šiuo metu vadovauja pelno nesiekiančiai organizacijai „Community Navigators“, padedančiai žmonėms su negalia siekti asmeninių ir karjeros tikslų. Dirbti savo įmonėje kasdien vis sunkiau, ypač tada, kai nežinai, ar ryte nubudęs jausies gerai, ar viskas, ko norėsis, tai likti lovoje.

REKLAMA

„Save laikau organizacijos savanore vadove“, - sakė Larissa.

Ieškojo biologinių tėvų

Kai dar buvo maža, moterį iš vaikų namų į savo šeimą priėmė labai malonūs žmonės, todėl jai buvo sudėtinga sužinoti savo šeimos istoriją, galėjusią padėti išvengti vėžio. Sulaukusi 19, Larissa ėmė ieškoti savo artimųjų, nes buvo įdomu sužinoti savo šaknis. Paaiškėjo, kad jos biologinė motina mirė dėl neaiškių priežasčių.

Artimųjų paieškas teko sustabdyti išgirdus apie savo diagnozę. Larissa nežinojo, ar būtent dėl šeimoje vyravusių susirgimų vėžys jai buvo diagnozuotas taip anksti.

„Daug vaikų namuose gyvenusių žmonių nežino savo artimųjų medicininės istorijos“, - teigė ji.

REKLAMA

Aptikus motinos mirties liudijimą paaiškėjo, jog ji anapylin iškeliavo ištikus širdies smūgiui, o ne dėl kokios nors formos vėžio. Jos tėtis atsisakė bendrauti su dukra, tad neaišku, ar krūties vėžio riziką padidino giminėje šia liga sirgę asmenys.

Gydytojai paaiškino moteriai, kad savo šeimos medicinos istorijos žinojimas nebūtų padėjęs išvengti susirgimo, nes didžioji dalis žmonių krūties vėžiu suserga dėl aplinkos faktorių.

„Mano žinios nepakeičia gydymo būdo“ – sakė Larissa.

Moteris dalyvavo „Megyn Kelly Today“ laidoje, kurioje pasakojo, jog 4 stadijos krūtie vėžys negauna pakankamai visuomenės dėmesio.

„Šia liga sergančių žmonių bendruomenė dažnai jaučiasi ignoruojama. Manau, jog atėjo laikas skleisti apie tai informaciją. Mano darbas yra tai daryti. Negalima ignoruoti nuo krūties vėžio mirusių moterų, jų šeimų“, - sakė ji ir paskatino visus aukoti su krūties vėžiu susijusioms organizacijoms.  

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų