REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
8
Diana Dargienė su dukra Une (nuotr. asm. archyvo)

Lietuvos žvaigždžių padangėje – daugybė garsių mamų. Kaip jos augina savo vaikus? Ko moko kiekvieną dieną? Su kokiomis problemomis susiduria? Smalsu?

8

Lietuvos žvaigždžių padangėje – daugybė garsių mamų. Kaip jos augina savo vaikus? Ko moko kiekvieną dieną? Su kokiomis problemomis susiduria? Smalsu?

REKLAMA

Naujienų portalo tv3.lt žurnalistai pasiruošę jums atsakyti į šiuos klausimus. Pradedame naują straipsnių ciklą, kuriame kalbinsime garsias mamas. Klausime jų, kaip jos auklėja savo vaikus, su kokiomis klaidomis susiduria ir ką joms reiškia motinystė.

Mamos ir dukros duetas džiugina publiką

Diana ir Unė. Šie du vardai lietuviškoje popmuzikos padangėje žinomi įvairaus amžiaus žmonėms.

Dainininkė bei muzikos mokytoja Diana Dargienė jau ilgus metus kartu su savo dukrele Une kuria muziką, dainuoja bei džiugina gerbėjus savo dainomis.

Diana yra ta moteris, kuri su savo dukrele ne tik laiką jaukiai leidžia namuose, tačiau ir lankosi renginiuose, susipažįsta su naujais žmonėmis.

REKLAMA
REKLAMA

Tie, kurie stebi Dianą ir Unę turbūt pastebėjo, kad mažoji gražuolė mergaitė renginiuose atrodo labai subtiliai, nematyti kaprizų ar nepasitenkinimo.

REKLAMA

Paprašėme Dianos pažerti mamoms patarimų, kaip gi auklėti savo mergaites, kad šios taptų mamų pasididžiavimu?

Išklauso dukros nuomonę

„Visos mergaitės yra labai skirtingos. Kiekviena jų – su savo vidiniu pasauliu, charakteriu, svajonėmis, norais ir ambicijomis. Jos visos žavios ir mielos“, - prakalbo Diana.

Vis dėlto ji atvira, Unės charakteris yra visiškai „aviniškas“ (Unės Zodiako ženklas – Avinas) ir tai kasmet ryškėja.

„Supratau, kad reikalaujant ir spaudžiant aš nieko nepasieksiu. Mūsų abipusė „kova“ – gerumas ir kalbėjimas. Visada išklausau jos nuomonę ir jeigu jaučiu, kad ji nėra visiškai teisinga, išdėstau savo argumentus.

REKLAMA
REKLAMA

Dažniausiai ji su manimi sutinka. Vis dėlto aš, kaip mama, visada girdžiu jos norus. Su vaikais labai svarbu labai daug kalbėtis“, - įsitikinusi dainininkė.

Kalbasi moteriškomis temomis

Diana tvirtina ne kartą girdėjusi nuomonę, kad jeigu Unė ką nors veikia, tai reiškia, kad aš ją verčiu. Ji skuba paneigti šį mitą ir sako, kad svarbiau už viską yra tai, jog Unė būtų laiminga.

„Ji yra tikrai laiminga ir tai man yra svarbiausia. Jei gauname pasiūlymų kur nors sudalyvauti, visų pirma, atsiklausiu Unės, ar ji norėtų. Juk kiekvienam pasirodymui būtina atsakingai pasiruošti ir ji tai puikiai žino“ - aiškino moteris.

Ji tikino leidžianti Unei lankyti tuos būrelius, kurių ji nori. Vienas tokių – baletas.

„Labai svarbu atrasti save. Esu tuo įsitikinusi.

Mano Unė yra labai smalsi. Ji dažnai teiraujasi manęs moteriškų dalykų.

Visada jai paaiškinu ir papasakoju jai suprantama kalba.

Tikiu, kad daugumą dalykų vaikai sužino iš bendraamžių, tačiau informacija būna iškraipyta, todėl labai svarbu, kad šalia bręstančios mergaitės būtų mama, kuri patartų ir paaiškintų viską taip, kaip reikia“, - paslaptis apie Unės auginimą atskleidė D.Dargienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

TOP5 Dianos Dargienės patarimai:

1. Kuo daugiau kalbėtis su vaiku;

2. Ieškoti kompromisų;

3. Nebijoti „nepatogių“ temų;

4. Išgirsti, ko nori vaikas;

5. Leisti atsiskleisti.

 

***

Mieli skaitytojai, turite idėjų, kurių garsių mamų patarimų norėtumėte? Nedvejokite ir rašykite mums el. pašto adresu [email protected]

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų