REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
35
Daiva Česnauskaitė (nuotr. Tv3.lt/Ruslano Kondratjevo)

Dažnas iš mūsų, turėdami mažo ploto kambarius susiduriame su problemomis, kaip tokią erdvę paversti vizualiai didesne, kaip nesuklysti renkantis baldus, spalvas ar įvairias detales.

35

Dažnas iš mūsų, turėdami mažo ploto kambarius susiduriame su problemomis, kaip tokią erdvę paversti vizualiai didesne, kaip nesuklysti renkantis baldus, spalvas ar įvairias detales.

REKLAMA

Ne vienerius metus interjero dizainere dirbanti Daiva Česnauskaitė tv3.lt naujienų ir pramogų portalui atskleidė, kokiais daiktais, spalvomis galime ne tik vizualiai padidinti mažą erdvę, bet ir sukurti ją tokią, kurioje bus jauku ir erdvu.

Spalvos

Vienas iš svarbiausių elementų kambaryje – spalvos. Pasak interjero dizainerės, svarbiausia yra pasirinkti tinkamas spalvas, norint, kad mažas kambarys atrodytų ne tik vizualiai didesnis, bet ir jaukesnis.

„Visuomet erdvę didina šviesios spalvos, mažoms erdvėms visada geriausiai rinktis šviesią spalvą, nes tamsios erdvę gilina ir mažina“, - sako D. Česnauskaitė.

REKLAMA
REKLAMA

Ji sako, kad svarbu atkreipti dėmesį ir į spalvos tonus, saulės padėtį, ir į tai, koks vaizdas yra už jūsų namų lango.

Dizainerė teigia, kad nebūtina rinktis visiškai baltų sienų, galima rinktis ir pastelines spalvas, svarbiausia, kad jos būtų šviesios ir neiššaukiančios, jokiu būdu ne ryškios: raudonos, ar žalios, kurios stipriai veikia patį žmogų.

REKLAMA

Baldai

Didžiausią galvos skausmą sukelia baldų pastatymas mažame kambaryje, norint, kad jie neužimtų daug vietos.

Svarbiausia yra mažoje erdvėje statyti reikalingiausius baldus, kurie nėra gremėzdiški. Reikia rinktis praktiškus, bet tuo pačiu ir modernius baldus.

„Reiktų atsižvelgti į patį baldų fasadą, jei mažai erdvės tai ir daiktų jame turėtų būti su saiku, negu viskas pergrūsta“, - teigia interjero dizainerė.

Pasak jos, geriausia, kad daiktai nebūtų blizgūs, neturėtų jokių blizgių paviršių, nes jie tikrai vizualiai nepadidins erdvės.

REKLAMA
REKLAMA

Apšvietimas

Apšvietimas taip pat daro didelę įtaką erdvių didinimui. Dizainerės įsitikinimu, reikia į erdvę atpūsti naujų vėjų, nebijoti eksperimentuoti.

„Jeigu yra mažas kambarys, nebūtina jame turėti vieną lemputę, kuri kabo viduryje lubų, nekurkite barako tipo kambarių“, - teigia ji.

D. Česnauskaitė žmonėms siūlo rinktis naujoves ir nestandartinius variantus.

„Galima sukurti labai įspūdingas erdves, panaudojus LED apšvietimą“, - sako moteris.

Svarbiausia, kad vaizdas atrodytų gerai ir jaukiai. Neturėtumėme pasikabinti vienos lemputes, bet ir nereikia jų apkrauti visas lubas.

Detalės

Interjero dizainerė išskiria ir nemažai detalių kurios turėtų būti mažose erdvėse. Nors kambariuose neturėtų būti begalės daiktų, tačiau kai kurios detalės yra būtinos, norint pasidaryti ne tik vizualiai didesnę erdvę, bet ir jaukią, kurioje malonu būti pačiam.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Erdves didina tokios detalės kaip: veidrodžiai, tapetai su 3D efektu, minkštos pagalvėlės, lengvos medžiagos ir šviesios spalvos užuolaidos bei minkšti kilimai“, - sako D. Česnauskaitė.

Dizainerė įspėja, kad detales ir įvairius daiktus reiktų rinktis labai atsakingai.

Pasak jos, yra tokių daiktų, kurie erdvę tik dar labiau sumažins, todėl geriau jų atsisakyti. Tarp tokių daiktų yra: dideli senoviniai daiktai, kurie užima daug vietos, klasikiniai paveikslai, laikrodžiai.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų