REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
Renata Venslovienė su šeima (nuotr. facebook.com)

Keturių vaikų mama, lektorė ir sveiko gyvenimo būto šalininkė Renata Venslovienė iš Kalvarijos – netipinė moteris. Savo vaikus ji gimdė lengvai, o paskutinįjį – išvis be skausmo. Ir, aišku, be vaistų. Renata sako, kad kiekvienai moteriai įmanoma gimdyti be skausmo. Pasak jos, reikia tik nebijoti su savimi padirbėti.

Keturių vaikų mama, lektorė ir sveiko gyvenimo būto šalininkė Renata Venslovienė iš Kalvarijos – netipinė moteris. Savo vaikus ji gimdė lengvai, o paskutinįjį – išvis be skausmo. Ir, aišku, be vaistų. Renata sako, kad kiekvienai moteriai įmanoma gimdyti be skausmo. Pasak jos, reikia tik nebijoti su savimi padirbėti.

REKLAMA

„Visi mano gimdymai buvo labai lengvi – per kelias valandas ir be didelių skausmų, viskas vyko greitai. Kai gimdžiau antrą dukrą visgi buvo skausmas, bet aš supratau, kad tai buvo dėl mano pačios įsitikinimų ir programų. Prisiskaičiau mamyčių grupėse, kur kalbama, kad antras vaikas gimdomas skaudžiau, sunkiau, nes jau žinai, ko laukti, ir bus blogiau. Aš įsileidau į save tą neigiamą nusistatymą, tad taip ir įvyko“, – pasakoja mama.

Vaiko kelias

Lektorė ir seminarų apie tai, kaip keisti gyvenimą ir apie gimdymą be skausmo, vedėja papasakojo, nuo ko priklauso, ar bus gimdoma be skausmo.

REKLAMA
REKLAMA

„Yra toks dalykas kaip vaiko kelias. Pirmiausia vaikas gimsta mintyse – pradedi galvoti, kad norėtum vaiko. Tada pradedi apie jį kalbėti – gal pasidalini su antra puse, gal su drauge pasidalini. Taip išeina, kad vaikas leidžiasi iš galvos energetiniais centrais žemyn, kol užsimezga gyvybė. Jeigu šituose centruose yra blokai, nusistatymai, požiūriai, kas kenkia, iškreipia mūsų matymą, jei esame nesąžiningi su savimi ir su kitais, tai gimdymas bus sunkus, o kuo yra ryšys su aplinka geresnis, tuo lengviau ir ateinančią esybę priimti.

REKLAMA

Jeigu mes suvokiame, kad esame tik kanalas ar tiltas, per kurį žmogus ateina į pasaulį, kad vaikas neturi užstrigti kažkur manyje, tai ir nėra tų blokų, ir ateina tas vaikas lengviau“, – pasakoja Renata.

Iš giliau atėjusi baimė

Jeigu moteris bijo gimdyti, pašnekovė pataria jai pasiklausti savęs, iš kur gi ateina ta baimė.

„Ta baimė ateina iš giliau. Galbūt praeitame gyvenime gimdei, mirei, tad natūralu, kad sielos atmintyje ta baimė tūno, o šiame gyvenime susiklosčius panašiai aplinkybei, ta baimė ir pradeda veikti. Jeigu tą suvoki, gali tuos praeitus gyvenimus sutvarkyti – tam yra būdų.

REKLAMA
REKLAMA

Tą baimę iš savęs išvesti galima keliais etapais. Pirmiausia galima ją surasti kūne – ar pulsas padažnėja, ar kojas pakerta. Radus baimę, reikia įsivaizduoti, kaip ją transformuoji, kaip tą juodą debesėlį pakeiti į meilę, ramybę, džiaugsmą. O po to vis tiek reikia užduoti sau tokį klausimą: „kas tokio galėjo atsitikti praeitame gyvenime, dėl ko aš taip bijau gimdyti?“ Ir ta mūsų vaizduotė, tas vidinis matymas vis tiek išmes situaciją, kur tu suvoksi, pamatysi, kodėl dabar bijai gimdyti.

Sakykim, aš pamatau vaizdinį, kad praeitame gyvenime aš miriau gimdydama, nukraujavau. Tuomet nusistatau, kokios emocijos vyravo praeitame gyvenime – ar buvo baimė, ar nerimas, ar nepasitikėjimas. Aš viską tą randu savyje ir neutralizuoju, transformuoju į ramybę, pasitikėjimą, meilę“, – pasakoja Renata.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Negatyvo transformavimas į pozityvą

Pašnekovė sako, kad visas neigiamas emocijas ji transformuoja minčių lygmenyje ir tai išjaučia – išjautimas, sako lektorė, labai svarbu.

„Jeigu randi savyje giliai glūdintį negatyvą, jį reikia mintimis neutralizuoti – na gerai, aš tai jaučiau, bet dabar jį išvedu, pakeičiu. Transformuoju į meilę, pasitikėjimą, ramybę ir įsivaizduoju, kad tada tas vietas, kur buvo baimė, panika ar kita neigiama emocija, užpildau teigiamomis.

Jeigu, pavyzdžiui, širdyje jaučiau baimę, aš matau, kaip išvedu iš ten juodą debesį, jį transformuoju į meilę, pasitikėjimą, džiaugsmą ir užpildau širdį tuo nauju jausmu ir visa tai išjaučiu. Kai suvokiu, kad kažkokia neigiama patirtis buvo praeitame gyvenime, padarau tokį paleidimą – viskas, taip buvo praeitame gyvenime, o dabar yra kitas gyvenimas ir čia taip nebus, šiandieną kuriu čia ir dabar.

REKLAMA

Šiandiena priklauso nuo mano jausmų, nuo mano požiūrio į gyvenimą. Jeigu aš nepasitikiu žmonėmis, nepasitikiu aplinka, jeigu negerbiu kitos gyvybės, tai ir bus tie blokai, trukdžiai laisvai tekėti energijai. Jeigu aš kažkur viduje blokuoju energijos tekėjimą, vaikui ateiti taip pat bus trukdžių“, – dalinasi Renata.

Ryšys su kūdikiu

Todėl pašnekovė yra visiškai įsitikinusi, kad vaikelio atėjimui reikia ruoštis ne tik fiziškai, bet ir dvasiškai. Prieš gimdymą, kalba Renata, yra labai svarbu užmegzti ryšį su kūdikiu ir jo esybe.

„Prieš paskutinį savo gimdymą meditavau ir pamačiau ant kalno miestą. Supratau, kad ten vyksta sielų pasiruošimas atėjimui į žemę. Tuomet paleidau mintį, kad noriu pamatyti savo ateinančio kūdikio esybę. Pamačiau tokį vaizdinį, kaip energetinė struktūra pakilo prie manęs ir nemoku apsakyti, kokį jausmą pajutau – buvo tiek meilės, tiek žaižaravimo pojūčio, tiek šilumos ir gėrio.

REKLAMA

Aš paklausiau tos esybės, ką aš galėčiau padaryti, kad padėčiau jai ateiti į žemę, ir man atėjo suvokimas iš tos esybės, kad aš turiu tik priimti ją, leisti ateiti ir viskas bus gerai. Mane užplūdo meilė ir ramybė“, – kalbėjo Renata.

Tuomet su visišku pasitikėjimu, kalba moteris, ji nuvažiavo į ligoninę, neturėdama jokių sąrėmių.

„Ligoninėje, pamatę, kad gimdos kaklelis atsidaręs jau 6 cm., mane nuvežė iškart į gimdyklą. Per pora valandų ir pagimdžiau savo ketvirtą panelę – be jokių skausmų, be nieko. Buvo toks nepatogumas, nesmagumas, nes pilvą traukia – tie susitraukimai vyko, pilvą spaudinėjo ir traukinėjo, bet tokio skausmo nebuvo. Žinojau, kad vyksta sąrėmiai, aparatas juos fiksavo, o kai atėjo noras stumti, atsiguliau ir išstūmiau“, – kalbėjo ji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Renata sako net pati truputį stebėjosi, kaip lengvai ji pagimdė, nes kiti trys gimdymai, nors ir buvo sąlyginai beskausmiai, tačiau paskutinėje fazėje vis tiek skaudėdavo. Ketvirtasis buvo labai lengvas – Renata tvirtina, jog todėl, kad prieš tai ji padariusi išsivalymo praktikas.

Kaip su netikinčiais

Skeptikams, kurie netiki praėjusiais gyvenimais, Renata siūlo tam tikrą išeitį. Pasak jos, nebūtina leistis į praeitus gyvenimus, galima tiesiog vizualizuoti neigiamą energiją ir pakeisti teigiama, nes esmė yra jausti meilę.

„Reikia atleisti tėvams, atsiprašyti visų, kuriuos esate įskaudinę ar kuriems esate pakenkę ir nusiųsti jiems energetines kompensacijas. Tie, kurie nepriima šių dvasinių dalykų ir žiūri į save tik kaip į fizinį kūną, galiu pasakyti taip: turit, ką turit. Kito kelio nėra“, – nurodo moteris.

REKLAMA

Galiausiai Renata pasako, kad, jos nuomone, visoms moterims įmanoma gimdyti be skausmo.

„Jeigu visos įdėtų tiek pastangų, tai yra įmanoma. Jeigu visos turėtų gebėjimą, norą pradirbti praėjusius gyvenimus – o tos informacijos pilna, tik rink – gimdyti be skausmo yra įmanoma. Kai išsivedi neigiamas emocijas, paprašai suvokimo, kaip save vesti šitame lygmenyje, gimdant, priimi pagalbą iš Dievo ir tiki, kad tą pagalbą gausi, tai taip ir bus“, – kalba Renata.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų