REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nors pamažu vėstantis rudens oras ir vis dažniau apsiniaukiantis dangus gali pritraukti į namus liūdesį, tačiau jį išvaryti galima pasitelkus kulinarinius gebėjimus virtuvėje.

Nors pamažu vėstantis rudens oras ir vis dažniau apsiniaukiantis dangus gali pritraukti į namus liūdesį, tačiau jį išvaryti galima pasitelkus kulinarinius gebėjimus virtuvėje.

REKLAMA

Juk saldus kepinys gali ne tik pradžiuginti gomurį, bet ir pripildyti namus subtiliai švelniu kepamų pyragų aromatu. Šiuo metu šviežių obuolių sezonas įgauna didelį pagreitį, todėl prekybos tinklo IKI kepyklų vadovė Nijolia Juchnevič dalinasi keliais originaliais obuolių pyragų receptais. N. Juchnevič teigimu, obuolių pritaikymas konditerijoje yra toks platus, kad sunkiai sektųsi sugalvoti iš ko obuolių pagaminti neįmanoma. „Obuolių pyragas Lietuvoje – jau įprastas kepinys, ypač dažnai gaminamas rudenį.

Obuoliai gali būti konservuojami, džiovinami, kepami, verdami ir valgomi žali, todėl iš jų gaminamų patiekalų įvairovė – be galo plati.

REKLAMA
REKLAMA

Vis tik rudenį skaniausia gaminti obuolių pyragą, papildytą saldžiais ingredientais, tokiais kaip – karamelė, šokoladas, kakava ir jogurtas“, – atskleidžia kepyklų vadovė.

REKLAMA

Purus obuolių pyragas su migdolais ir cinamonu Jums reikės:

6 vnt. obuolių 250 g sviesto 250 g cukraus 3 vnt. kiaušinių 150 g. miltų 1 a. š. malto cinamono 0,5 a. š. kepimo miltelių 50 g. maltų migdolų Tarkuotos citrinos žievelės

Gaminimas:

Obuolius nulupkite, išpjaukite sėklas ir supjaustykite į smulkius gabalėlius. Puode ištirpinkite 50 g sviesto, sudėkite pjaustytus obuolius ir įberkite 50 g cukraus.

Maišydami kaitinkite puodą tol, kol obuoliai jame ims karamelizuotis. Tuomet užberkite tarkuotos citrinos žievelės ir šiek tiek vėliau viską sudėkite į kepimo skardą. Leiskite gautai masei atvėsti.

REKLAMA
REKLAMA

Tuomet į dubenį sudėkite likusį sviestą, cukrų ir sukite tol, kol masė taps puri. Sukdami palengva sudėkite išplaktus kiaušinius. Tuomet įmaišykite miltus sumaišytus su kepimo milteliais, cinamoną bei migdolus.

Tešlą sudėkite ant obuolių ir išlyginkite. Pyragą kepkite 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45 minutes. Iškepusiam pyragui leiskite pusvalandį atvėsti ir tuomet ragaukite. Skanaus!

Greitai paruošiamos obuolių pyragas su jogurto kremu Jums reikės:

4 vnt. obuolių 100 g sviesto 200 ml grietinės 100 g cukraus 2 stiklinių miltų 2 a.š. kepimo miltelių 2 v. š. rudojo cukraus

Kremo gamybai:

250 ml mėgstamo jogurto 150 ml grietinės 2 v. š. rudojo cukraus 2 vnt. kiaušinių

Gaminimas: Sviestą išlydykite ir sumaišykite su grietine, cukrumi, miltais bei kepimo milteliais. Ant tešlos berkite smulkiai pjaustytus obuolius ir viską apibarstykite cukrumi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Atskirai kremo gamybai skirtą grietinę ir jogurtą sumaišykite, suplakite ir tolygiai paskirstykite ant obuolių. Pyragą kepkite 170 – 180°C temperatūros orkaitėje apie pusvalandį. Iškepusiam pyragui leiskite atvėsti. Skanaus!

Karamelinis obuolių pyragas Jums reikės:

7 vnt. vidutinio dydžio obuolių 500 g karamelės 90 g tirpinto sviesto 2 vnt. kiaušinių 150 ml kefyro 250 ml vandens 200 g miltų 1 a. š. vanilės ekstrakto 2 a. š. kepimo miltelių 1 a. š. cinamono Žiupsnelio druskos Šiek tiek medaus Gaminimas: Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių, riebalais ištepkite ir kepimo popieriumi išklokite kepimo formą. Nulupkite obuolius, bet ne visus – kelis pasilikite vėlesniam laikui, o likusius supjaustykite mažais kubeliais.

REKLAMA

Atskirame dubenėlyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską ir cinamoną. Sviestą ištirpinkite, atvėsinkite ir sumaišykite su karamele. Kiaušinius atskirai išplakite ir sumaišykite su kefyru ir vanile, tuomet supilkite karamelės – sviesto mišinį ir gautą masę gerai išmaišykite.

Tuomet į gautą tešlą sukrėskite miltų mišinį bei pjaustytus obuolius ir visą tešlą sukrėskite į kepimo skardą. Likusius kelis obuolius supjaustykite griežinėliais ir gražiai išdėliokite juos ant tešlos. Orkaitėje pyragą kepkite apie valandą.

Vėliau išimkite pyragą iš orkaitės ir aptepkite skystu medumi arba savo mėgstamu vaisių džemu. Skanaus!

Šokoladinis obuolių pyragas Jums reikės:

5 vnt. vidutinio dydžio obuolių 150 g sviesto 100 g juodo šokolado 2 v. š. kakavos 4 vnt. kiaušinių 6 v. š. cukraus 2 stiklinių miltų 1 a. š. kepimo miltelių Žiupsnelio vanilinio cukraus

REKLAMA

Gaminimas:

Ant viryklės dėkite puodą, pripildytą nedideliu kiekiu vandens, o ant jo – dubenį su tirpdomu sviestu ir šokoladu. Į juos įmaišykite cukrų, kakavą ir vanilinį cukrų. Nuimkite dubenį nuo puodo ir viską gerai išmaišykite. Į gautą masę įmuškite kiaušinius ir vėl viską sumaišykite.

Tuomet miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir įmaišykite į gautą tešlą.

Tešla turi išeiti gan tiršta. Tuomet į ją įmaišykite smulkiai pjaustytus obuolius ir viską sukrėskite į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi.

Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje ir po maždaug 50 minučių pyragą išimkite. Leiskite jam atvėsti ir ragaukite!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų