Pasiūlymas pietums: makaronai su gardžiausiais padažais

Greitai ir lengvai paruošiama, o kas svarbiausia – galima derinti su įvairias mėgstamais ingredientais ir taip pasiruošti išskirtinį patiekalą. Taip, mes kalbame apie makaronus, kurių asortimentas prekybos centrų lentynose dabar tikrai platus – kiaušininiai, su špinatais, speltos miltų, ryžių, kukurūzų ar tiesiog paprasčiausi kvietinių miltų makaronai.

Pasiūlymas pietums: makaronai su gardžiausiais padažais  (nuotr. Fotolia.com)

Iš tokios gausybės, sau patinkantį skonį atras kiekvienas. Vis tik jei pritrūkote idėjų, kaip juos pagardinti, ar tiesiog norite pasigaminti ką nors naujo, prekybos tinklo maisto ekspertė Aistė Rasmussen siūlo išbandyti makaronus su daržovėmis, riešutais ir pesto padažu pagardintus spagečius bei makaronus su krevetėmis.

REKLAMA

Makaronai su gausiu būriu daržovių

Daug daržovių ir pomidorų tyrė – paprastas, tačiau tikrai nenuviliantis makaronų padažo receptas. Kaip pasakoja maisto ekspertė, šis patiekalas puikiai tiks ypač išalkusiems, nes jam sugaišite viso labo pusvalandį.

„Smulkiai supjaustykite svogūną, 3 salierų kotus ir 2 morkas. Suberkite daržoves į didelę keptuvę, užpilkite šlakelį vandens ir virkite daržoves, kol jos suminkštės. Į keptuvę supilkite 800 g konservuotų pjaustytų pomidorų ir 2 arbatinius šaukštelius balzaminio acto, įberkite žiupsnelį druskos bei paprikos miltelių.

Viską gerai išmaišykite ir suberkite po 200 g smulkiai pjaustytų daržovių – cukinijų, paprikos bei pievagrybių. Leiskite daržovių padažui virti apie 10 minučių, per tą laiką išsivirkite savo mėgstamų makaronų. Išvirusius makaronus suverskite į keptuvę ir išmaišykite su pasiruoštu padažu. Jei esate sūrio gerbėjas, siūlyčiau ant viršaus užbarstyti jūsų mėgstamojo kietojo sūrio“, – sako maisto ekspertė.

Riešutais pagardinti spagečiai su pesto

Riešutai vis dažniau pasirodo ir kitame amplua, nei tik kaip saldžių patiekalų palydovai ar greitas užkandis. Riešutais gardinamos salotos, padažai ir net sriubos, o šįkart maisto ekspertė siūlo riešutais praturtinti ir makaronus.

„Nedideliame inde išplakite 2 kiaušinius, įpilkite 2 arbatinius šaukštelius pieno, 4 arbatinius šaukštelius žaliojo pesto padažo ir 50 g tarkuoto kietojo sūrio. Susmulkinkite 400 g artišokų ir suberkite juos į pasiruoštą padažą. Keptuvėje ant vidutinės ugnies pakepkite kedro riešutus, nepamirškite, kad riešutus reikia nuolat maišyti, nes jie gana greitai sudega. Išvirkite savo mėgstamų spagečių ir sumaišykite juos su dar karštu padažu. Prieš patiekiant – užbarstykite keptų kedro riešutų“, – sako kulinarė.

REKLAMA

Subalansuota vaikams: švelnaus skonio makaronai su krevetėmis

Makaronai, turbūt vieni iš mėgstamiausių vaikų patiekalų. Galbūt dėl to, kad jie gali būti įvairių dydžių, formų bei skonių. Maisto ekspertė neabejoja, kad jogurtu pagardinti makaronai su daržovėmis ypač patiks jūsų vaikui.


Rašyti komentarą...
SKAITYTI KOMENTARUS (0)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų