REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Skandalas Vilniaus ligoninėje: pacientai užfiksavo šlitinėjantį chirurgą

Veiksmų ėmėsi administracija, sureagavo ir A.Veryga

Rugsėjo 19-osios vakarą nuvilnijo skandalas, kai garsaus dirigento Gintaro Rinkevičiaus žmona, aktorė Donata Rinkevičienė socialiniame tinkle pasidalijo vaizdo įrašu, kuriame matyti, galimai, neblaivus gydytojas.

Rugsėjo 19-osios vakarą nuvilnijo skandalas, kai garsaus dirigento Gintaro Rinkevičiaus žmona, aktorė Donata Rinkevičienė socialiniame tinkle pasidalijo vaizdo įrašu, kuriame matyti, galimai, neblaivus gydytojas.

REKLAMA

Feisbuke D.Rinkevičienė nevyniodama žodžių į vatą rėžė apie situaciją, kuria liko pasipiktinusi.

„Santarų vaikų konsultacinė poliklinika. Prie tuščio echoskopijų kabineto jau laukiame 1 valandą ir 15 minučių. Prieš mus – jauna šeima su mažu vaiku. Ir pagaliau ateina gydytojas... Tik pasakysiu, kad jis buvo visiškai girtas.

Kviečiau policiją, tačiau jie atsakė, kad į tokius įvykius nereaguoja. Ok, aš nežinojau. Šiaip taip surandame poliklinikos vedėją Galiną Mikšto.

Su kita šeima prašome fiksuoti girtumą, tačiau viskas baigėsi tuo, kad parašėme pretenziją į poliklinikos knygą.

REKLAMA
REKLAMA

Apie tai, kuo baigsis ereliui, būsime informuoti raštu. Bijau, kad niekas to girtumo taip ir neužfiksavo, nors buvo žadėta“, - piktinosi garsi moteris.

REKLAMA

Ji pasidalijo ir filmuota medžiaga, kurioje matyti, kaip įtariama, nuo alkoholio apsvaigęs vyresnysis gydytojas vaikų chirurgas Andrius Čekuolis.

Įrašą, kuriame matyti svirduoliuojantis medikas, D.Rinkevičienės feisbuko paskyroje peržiūrėjo daugiau nei 28 tūkst. Internautų.

Daugumai jų buvo sunku patikėti tuo, ką matė. Tėvai reiškė pasipiktinimą tokiu mediko elgesiu ir reikalavo, kad jis būtų atleistas.

A.Verygos patarėja: „Tai būtina viešinti“

Rugsėjo 20-osios rytą socialinėje erdvėje Sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos patarėja ryšiams su visuomene Lina Bušinskaitė rašė, kad nufilmuotas medikas jau atleistas iš pareigų.

REKLAMA
REKLAMA

„Taip, tai būtina viešinti. Neabejotinai. Dėkojame rūpestingiems žmonėms, kad pranešė apie tai nedelsiant.

Taip tikrai neturi būti - nei medikas, nei joks kitas darbuotojas negali būti neblaivus darbo vietoje. Šis atvejis - ne išimtis.

Visiems vienodos sąlygos turi būti taikomos.Vos tik sužinojus apie šį nemalonų įvykį, gydymo įstaigos vadovybė nušalino gydytoją nuo darbo vakar 16 valandos.

Dar laukiame tikslių tyrimo duomenų dėl girtumo.

Naujausiomis mūsų žiniomis, Santaros klinikų ir Vaikų ligoninės vadovybė jau priėmė sprendimą dėl šio gydytojo tolimesnių galimybių dirbti - patenkintas gydytojo prašymas atleisti jį iš užimamų pareigų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Apgailestaujame, kad mažiesiems pacientams ir jų tėveliams teko tai matyti. Norėtųsi, kad tokių istorijų daugiau nebūtų! Ir labai liūdna, kad taip nutinka“, - pareiškė L.Bušinskaitė.

Santaros klinikose medikas nebedirba

Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikų filialo atstovė ryšiams su visuomene Jolanta Normantienė teigė, kad 

ligoninės administracija netoleruoja darbuotojų darbo drausmės pažeidimų, tačiau nori patikinti, kad pacientai šioje situacijoje nenukentėjo.

Gydytojas echoskopuotojas, paaiškėjus šiai aplinkybei, vyriausiojo budinčio, kuris direktoriaus nedarbo metu eina  filialo direktoriaus pareigas, iš karto buvo nušalintas nuo darbo, o reikalingą tyrimą atliko kitas tos srities specialistas.

REKLAMA

Gydytoją nušalinus nuo darbo, surašytas nušalinimo nuo darbo aktas, gydytojas ligoninės transportu nuvežtas į Vilniaus priklausomybės ligų centrą kraujo tyrimui atlikti. Kol kas atsakymas negautas.

Vakar po nušalinimo nuo darbo, prieš vykstant į Vilniaus priklausomybės ligų centrą, gydytojas nusprendė parašyti pareiškimą dėl atleidimo iš užimamų pareigų ir nuo šiandien Vaikų ligoninėje nebedirba.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų