REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Daugelis žino, kad daug geležies yra mėsoje, tačiau jos trūksta ir visvalgiams, pastebi mitybos specialistė Vaida Kurpienė. Portalui tv3.lt ji papasakojo, iš kokių maisto produktų ir kaip valgant geriausiai pasisavinama geležis ir kas tam trukdo.

Daugelis žino, kad daug geležies yra mėsoje, tačiau jos trūksta ir visvalgiams, pastebi mitybos specialistė Vaida Kurpienė. Portalui tv3.lt ji papasakojo, iš kokių maisto produktų ir kaip valgant geriausiai pasisavinama geležis ir kas tam trukdo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Pasisavinti geležį ne taip paprasta. Geriausiai tai padeda padaryti produktai, kuriuose yra daug vitamino C – o tai yra įvairiausios daržovės, tikrai ne tik citrinos. Tad jeigu valgote bet kokį produktą, kuriame yra geležies, šalia būtinai suvalgykite šviežių daržovių – ar salotų porciją.

REKLAMA

Geležies pasisavinimui trukdo blogas sukramtymas, įvairios medžiagos, kurių yra kavoje bei juodoje ir žalioje arbatoje. Taip pat tam trukdo pienas ir pieno produktai. Todėl valgant geležies turinčius produktus dvi valandas prieš ir po vengti pieno produktų, kavos ir arbatos“, - dalinosi V. Kurpienė.

Visą pokalbį su mitybos specialiste žiūrėkite vaizdo įraše.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų