5 kulinarinių knygų autorius bei žurnalo VMG vyr.redaktorius Alfas Ivanauskas pripažįsta, kad nėra didelis saldumynų gerbėjas. Visgi vaikystė prabėgo kuriant saldumynus, o su skoniais ir netikėtais deriniais eksperimentuoja ir dabar.

Alfas Ivanauskas  (nuotr. TV3)

Alfas Ivanauskas (nuotr. TV3)

Tad jis su didžiausiu malonumu prisijungia prie kasmet organizuojamos Pyragų dienos, kuri šiais metais vyks lapkričio 4-ąją. 

Pyragų diena – viena iš TV3 televizijos ir SEB banko organizuojamos 14-osios „Išsipildymo akcijos 2016“ dalių. Kaip ir kasmet kviečiame vėl tiesti ranką tiems, kuriems pagalbos reikia labiausiai – Lietuvos vaikams.

(14 nuotr.)
FOTOGALERIJA. Garsiausias šalies kulinaras Alfas Ivanauskas

„Žinote, aš gyvenime be galo mėgstu ir vertinu tradicijas, ne tik jas puoselėti, bet jas ir kurti. Kuo daugiau gražių tradicijų, tuo gyvenimas mums yra ne tik gražesnis, bet ir įdomesnis.

O Pyragų diena jau tapo tikrai rudens simboliu, kai ne tik gali praleisti skaniai laiką su bičiuliais ar kolegomis, bet ir padaryti gerą darbą dėl mažųjų ir būsimųjų šeimos kulinarų“, - šypsosi Alfas, su tv3.lt skaitytojais pasidalinęs sveiko pyrago receptu.

REKLAMA

Daugiau kulinaro receptų, kurie sužavės aplinkinius – jau netrukus. 

SORŲ KRUOPŲ TORTAS (be gliuteno)

INGREDIENTAI:

2,5 stiklinės virtų sorų; 100 g bulvių krakmolo; 4 šaukštai kokosų aliejaus; 1 šaukštelis kepimo miltelių; 120 g cukraus ; 400 ml kokosų pieno; 1 prinokęs mangas

PARUOŠIMO BŪDAS:

1. Atidėkite 1 stiklinę sorų ir 80 g cukraus kremui.

2. 1,5 stiklinės sorų sutrinkite trintuvu su kokosų aliejumi ir cukrumi. Įberkite bulvių krakmolą ir kepimo miltelius* ir viską sumaišykite. Sudėkite tešlą į 22 cm skersmens tortinę formą, šaukite į įkaitintą iki 180 °C orkaitę ir kepkite 30 min.

3. Išimkite iškepusį pagrindą, ataušinkite ant grotelių.

4. Mangą sutrinkite. Tyre patepkite torto pagrindą.

5. Kremui pagaminti sutrinkite atidėtas sorų kruopas su kokosų pienu ir cukrumi, dėkite į konditerinį maišelį ir spauskite kremą ant viršaus. Viršų puoškite mango tyre.

*Rinkitės kepimo miltelius be gliuteno arba keiskite soda.

Sorų kruopų tortas (be gliuteno) (foto: vmgonline.lt) (nuotr. Organizatorių)

VARŠKĖS PYRAGAS-APKEPAS

INGREDIENTAI: 

1 prinokusio mango; 500 g varškės; 5 kiaušinių; 4 šaukštų medaus; 1 šaukštelio vanilinio cukraus; 250 g bolivinės balandos.

PARUOŠIMO BŪDAS:

1. Varškę išplakite su kiaušiniais, cukrumi ir vaniliniu cukrumi.

2. Po truputį įveskite atvėsusią manų košę.

3. Gerai išmaišykite ir sudėkite į kepimo popieriumi išklotą ir smulkintu mango išdėliotą kepimo formą.

4. Kepkite 180`C orkaitėje apie 35-45 min.

Daugiau receptų: vmgonline.lt

Varškės pyragas (Foto: vmgonline.lt ) (nuotr. Organizatorių)

 

 

(14 nuotr.)
FOTOGALERIJA. Garsiausias šalies kulinaras Alfas Ivanauskas
Patogiausias būdas sužinoti daugiau - sekti naujienas mūsų „Facebook“ paskyroje!

Nėra komentarų. Būk pirmas - komentuok!

Top Video

TV3 Žinios. Pajūryje nebelieka vietos: poilsiautojų Palangoje ir Šventojoje daugėja kasdien
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Pajūryje nebelieka vietos: poilsiautojų Palangoje ir Šventojoje daugėja kasdien
DABAR RODOMA
TV3 žinios. Advokatas prabilo apie liudijimus, ką Pinikas darė prie žuvusios Didžiūnaitytės kūno
DABAR RODOMA
TV3 žinios. Nušauto policininko šeimą pasiekė piniginė parama: iš viso – kiek daugiau nei 33 tūkst.
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Dėl vietoj dušinių Palangoje išdygusio namo surengta akcija: žmonės atėjo pasiruošę išsimaudyti
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Kaimynai sukrėsti dėl pro langą iškritusio ir žuvusio penkiamečio: tėvai vaikais labai rūpinosi
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Su oro balionais į audrą patekę dalyviai papasakojo, ką patyrė skubiai leisdamiesi
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Punios šilas ir vėl specialistų akiratyje: šile įsisiautėjo kenkėjai
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Vos tik paskelbus sprendimą apie atidaromą sieną, lietuviai patraukė į Lenkiją
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Lietuva dėl Astravo sulaukė paramos iš Lenkijos: žada taip pat nepriimti
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Per Kuršių marias kelte plaukę keleiviai sulaukė netikėtos staigmenos
REKLAMA
Egzotiškos ančių širdelės  (nuotr. Organizatorių)
TV3 laidos „Skaniai ir paprastai“ vedėjas profesionalus šefas Gediminas nenustoja stebinti ir siūlo pasigaminti Azijos įkvėptus patiekalus. Jie yra nuostabūs tuo, kad visada ...
Tortilijų suktinukai (Nuotr. Skanūs kąsneliai)
Vasaros vakarais laukiate svečių? O galbūt norite pagaminti greitų užkandžių šeimai? Tuomet jums puikiai pravers šis tortilijų suktinukų receptas, kuriuo su skaitytojais ...
Puikus marinatas daržovėms (Nuotr. Oditėlės blogas)
„Noriu pasiūlyti labai paprastą ir be galo skanų marinatą, kuris turi malonią rūgštelę. Užpilti marinatu galite bet kokias mėgstamas daržoves – agurkus, pomidorus, paprikas, ...
Pasakė, kodėl braškės būna karčios: tai lemia 1 veiksnys (nuotr. Organizatorių)
Kvapnios, saldžios, sultingos – be braškių turbūt daugelis neįsivaizduoja vasaros. Taigi, ši TV3 „Ūkio šefas“ laida skirta šioms nuostabioms vasaros uogoms. Laidos vedėjas ...
Voveraitės su karštomis bulvėmis (Nuotr. worldrecipes.eu)
Grybautojus jau po truputį ėmė džiuginti pirmieji grybų laimikiai miške. Todėl nieko nelaukiant dalijamės su jumis voveraičių receptu, kuris nukels jus atgal į vaikystę.  ...
REKLAMA

×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų