REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
14
Alfas Ivanauskas  (nuotr. TV3)

5 kulinarinių knygų autorius bei žurnalo VMG vyr.redaktorius Alfas Ivanauskas pripažįsta, kad nėra didelis saldumynų gerbėjas. Visgi vaikystė prabėgo kuriant saldumynus, o su skoniais ir netikėtais deriniais eksperimentuoja ir dabar.

14

5 kulinarinių knygų autorius bei žurnalo VMG vyr.redaktorius Alfas Ivanauskas pripažįsta, kad nėra didelis saldumynų gerbėjas. Visgi vaikystė prabėgo kuriant saldumynus, o su skoniais ir netikėtais deriniais eksperimentuoja ir dabar.

REKLAMA

Tad jis su didžiausiu malonumu prisijungia prie kasmet organizuojamos Pyragų dienos, kuri šiais metais vyks lapkričio 4-ąją. 

Pyragų diena – viena iš TV3 televizijos ir SEB banko organizuojamos 14-osios „Išsipildymo akcijos 2016“ dalių. Kaip ir kasmet kviečiame vėl tiesti ranką tiems, kuriems pagalbos reikia labiausiai – Lietuvos vaikams.

„Žinote, aš gyvenime be galo mėgstu ir vertinu tradicijas, ne tik jas puoselėti, bet jas ir kurti. Kuo daugiau gražių tradicijų, tuo gyvenimas mums yra ne tik gražesnis, bet ir įdomesnis.

REKLAMA
REKLAMA

O Pyragų diena jau tapo tikrai rudens simboliu, kai ne tik gali praleisti skaniai laiką su bičiuliais ar kolegomis, bet ir padaryti gerą darbą dėl mažųjų ir būsimųjų šeimos kulinarų“, - šypsosi Alfas, su tv3.lt skaitytojais pasidalinęs sveiko pyrago receptu.

REKLAMA

Daugiau kulinaro receptų, kurie sužavės aplinkinius – jau netrukus. 

SORŲ KRUOPŲ TORTAS (be gliuteno)

INGREDIENTAI:

2,5 stiklinės virtų sorų; 100 g bulvių krakmolo; 4 šaukštai kokosų aliejaus; 1 šaukštelis kepimo miltelių; 120 g cukraus ; 400 ml kokosų pieno; 1 prinokęs mangas

PARUOŠIMO BŪDAS:

1. Atidėkite 1 stiklinę sorų ir 80 g cukraus kremui.

2. 1,5 stiklinės sorų sutrinkite trintuvu su kokosų aliejumi ir cukrumi. Įberkite bulvių krakmolą ir kepimo miltelius* ir viską sumaišykite. Sudėkite tešlą į 22 cm skersmens tortinę formą, šaukite į įkaitintą iki 180 °C orkaitę ir kepkite 30 min.

REKLAMA
REKLAMA

3. Išimkite iškepusį pagrindą, ataušinkite ant grotelių.

4. Mangą sutrinkite. Tyre patepkite torto pagrindą.

5. Kremui pagaminti sutrinkite atidėtas sorų kruopas su kokosų pienu ir cukrumi, dėkite į konditerinį maišelį ir spauskite kremą ant viršaus. Viršų puoškite mango tyre.

*Rinkitės kepimo miltelius be gliuteno arba keiskite soda.

VARŠKĖS PYRAGAS-APKEPAS

INGREDIENTAI: 

1 prinokusio mango; 500 g varškės; 5 kiaušinių; 4 šaukštų medaus; 1 šaukštelio vanilinio cukraus; 250 g bolivinės balandos.

PARUOŠIMO BŪDAS:

1. Varškę išplakite su kiaušiniais, cukrumi ir vaniliniu cukrumi.

2. Po truputį įveskite atvėsusią manų košę.

3. Gerai išmaišykite ir sudėkite į kepimo popieriumi išklotą ir smulkintu mango išdėliotą kepimo formą.

4. Kepkite 180`C orkaitėje apie 35-45 min.

Daugiau receptų: vmgonline.lt

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų