REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
28
Eglė Terekaitė (nuotr. asmeninio albumo („Facebook“)

Anot Eglės Terekaitės, įvairios medžiagos, kurios yra įprastuose kremuose, šampūnuose, makiažo priemonėse, mūsų kūną veikia nepalankiai. Ir nors ji itin palaiko natūralų grožį, tai nereiškia, kad nenaudoja kosmetikos. Mergina sako, jog tereikia žinoti, ką pasirinkti, kad nekenktume sau. Norinčioms sveikatai palankesnių grožio priemonių, Ajurvedos konsultantė pasakoja, kaip nepasiklysti kosmetikos pasaulyje.

28

Anot Eglės Terekaitės, įvairios medžiagos, kurios yra įprastuose kremuose, šampūnuose, makiažo priemonėse, mūsų kūną veikia nepalankiai. Ir nors ji itin palaiko natūralų grožį, tai nereiškia, kad nenaudoja kosmetikos. Mergina sako, jog tereikia žinoti, ką pasirinkti, kad nekenktume sau. Norinčioms sveikatai palankesnių grožio priemonių, Ajurvedos konsultantė pasakoja, kaip nepasiklysti kosmetikos pasaulyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Eglės Terekaitės kosmetikos priemonių TOP 3:

1. Natūralus kokoso aliejus – akių makiažui nuvalyti, plaukų galiukams ištepti, veido kaukėms gaminti, kūnui tepti.

REKLAMA

2. Ricinos aliejus – blakstienoms ir antakiams stiprinti.

3. Rožių eterinis aliejus. Lašelį lašinu į veido kremą, į plaukų aliejų.

Nenaudojate/retai naudojate nenatūralių medžiagų kosmetiką. Kodėl?

Iš pagarbos sau ir savo kūnui. Mūsų oda taip pat „valgo“. Ajurvedoje yra posakis, kad jei to, ką tepi ant savo odos, negali suvalgyti, tai nuodiji save. Suprantu, kad šiais laikais sunku šimtu procentų naudoti tik organiškus ir natūralius produktus, tačiau stengtis - tikrai verta. Aš pati plaukų, veido kaukes darausi iš to, kas yra mano virtuvėje, o dekoratyvinę kosmetiką renkuosi kuo natūralesnę ir organiškesnę.

REKLAMA
REKLAMA

Kada atsirado toks požiūris į cheminę kosmetiką?

13 metų dirbau profesionaliu modeliu ir mano odai bei plaukams teko iškęsti tikrai daug. Šioje srityje nėra kreipiamas didelis dėmėsys į sveikus produktus, dažniausiai, norima greito ir efektyvaus rezultato, o tai lengviau pasiekti su nenatūralia, kupina chemikalų, kitų priedų kosmetika. Prieš 7 metus, atradusi Ajurvedą, pradėjau visai kitaip žiūrėti į savo kūną ir daug sąmoningiau rinktis grožio produktus.

Kaip veikia žmogaus organizmą nenatūralios grožio priemonės?

Ilgainiui gali sukelti net pasikeitimus mūsų ląstelėse, alergizuoti, paveikti nervinę sistemą, organus. Ypatingai atsargios turi būti besilaukiančios ar vaikelius planuojančios mamos. Reikėtų perskaityti savo grožio priemonių etiketes ir įsitikinti, kad ten nėra parabenų, dirbtinių dažiklių, naftos produktų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kai kurie sako, jog natūralūs šampūnai – neputoja, pudra nemaskuoja ir panašiai. Kaip manote, ar natūrali kosmetika gerai atlieka savo funkciją?

Šampūnas, kuriuo šiuo metu plaunu plaukus, iš tiesų, visiškai neputoja. Bet mes tiesiog esame pripratę ir turime netinkamą įsitikinimą, kad geras šampūnas būtinai turi putoti. Tikrai ne. Kaip bebūtų, pereinant nuo cheminių produktų prie natūralių, man reikėjo kelių mėnesių, kad, pavyzdžiui, plaukai priprastų prie natūralių priemonių. Tas pats ir su makiažo priemonėmis bei kremais.

REKLAMA

Jei cheminė pudra naudojama vien dėl spuogų, kuriuos norima paslėpti, kaip patartumėte spręsti šią problemą?

Cheminėmis pudromis spuogelius gal ir galima paslėpti, bet priežasties jomis nepanaikinsime. Tik dar labiau alergizuosime ir nuvarginsime savo odą. Ajurvedoje yra sakoma, kad nėra tokių ligų kaip odos. Tai susirgimas, kuris glaudžiai susijęs su mūsų nervine sistema. Todėl reikia pradėti stebėti savo mintis, emocijas, žiūrėti, ar nesi pikta, irzli, skubi, nervinga. Spuogai atsiranda būtent dėl šių savybių. Taip pat labai gerai būtų išsivalyti organizmą nuo toksinų, subalansuoti mitybą. Galima susirasti gerą kosmetologę, kuri padės išvalyti ir atstatyti odą.

REKLAMA

Nebesikvėpinate įprastais kvepalais, kodėl? Kokių yra alternatyvų?

Beveik visuose kvepaluose yra naftos ir spirito, ko tikrai nepatartina purkšti ant odos. Jie neigiamai veikia ne tik fizinį, bet ir subtilųjį kūną. Kvepalų ant odos nebepurškiu jau keletą metų, labai retais atvejais pakvėpinu paltą ir šalikėlį. Ant odos naudoju tik 100 procentų natūralius eterinius aliejus. Mano mylimiausi – rožių, ylang ylang kvapai arba eterinių aliejų mišiniai.

Kokius eterinius aliejus labiausiai rekomenduojate moterims? O galbūt ir vyrams?

Moterims puikiai tinka rožių, levandų, ylang ylang, jazminų kvapai. Vyrai gali rinktis pačiulių, sandalų eterinius aliejus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kokius kremus ar aliejus odai naudojate, rekomenduojate?

Mėgstu nuolat atrasti kažką naujo. Šiuo metu naudoju organinės ajurvedinės firmos ,,Khadi Naturprodukte“ aliejus. Mėgstu lietuvišką „Margaritos“ ir „You&oil“ produkciją. Pastarieji turi tiesiog nuostabius aliejus odai. Kiekvienas turi eksperimentuoti ir atsirinkti tai, kas jam tiks labiausiai.

Kaip prižiūrite plaukus?

Kartą į savaitę būtinai darausi plaukų kaukę. Kartais tiesiog su kokoso ir ricinos aliejais, kartais tam naudoju Khadi firmos produktus. Naktį plaukus būtinai supinu į kasą, juos plaunu ne dažniau kaip kas antrą, trečią dieną.

REKLAMA

Galiausiai, pašnekovė pabrėžia, jog moters grožis, pirmiausiai, yra jos švytinčios akys ir mylinti širdis. Tai Ajurvedos konsultantė Eglė Terekaitė vadina vidiniu grožiu, kuris neblėsta, nenublaksta, nesensta. Anot jos, kai moteris viduje rami, mylinti ir mylima, tai ir makiažo bei grožio priemonių reikia minimaliai.

Daugiau informacijos apie grožį, sveikatą ir kitus gyvenimo klausimus, Ajurvedos konsultantė Eglė Terekaite skelbia savo asmeninėje socialinio tinklo paskyroje bei,,Ananda Ayurveda“ paskyroje: 

https://www.facebook.com/Ananda-Ayurveda-1158012270901746/

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų