REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
20
Ramūnas Karpauskas (nuotr. facebook.com)

Varėnos rajone, Naujųjų Valkininkų kaime, gyvenantis Ramūnas Karpauskas dar prieš 15 metų pateko į autoįvykį, kuris baigėsi galvos trauma ir regėjimo komplikacijomis. Su žmona išsiskyręs vyras vienas augina 9 metų sūnų.

20

Varėnos rajone, Naujųjų Valkininkų kaime, gyvenantis Ramūnas Karpauskas dar prieš 15 metų pateko į autoįvykį, kuris baigėsi galvos trauma ir regėjimo komplikacijomis. Su žmona išsiskyręs vyras vienas augina 9 metų sūnų.

REKLAMA

Dėl itin silpno regėjimo jis kasdien susiduria su sunkumais ir tikisi, kad ateityje, patyrusių užsienio specialistų pagalba galės jam pagelbėti ir jis vėl išvys dienos šviesą.

„Per autoįvykį buvau keleivis, kada kaktomuša buvo susidurta su kitu automobiliu. Po trijų mėnesių dėl patirtos galvos traumos avarijos metu man komplikavosi regėjimas. Pirmiausia prasidėjo dešiniosios akies uždegiminiai procesai, buvau paguldytas į ligoninę, kuri tuo metu man tapo antraisiais namais.

Gydymo eigoje nuolat kartojosi įvairūs regos sutrikimai, o vėliau buvo atlikta operacija, kurios metu gydytojai konstatavo, kad jie negali manęs visiškai išgydyti, o tik bandyti palengvinti ir sulėtinti uždegimus. Be abejo, po operacijos jaučiausi geriau, man teigė, kad visiškai tikrai neapaksiu, tačiau jaučiau, kad rega labai silpna“, – kalba vyras.

REKLAMA
REKLAMA

Buities sunkumai

Ramūnas teigia, kad vienas sūnų augina beveik nuo jo gimimo, tačiau džiaugiasi, kad atžala visada stengiasi mokykloje, yra pavyzdingas ir geras sūnus.

REKLAMA

„Vaikui, tikriausiai, gali būti paveldėjimas, kadangi taip pat turi problemų su rega. Gydytojai liepė situaciją stebėti, ar ilgainiui neatsiras žymesnių pablogėjimų. Dabar sūnus nešioja akinius, tačiau, žinoma, jis auga, vyksta galvos formavimasis, o naujų akinių įsigyti galimybės nėra. Visgi, stengiuosi ir tikiuosi, kad artimoje ateityje galėsiu vaikui padėti“, – sako pašnekovas.

Paklaustas apie sunkumus buityje vyras tikina, kad nors jo rega ypač silpna, jam nėra sudėtinga atlikti visus buities darbus, kaip valgio gaminimas, skalbimas, kambarių tvarkymas, kadangi jis nuo seniai yra įpratęs atlikti tiek tėvo, tiek motinos pareigas ir pasirūpinti sūnumi. Taip pat Ramūnas pasidžiaugia, kad neretai iš vaiko susilaukia komplimentų, kaip skaniai moka gaminti ir tokie žodžiai verčia tik dar labiau stengtis.

REKLAMA
REKLAMA

Noras būti masažuotoju

Šiuo metu vyras siekia eiti masažuotojo profesiniu keliu, nors dar prieš kurį laiką dirbo visiškai skirtingą darbą.

„Prieš tai 10 metų dirbau elektros instaliavime, darbo sąlygos buvo geros, man patiko, tačiau tai buvo sėdimas darbas, dėl kurio man pradėjo tirpti rankos pirštai, galbūt buvo užspausti nervai. Taigi, pradėjau galvoti apie profesijos keitimą ir kadangi dar anksčiau teoriškai domėjausi medicina, masažais, pamaniau, kad ši sritis man gali būti išties tinkama.

Šiuo metu man trūksta baigimo pažymėjimo, patvirtinančio masažisto profesiją. Kadangi turiu negalią, atrasti kur mokytis man buvo sudėtingiau.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pradžioje pagal programą keturis mėnesius mokiausi Druskininkuose, be abejo, taip pat reikėjo ir investuoti: priemonės, aliejai, specialus stalas, kurį turiu ne itin kokybišką.

Norėdamas pradėti dirbti, buvau Varėnoje išsinuomojęs patalpas, teko skolintis pinigų, kuriuos esu skolingas iki šiol. Reikėjo remonto, medžiagų, kadangi būtina pareiti visus higienos reikalavimus. Viskas buvo padaryta, pertvarkyta, tačiau, jei atvirai, nesulaukiau nei vieno kliento.

Asmeniškai mano lėšos buvo investuotos į reklamą, tačiau rezultatų jokių. Buvau apkrautas tik mokesčiais ir ši veikla man atnešė tik nuostolių“, – išgyvenimais dalinasi Ramūnas.

Vyras atvirauja, jog svajoja, kad vieną dieną turės galimybę gydytis pas užsienio specialistus ir atgauti regėjimą bei pasirūpinti sūnumi, suteikti jam pilnavertį gyvenimą.

Tv3.lt portalui susisiekus su Naujųjų Valkininkų seniūnaitija bei namo, kuriame gyvena Ramūnas, bendrijos pirmininke, buvo atsisakyta kalbėti ir komentuoti vyro situaciją dėl anksčiau ateityje patirtų nemalonių įvykių.

 

Padėti Ramūnui galite čia. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų