REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
25
Sportuojančios moters krūtinė (nuotr. Fotolia.com)

Internete gausu patarimų, kaip natūraliais būdais padidinti krūtinę – kalbama apie sojų baltymą, specialius masažus, tam tikrus sporto pratimus. Su dietologe ir fitneso treneriu pabandėme išsiaiškinti, ar iš tikro galima padidinti krūtinę natūraliai ir kaip.

25

Internete gausu patarimų, kaip natūraliais būdais padidinti krūtinę – kalbama apie sojų baltymą, specialius masažus, tam tikrus sporto pratimus. Su dietologe ir fitneso treneriu pabandėme išsiaiškinti, ar iš tikro galima padidinti krūtinę natūraliai ir kaip.

REKLAMA

Virtualioje erdvėje netrūksta informacijos, kad krūtinę galima pasididinti valgant tam tikrus produktus, pavyzdžiui, sojos baltymą. Visgi mitybos specialistė Eglė Saulevičienė tv3.lt nurodė, kad tai tėra didelis mitas.

„Tai yra visiška nesąmonė, kad maistu gali pasididinti krūtinę. Krūtinės dydis priklauso nuo genetinių faktorių arba nuo organizmo vidaus produktų – hormonų, kurie gali daryti įtaką pieno liaukų gamybai. Hormonų pusiausvyrą reguliuoja tam tikri gyvenimo etapai – moters nėštumas, žindymas.

Šiaip tas hormonas negali atsirasti moters organizme, kai ji nesilaukia, tačiau besilaukiančios moterys turi didesnę krūtinę, nes taip organizmas ruošiasi vaikelio maitinimui. Tačiau nebus taip, jog suvalgysi bananą ir tau padidės krūtinė. Tai yra vienas iš mitų“, – nurodo ji.

REKLAMA
REKLAMA

Sojos pienas

Mitybos specialistė atkreipia dėmesį, kad dažnai yra kalbama, jog sojos pienas didina krūtinės apimtį, tačiau ji tai paneigia:

„Sojos pienas su krūtine yra surištas tuo, kad jo buvo nerekomenduotina gerti toms, kurios turi polinkį į cistų susidarymą krūtinėje. Tačiau moksliškai tas faktas yra paneigtas, nes cistų susidarymą lemia pirmiausiai genetika. O kad sojos pienas gali padidinti krūtinę – tai tiesiog mitas“, – kalba E. Saulevičienė.

REKLAMA

Kodėl tai neįmanoma

Fitneso treneris ir knygų apie sveiką gyvenseną autorius Andrius Pauliukevičius tv3.lt nurodė, kad jokiais fiziniais pratimais krūtinės taip pat padidinti neišeis.

„Su pratimais, treniruokliais ar svareliais nieko negalima padaryti. Tie, kas sako priešingai, tiesiog apgaudinėja. Moters krūtinę sudaro raumeninis audinys – didysis ir mažasis krūtinės raumuo, kurį turi ir vyrai, tačiau moters raumenų masė, tarp kurių – ir krūtinė, yra daug mažesnė nei vyrų.

Moteriai padidinti krūtinės raumenų apimtis kaip ir bet kurių kitų raumenų apimtis labai ženkliai praktiškai neįmanoma, nes raumenų augimas priklauso nuo vyriško hormono testosterono lygio. Kuo jis aukštesnis, tuo raumuo lengviau auga. Moteris natūraliai aukšto testosterono neturi.

REKLAMA
REKLAMA

Kiti audiniai, kurie sudaro moters krūtinę – tai riebalinis audinys ir pieno liauka. Labai retai būna taip, kad moteris turi didelę krūtinę, nes ji turi didelę pieno liauką. Taip būna, bet retai – tuomet pati moteris yra liekna, o jos krūtinė – natūraliai didelė. Dažniausiai, kai moters krūtinė didelė, ji turi daug riebalų ir ant viso kūno.

Pratimai neveikia nei pieno liaukos, nei riebalinio sluoksnio. Pratimai treniruoja raumenį. Kadangi pats raumuo yra labai mažas, tas pokytis, kurį gali padaryti pratimai, yra labai neženklus ir faktiškai plika akimi nieko matomo nepadarysi“, – nurodo specialistas.

Jam pritaria ir mitybos specialistė E. Saulevičienė:

„Su fiziniu krūviu krūtinės taip pat nepadidinsi, tu nebent gali koreguoti krūtinės formą ir padėtį. Nuo fiznio krūvio krūtinė gali tik sumažėti. Krūtinė yra riebalinis audinys, tad, kai tau mažėja visas riebalų sluoksnis organizme, jis mažėja ir nuo žandų, ir nuo pagurklio, ir nuo rankų, ir nuo kojų, ir, aišku, nuo krūtinės. Tad natūralaus būdo pasididinti krūtinę, deja, nėra“, – sako ji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sportininkės dedasi silikonines krūtines

Fitneso treneris atkreipia dėmesį, kad dauguma profesionalių bikinio fitneso sportininkių turi silikonines krūtines, nes, kaip tvirtina A. Pauliukevičius, sportu krūtinės nepadidinsi.

„90 proc. bikinio sportininkių turi silikonines krūtines. Jeigu būtų įmanoma natūraliai, pratimais pasididinti krūtinę, jos ir pasididintų. Tai negi profesionalės to nemoka? Jos moka ir jos žino, ką reikia daryti, tiesiog fiziologiškai tai yra neįmanoma.

Dėl to sportininkės dietų „dėka“ susimažina krūtinę, nes sudega tas riebalinis sluoksnis ir įprastai jis neatsistato iki prieš tai buvusių apimčių. Dėl dietos mažėja ir pieno liauka. Tada galiausiai moterims tenka didinti krūtinę padedant plastikos chirurgams. Su pratimai to padaryti tikrai neįmanoma: krūtinę sunkiai padidina vyrai, turėdami testosterono, o moteris niekaip negali to padaryti“,– sako A. Pauliukevičius.

REKLAMA

Po dietų krūtinė neatsistato

Fitneso treneris atkreipia dėmesį, kad sportuojant ir laikantis dietos krūtinė gali tik mažėti.

„Krūtinės sumažėjimą labiausiai lemia dietos – kalorijų deficitas. Kai riebalai dega, jie dega nuo viso kūno, taip pat ir nuo krūtinės. Gali moteris vėl pradėti valgyti daugiau – užpakalis, šlaunys, vėl sustorės, tačiau krūtinė dažniausiai nebesugrįš į buvusį dydį. Krūtinė lieka mažesnė, o oda – ištempta“, – kalba A. Pauliukevičius.

Jis sako, kad neįmanoma suploninti ar padailinti tik tam tikrą kūno dalį – pavyzdžiui, tik šlaunis ar liemenį. Svoris, sako jis, krenta nuo visur vienodai, o raumuo išryškėja, kai sumažėja riebalinis sluoksnis.

REKLAMA

Nesuploninsi vienos vietos

„Lokalus riebalų deginimas – kai jie deginami pasirinktoje kūno vietoje – neįmanomas. Jeigu tai būtų įmanoma, galėtume pamatyti pliaže storą vyrą su tari „išpjautu“ pilvo presu, bet to niekada nematėte ir nepamatysite, nes tai neįmanoma. Lokalaus riebalų deginimosi pasirinktoje kūno vietoje nėra“, – kalba A. Pauliukevičius.

Tad jis neslepia – moterys, nusprendusios intensyviai sportuoti, turi susitaikyti su tuo, kad jų krūtinė kažkiek sumažės. Gali sumažėti daugiau, gali mažiau, tačiau mažėjimas, teigia A. Pauliukevičius, bus. Todėl jis netgi pataria intensyviai sportuojančioms moterims tiesiog pasididinti krūtinę padedant plastikos chirurgams. Tačiau tai jau yra kiekvienos apsisprendimas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų