REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
23
Mikhailla Glossat (nuotr. facebook.com)

Australijoje gyvenanti nėščia Mikhailla Glossat (22) devynis mėnesius „Instagram“ socialiniame tinkle dalinosi palaimingomis ir labai atviromis augančio pilvelio nuotraukomis.

23

Australijoje gyvenanti nėščia Mikhailla Glossat (22) devynis mėnesius „Instagram“ socialiniame tinkle dalinosi palaimingomis ir labai atviromis augančio pilvelio nuotraukomis.

REKLAMA

Kovo 29-ą dieną, trečią dieną po sūnaus Foxxo Johno Fitzgeraldo gimimo, naujagimis netikėtai mirė.

„Nei viena mama ir tėtis netūrėtų tą pačią savaitę sutikti ir atsisveikinti su savo vaikais“, - savo tinklarašytje „Wholeheartedly“ rašė moteris.

Mikhailla įamžino ir dalinosi nėštumo akimirkomis, nes niekaip negalėjo nuslėpti džiaugsmo, kurį kėlė jos įsčiose augantis vaikelis. 2016-iais moteris patyrė 2 persileidimus, o birželio mėnesį pagaliau pradėjo lauktis sūnau Foxxo.

„Labai norėjau visu šiuo džiaugsmu pasidalinti su draugais ir šeima“, - naujienų portalui „Daily Mail Australia“ sakė moteris.

REKLAMA
REKLAMA

Kiekvieną savaitę Mikhailla pasakojo apie naujus pojūčius ir išgyvenimus, tačiau galiausiai teko papasakoti ir apie tragišką įvykį.

Mažylis Foxxas mirė nuo B grupės streptokoko, kuris berniukui nustatytas tik jam gimus ir pradėjus kosėti krauju. Jis iškart paguldytas į intensyvios priežiūros skyrių ir prijungtas prie gyvybę palaikančių aparatų, tačiau jau tada berniuko būklė buvo labai sunki.

REKLAMA

„Prieš gimdymą man vis atlikdavo B grupės streptokoko tyrimus, o 37-ą savaitę testas davė neigiamą atsakymą. Atliekamų tyrimų metu, rezultatai gali parodyti, jog šį virusą turiu, o kitą dieną rezultatai gali būti neigiami. Svarbiausiu metu, prieš pat gimdymą, testas parodė, jog esu sveika, tad dar ilgai savęs klausiu, kodėl taip nutiko būtent man. 39-ą savaitę man prasidėjo gimdymas, o po 7-ių valandų kovo 26-ą dieną gimė Foxxas. Jis buvo sveikas, tad keletą valandų, prieš man palendant po dušu, mylavome ir glaudėme jį prie savęs, o vyras Foxxo iš rankų nepaleido net ir kai berniukas užmigo. Prieš bandant jį pamaitinti, sūnus pradėjo kosėti krauju, tad teko jį atiduoti į medikų rankas. 3 dienas jis kovojo su šia infekcija, o po to jį ištiko priepuolis, iš kurio berniukas taip ir nepabudo“, - skaudžias akimirkas prisiminė Mikhailla.

REKLAMA
REKLAMA

„Sužinojusi, jog pastojau, labai atsargiai į visa tai žiūrėjau, nes jau teko patirti du persileidimus ir žinau, kaip greitai viskas gali pasikeisti. Perkopus 3-ų mėnesių laikotarpį, vis labiau džiaugiausi, kad šis kūdikėlis niekur nedingo. Kuo daugiau laiko praėjo, tuo mano tikėjimas, jog pagaliau tapsime gražia šeima, stiprėjo. Vertinau kiekvieną akimirką ir negalėjau nustoti šypsotis. Mano nėštumas buvo beveik tobulas. 30-ą savaitę truputį išsigandau, nes pasireiškė į gimdymą panašūs simptomai, tačiau galiausiai viskas buvo gerai. Foxxas mėgo mane spardyti ir visuomet duodavo žinoti, jog jam viduje viskas gerai“, - pasakojo Mikhailla.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Savo „Instagram“ paskyroje moteris pasidalino Foxxo nuotrauka, kurioje jis prijungtas prie gyvybę palaikančių aparatų vis dar intensyvios pagalbos skyriuje. Šią fotografiją pamėgo 7600 internautų.

„Ilsėkis ramybėje, mažyli Foxxai. Mes visada tave mylėsime. Tu nenusipelnei tokio likimo. Šis nutikimas mane vis dar krečia. Aplink save nieko nematau ir negirdžiu. Jaučiuosi bejėgė. Tu niekada nesuprasi, ką reiškia gyventi ir kokia nuostabi būna nauja diena. Mūsų mažylis, mūsų nepakartojamas kūdikis. Tu sunkiai ir stipriai kovojai ir mes taip pat stipriai tave mylėsime“, - po įamžinta akimirka rašė Mikhailla.

Jauna pora šiuo metu laiką leidžia ramiai ir vis dar bando atsigauti po šio sukrečiančio įvykio.

REKLAMA

„Pagimdžiau tik prieš dvi savaites, tad mano kūnas vis dar gyja. Nesėdime namuose tarp 4 sienų ir atliekame normalias veiklas, pavyzdžiui, su šunimi einame pasivaikščioti, važiuojame į parduotuvę ar lankomės kino teatre. Tačiau toks elgesys mums atrodo keistas. Svarbiausia dabar yra išlikti pozityviai nusiteikusiems, nors ir skaudu susitaikyti su sūnaus netektimi ir norime, jog jis būtų kartu su mumis“, - teigė moteris.

Šis įvykis pakeitė Mikhaillos požiūrį motinystę. Tai padėjo jai suprasti, kiek skaudžių nutikimų pasaulyje įvyksta kasdien.

„Dabar suprantame, kad prasilenkę su žmogumi gatvėje, nežinome, ką jam teko išgyventi. Susipažinau su tiek daug moterų, kurios pagimdžiusios savo vaikus jų taip pat greitai neteko. Reikėtų skirti didesnį dėmesį B grupės streptokoko tyrimams, tad būsimoms mamoms patariu į tai nenumoti ranka. Padaryčiau viską, kad tik galėčiau pakeisti praeitį“, - teigė Mikhailla.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų