REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Varškė, tikriausiai, vienas iš populiariausių pieno produktų, kurį ypatingai dažnai renkasi sportuojantys bei sveikai besimaitinantys. Tai puikus baltymų, B grupės vitaminų bei kalcio šaltinis, kuris tinkamas valgyti tiek ryte, tiek vakare. Vis dėlto, pasirodo, jog ne visada varškė gali būti tokia sveika ir naudinga organizmui.

Varškė, tikriausiai, vienas iš populiariausių pieno produktų, kurį ypatingai dažnai renkasi sportuojantys bei sveikai besimaitinantys. Tai puikus baltymų, B grupės vitaminų bei kalcio šaltinis, kuris tinkamas valgyti tiek ryte, tiek vakare. Vis dėlto, pasirodo, jog ne visada varškė gali būti tokia sveika ir naudinga organizmui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Dėl mažo cukraus kiekio šis maisto produktas puikiai tinka sportuojantiems ar norintiems atsikratyti papildomo svorio. Vis dėlto, dažnai pastebiu, kad dauguma žmonių renkasi liesus pieno produktus, įskaitant ir varškę, galvodami, kad tokie produktai yra sveikesni“, – sako natūropatinės mitybos specialistė Tautvilė Šliažaitė.

REKLAMA

Liesa varškė netinkama lieknėjant

Esminė priežastis, kodėl siekiantys sulieknėti renkasi liesą varškę, yra noras iš produkto gauti pakankamai baltymų ir kuo mažiau papildomų riebalų. Taip pat dažnas varškę renkasi valgyti vakare, kuomet ypatingai nerekomenduojama vartoti riebaus maisto, todėl atrodo, jog liesa varškė – puikus pasirinkimas, tačiau tokios išvados ne visada gali būti teisingos.

„Tiesa ta, kad liesi produktai, šiuo atveju liesa varškė, be abejo, turės mažiau kalorijų ir riebalų, tačiau taip pat tokiame maiste bus kur kas daugiau angliavandenių. Ypač tiems, kurie serga cukriniu diabetu ar kurių pagrindinė siekiamybė yra atsikratyti nereikalingo svorio, reiktų visada labiau atkreipti dėmesį į produkte esantį cukraus kiekį, o nei į kalorijas“, – aiškina pašnekovė.

REKLAMA
REKLAMA

Kodėl geriau riebi varškė?

Natūropatinės mitybos specialistės teigimu, riebalai mums suteikia sotumo jausmą, tad valgydami riebesnius pieno produktus jaučiamės sotūs ir nenorime užkandžiauti, o kaip žinia, būtent užkandžiavimas yra vienas iš blogųjų įpročių, skatinančių spartų svorio augimą.

„Savo praktikoje itin dažnai susiduriu su pieno produktų netoleravimu, kuris yra paplitęs Lietuvoje. Prieš pradėdami vartoti didelį jų kiekį išsiaiškinkite, ar pieno produktai mums apskritai tinka, nes pilvo pūtimas, odos bėrimas ar nuotaikų kaita, kartais gali būti pieno produktų netoleravimo pasekmė. Be to, savo virtuvėje pieno produktus vartoju dažniau maisto gardinimui, o ne kaip pagrindinį patiekalą“, – pasakoja natūropatinės mitybos specialistė Tautvilė Šliažaitė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų