REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
14
Prabudo lyg sugelta gyvatės: įspėja, nes gali nutikti visiems (nuotr. asm. archyvo)

Škotijoje gyvenančios studentės istorija sulaukė didžiulio susidomėjimo, nes tapo svarbiu įspėjimu kiekvienam iš mūsų.

14

Škotijoje gyvenančios studentės istorija sulaukė didžiulio susidomėjimo, nes tapo svarbiu įspėjimu kiekvienam iš mūsų.

REKLAMA

Beth Webster pasakoja iš pat pradžių ant odos pastebėjusi kelias rausvas dėmes. Vis dėlto vos per kelis mėnesius situacija kardinaliai pasikeitė – jos visas kūnas tapo nusėtas gyvatės įgėlimą primenančiomis žaizdomis.

23-ejų mergina labai išsigando, todėl suskubo pas daktarus. Nors pati galvojo apie blogiausią, paaiškėjo, kad visą situaciją nulėmė kiekvieno iš mūsų gyvenime atsirandantis reiškinys – stresas.

Studijuodama Beth patyrė daug streso, todėl sustreikavo jos imuninė sistema. Daktarai nustatė, jog pakitęs gyvenimo būdas padarė didelę žalą organizmui, todėl jai išsivystė žvynelinė (psoriazė).

Tai – lėtinė pasikartojanti liga, pažeidžianti odą. Ant jos susirado niežtintys ar net skausmą sukeliantys rausvi odos dariniai, kurie, nekontroliuojami, staigiai plinta. Nors šią ligą dažniausiai serga paveldėję genetiniu būdu, nesveikas gyvenimo būdas, žalingi įpročiai ir stresas gali paskatinti jos atsiradimą.

REKLAMA
REKLAMA

„Egzaminų metu netrūko išbandymų, kurių man, panašu, buvo per daug“, - užsienio portalui „Mirror“ sako mergina.

Šiuo metu visas merginos kūnas yra nusėtas žaizdomis, kurias Beth gydo specialiais kremais. Vis dėlto liga reikalauja ypatingos priežiūros, todėl ilgainiui mergina pradėjo vengti eiti iš namų.

REKLAMA

„Bandžiau priversti save nepasiduoti ir nekreipti dėmesio į žmonių žvilgsnius, tačiau buvo sunku. Kasdien galvodavau, ką reikės apsirengti, kad žmonės nematytų dėmių“, - atvirauja mergina. Dėl sunkios ligos ir pakitusio charakterio, požiūrio į save Beth neteko ir savo mylimojo.

Vis dėlto dabar mergina bando versti švarų lapą, o pagalbos ieško iš tų, kurie kenčia nuo panašios ligos. Taip gimė idėja sukurti kampanija „Get Your Skin Out“, kurios tikslas suteikti pasitikėjimo tiems, kuriuos ištiko panašus likimas.

Kampanija taip pat siekia įspėti visus, kurie neįsivaizduoja, kokią žalą organizmui daro stresas.

„Mano situacija jau tikrai gerėja, ant veido beveik neliko dėmių, tačiau dar tikrai prireiks daug laiko, kol mano kūnas galutinai atsigaus“, - sako mergina, suprantanti, kad odos sutrikimas, nepašalinus žalingų veiksnių, vėl gali grįžti.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų