REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
26
Graži moteris (nuotr. Fotolia.com)

Moteris ir grožis – du neatsiejami dalykai. Ir turbūt sunku pasaulyje rasti tokią, kuriai grožis visai nerūpėtų. O ko gi reikia moteriai, kad ji būtų graži? Grožio pasaulyje besisukančios stilistė ir visažistė tv3.lt sakė, kad pinigų kiekis – tikrai ne esminis momentas kuriant grožį.

26

Moteris ir grožis – du neatsiejami dalykai. Ir turbūt sunku pasaulyje rasti tokią, kuriai grožis visai nerūpėtų. O ko gi reikia moteriai, kad ji būtų graži? Grožio pasaulyje besisukančios stilistė ir visažistė tv3.lt sakė, kad pinigų kiekis – tikrai ne esminis momentas kuriant grožį.

REKLAMA

„Norint būti gražiai, didelių finansų nebūtina turėti. Pirmiausia yra noras gražiai atrodyti ir skonis – daugelis moterų randa tikrai gerų drabužių ir dėvėtų rūbų parduotuvėse. Moteris turėti turėti tam tikrus bazinius dalykus, kurie tarpusavyje derėtų. Jie priklauso nuo to, ką moteris gyvenime veikia – ar jai reikia atrodyti formaliai, ar darbe ji gali dėvėti laisvalaikio tipo drabužius.

Kiekviena moteris turėtų turėti bent iki 10 bazinių daiktų: klasikines kelnes, klasikinius džinsus, maikutę, palaidinę, marškinius, megztuką, švarką, pieštuko formos ar kitokio tipo (priklausomai nuo figūros) sijoną ir juos tarpusavyje derinti – spalvinė gama turi atitikti. Tada galima rinktis ir aksesuarą – sagę, skarelę, diržą, auskarus, apyrankes, vėrinį, pakabuką, rankinę, išskirtinius batus. Toks būtų riboto biudžeto variantas“, – tv3.lt pasakojo stilistė Asta Nevedomskytė.

REKLAMA
REKLAMA

Akcentai

Tokiai moteriai, kuriai darbe nereikia atrodyti labai formaliai, stilistė pataria žaisti spalvomis ir keisti akcentus.

„Aš rinkčiausi paprastas cigaretės formos kelnes, palaidinę ar marškinius ir laisvesnio tipo švarką. Tada galima naudoti kaip aksesuarą skarelę, diržą, kuris vieną kartą gali būti įvertas į kelnių kilpeles, kitą – uždėtas ant palaidinės, o dar kitą dieną – ant švarko. Taip pat vieną dieną galima mūvėti aukštakulnius, kitą – balerinas, o jeigu aplinka neformali, galima užsidėti ir kedus. Visgi žemesnės, stambesnės moterys sportinę avalynę turėtų dėvėti smailinta nosimi. Jeigu darbas oficialesnis, kedų reikėtų vengti“, – kalbėjo stilistė.

REKLAMA

A. Nevedomskytė pabrėžia, kad labai svarbu, jog rūbai dėvėtų spalviškai – pavyzdžiui, specialistė nepataria vienoje eilutėje turėti ir geltonos, ir salotinės spalvos rūbų, kad nebūtų per daug marga ir ryšku.

Atskleisti charakterį

Kitas aspektas – rūbai, pasak jos, turi derėti prie moters charakterio:

„Jeigu mes apsirengsime vienaip, o elgsimės kitaip, atrodys juokingai. Pavyzdžiui, jei apsivilksime švarką ir kelnes, o elgsimės vėjavaikiškai, klientas mumis netikės ir nesupras, kokią žinutę mes nešame. Jeigu mes apsirengsime labai ryškiai, kūrybiškai, o kalbėsime labai rimtomis frazėmis, žmonės taip pat galvos, kad kažkas ne taip. Elgsena turi sutapti su drabužiais“, – nurodė stilistė.

REKLAMA
REKLAMA

Moterų klaida

A. Nevedomskytė sako, kad dažna moterų klaida yra ta, jog jos nori būti panašios į kitas, tačiau vienoms moterims gali visiškai netikti tai, kas tinka kitoms.

„Mes kartais pažiūrime, kokia graži kolegės suknelė ir nusiperkame tokią pačią. Tada pamatome, kad kažkas ne taip. Taip vyksta todėl, kad reikia siekti ne to, kas ant kito gražu, o to, kas ant tavęs gražu. Gal tau reikia tos pačios suknelės centimetru trumpesnės ar ilgesnės, ir ji jau visai kitaip atrodys. Drabužiai turi atitikti moters figūros tipą. Todėl yra labai svarbu pažinti savo kūną, žinoti, ką reikia pabrėžti ir ką paslėpti. Jeigu moters figūra ideali ir ji nori pabrėžti viską, bus jau per daug. Čia kaip ir darant makiažą: jeigu ryškiname lūpas, netamsiname akių“, – teigia ji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Stilistė sako, kad labai svarbu žinoti, ko sieki savo apranga ir ar su ja gerai jautiesi:

„Jei einame į vakarėlį ir norime būrio vaikino dėmesio, galime eiti ir visai be suknelės. Jeigu užsidėsime tokią, kurią po to nuolat tampysime į apačią, nesijausime gerai. Svarbiausia yra nekompleksuoti tame rūbe ir pasitikėti savimi“, – nurodo ji.

Svarbiausi elementai

Stilistė išskiria svarbiausius aspektus, ko reikia, kad moteris būtų graži:

Pirmiausia – pasitikėti savimi ir gerai jaustis savo rūbuose Antra – žinoti, ką nori pasakyti savo sukurtu įvaizdžiu Trečia – atkreipti dėmesį, į kokią vietą eini (vargu, ar moteris gerai jausis, jei į solidų vakarą ateis apsirengusi kaip į diskoteką).

REKLAMA

Pažinti save

Loveandbeauty.lt įkūrėja, vizažistė Rasa Kaktytė, tv3.lt nurodė, kad norėdama atrodyti graži, moteris turi, pirmiausiai, mylėti ir pažinti save (žinoti, kokio tipo jos oda, atsirinkti tinkamas piemones), suprasti, kas jai tinka, o kas ne.

„Reikia skirti pakankamai laiko tam, kad save pažintume, kad suprastume savo odos poreikius. Mes kartais prisiperkame tiek įvairiausių priemonių, o jos mums visai netinka. Geriau yra skirti laiko pažinti savo odai ir nusipirkti kad ir paprastesnę, bet tinkamą priemonę. Tai galioja tiek kremui, tiek krempudrai. Beje, skystos pudros (jei nesifotografuosite) gali net neprireikti kasdienai, gali užtekti mineralinės sausos, kuri ir sulygins veido odos spalvą, ir drėkins, ir turės savyje SPF – ir tada jau, žiūrėk, vietoj dviejų produktų reikės tik vieno.

REKLAMA

Moteris sako, kad visai nebūtina įsigyti madingų produktų ar tų, kuriuos naudoja visos draugės. Pavyzdžiui, tušas, pirmiausia, turi atlikti tinkamą funkciją – paryškinti spalvą, tankinti, atskirti arba ilginti blakstienas, priklausomai nuo to, kokios moters blakstienos. Tušas, pasak visažistės, gali būti visiškai nebrangus – svarbu, oftalmologų patikrintas, ant gyvūnų netestuotas (tada didžiausia tikimybė, kad jame tik saugūs ingredientai, toks tiks ir jautrioms akims) ir su tinkamu šepetėliu.

Šešėliai ir maskavimas

Jeigu moters odoje pradeda matytis laiko ženklai – raukšlelės, kraujagyslių išryškėjimai aplink akis ar pamėlynavimai – svarbiausia yra juos užmaskuoti kokybišku maskuokliu, o ne skubėti dažyti šešėliais. Maskuoklių yra ir su įvairiais tausojančiais gležną akių zonos odelę ingredientais (įvairiais aliejais, vitaminais). „Pasirinkti tinkamą maskuojančią paakių priemonę ir šešėlių bazę labai svarbu“, – kalbėjo R. Kaktytė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Beje, šešėliai, pasak specialistės, tikrai nebūtini kasdien. Svarbiausia, sako visažistė, yra tai, kad veido oda atrodytų gaiviai.

„Vasarą patariu lepintis agurkų kauke – ji labai gerai sulygina veido spalvą bei drėkina odą, duoda veidui spindesį. Galite agurkus sumaišyti su šaukštu jūsų odai tinkamo aliejaus. Drėkinti veido odą ištisus metus galima ir su alijošiaus kauke – tik reikia naudoti baltąją, ne geltonąją alijošiaus dalį. Taip pat galima naudoti šviežios grietinės kaukę – tačiau grietinės reikia iš kaimo, ne iš parduotuvės.

Tai puiki odos jaunystę palaikanti priemonė, beje, puikiai tinkanti ir riebiai odai. Tokias kaukes galima naudoti keliskart per savaitę. Žinoma, jeigu yra galimybė, patarčiau moterims nueiti pas kosmetologę, kad ji atliktų ir parinktų kaukes individualiai. Kai oda yra problematiška ar brandesnė, ypač po 25-erių metų, tai tikrai svarbu“, – nurodė R. Kaktytė.

REKLAMA

Pasak jos, didžiausią reikšmę mūsų odos išvaizdai turi mityba: R. Kaktytė pataria gerti daugiau vandens, valgyti daugiau daržovių, kruopų, kuo mažiau cukraus, miltų, rinktis veganiškus ir žaliavalgiškus saldumynus be cukraus ir miltų.

Auksiniai patarimai

Pašnekovė sako, kad moteris, kuri nori būti graži, turi išmokti mylėti save ir skirti tam laiko. Savęs pažinimas, mityba, judėjimas – visa tai ir yra laikas sau.

„Moteris, kuri myli save, būtinai skris laiko išsinagrinėti produkto sudėtį ir išsiaiškinti, kokia priemonė jai tiktų labiausiai pagal jos individualius odos poreikius. Ji paprašys tos priemonės mėginuko, o ne rizikuos ir pirks nepabandžiusi, nes ji suvokia, – kas tinka visiems, nebūtinai tinka jai. Mylinti save moteris atras lepinimosi vonia malonumą. Aš, pavyzdžiui, įsipilu į vonią pakelį sodos, dvi dideles saujas jūros druskos, kelis šaukštus kokosų aliejaus ir mėgaujuosi. Taip šalinasi toksinai, oda dezinfekuojama bei drėkinama.

REKLAMA

Plaukų galus prieš plaunant visuomet ištepu kokosų aliejumi, taip plaukai būna apsaugoti nuo sausinamo šampūno poveikio. Tuomet man nereikia naudotis jokiais kondicionieriais, plaukai nesausėja, o juos pakirpti reikia tik dėl šukuosenos atnaujinimo, o ne dėl plaukų galiukų išsišakojimo“, – dalinasi patarimais pašnekovė.

Vizažistė sako, kad mes, moterys, per daug akcentuojame savo trūkumus, vietoj to, kad pastebėtume privalumus. Reikėtų daryti atvirkščiai:

„Ta, kuri akcentuoja savo silpnus plaukus, dažnai turi aibę kitų privalumų – nuostabią figūrą, lygią odą, akinamą šypseną. Reikia pastebėti savyje tai, kuo galima pasidžiaugti. Mylėkite save, mielos moterys, ir pamatysite, kaip skaistėja jūsų oda, stiprėja plaukai, nagai, o raukšlelės pasidaro mažiau pastebimos ir mielos. Pokytis visada vyksta iš vidaus į išorę“, – sako specialistė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų