REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kai rudeniniai orai tokie permainingi ir nedžiuginantys, peršalti tampa vis lengviau. Namų vaistinėlės pilnos įvairiausių vaistų, gelbėjančių nuo visokių negalavimų, deja, tokie gydymosi būdai ne visuomet pakankamai veiksmingi. Tokiais atvejais pradedama gręžiotis į natūraliąją mediciną, kuri gali kuo puikiausiai net užkirsi kelią peršalimo ligoms.

Kai rudeniniai orai tokie permainingi ir nedžiuginantys, peršalti tampa vis lengviau. Namų vaistinėlės pilnos įvairiausių vaistų, gelbėjančių nuo visokių negalavimų, deja, tokie gydymosi būdai ne visuomet pakankamai veiksmingi. Tokiais atvejais pradedama gręžiotis į natūraliąją mediciną, kuri gali kuo puikiausiai net užkirsi kelią peršalimo ligoms.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Ypatingai šiuo laikotarpiu būtina saugoti vaikus, kadangi toks mažas žmogutis yra bejėgis apsiginti prieš milžinišką mikrobų ataką. Vienas iš veiksmingiausių apsisaugojimo būdų – prieš išeinant iš namų patepti vaikams, be abejo, tinka ir suaugusiems, šnerves, lūpas, net ausų landas nedideliu kiekiu tepaliuko su ievos žieve, bičių vašku ir kitais augalais, galinčiais padėti apsaugoti gleivines nuo mikrobinės infekcijos“, – pataria žolininkė Adelė Karaliūnaitė.

REKLAMA

Apsaugokime mažiausius

Žolininkė tvirtina, jog visiems iki gyvo kaulo yra įgrisęs nuolatinis raginimas vartoti vitaminus, sveikai maitintis, daugiau būti gryname ore bei mankštintis. Visgi, pasak moters, nors jaunimas ir puikuojasi, jog ilgą laikotarpį neserga gripu, pasidomėjus atidžiau jaunimas serga dažniau, nei pagyvenę žmonės.

„Būtent dėl šios priežasties priemonės nuo gripo privalo būti skirtingos atsižvelgiant į žmogaus amžių. Vaikams būtina parinkti tinkamą aprangą, sudarytą iš kelių sluoksnių, kad vėliau, atsižvelgiant į aplinkos temperatūrą, judėjimo intensyvumą, vaiką būtų paprasta tarsi svogūną išlukštenti po sluoksnį.

REKLAMA
REKLAMA

Mažyliams geriausias vaistas yra tinkamas maistas, praturtintas laukinėje gamtoje išaugusių augalų ekstraktais. Mažam organizmui reikia visko po truputį: šermukšnio, erškėčio uogos, obuoliai, žiupsnelis vaistinės plautės žolės, liepos ar šalpusnio žiedų arbata ir vaiko imunitetas bus kur kas atsparesnis“, – kalba žolininkė.

Paaugliams ligos nebaisios

Pasirodo, nuo peršalimo ar gripo apsaugoti mažuosius kur kas lengviau nei paauglius. Ne paslaptis, jog šie nėra linkę rūpintis savo sveikata, o ryte atsibusti su temperatūra ir taip išvengti mokyklos jiems yra, tiesiog, palaima.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Visais laikais paauglių kūnuose vyksta tiek daug pokyčių, kad norint palaikyti stiprų imunitetą, tenka pasitelkti ypatingai gaminamą maistą. Prieš keletą metų sukūriau paaugliams skirtas tyres iš Kosminiame sode išaugintų miškinių obuolių, vaisių minkštimo ir miškinių uogų bei augalų, kadangi nuo seno manoma, kad didelę įtaką kūnui turi Zodiako žvaigždynai. Planetos siejamos su atskirais organais, taip pat manoma, kad jos veikia ir augalų galimybes kaupti veikliąsias medžiagas. Taigi, remiantis šiuo principu ir parenkant laukinėje gamtoje išaugusių augalų vaisius, gaminu vaisių tyres, pavadintas planetų vardais.

REKLAMA

Šias tyres naudoti labai paprasta, tiesiog, atsuki stiklainį su tyre, padedi vaikui prie kompiuterio ir tegul gardžiuojasi po šaukštelį, o kada eis į mokyklą, galima kelis šaukštelius įdėti į vandenį ir prieš pradedant dieną išgerti.

 

Suaugusieji pamiršta save

Besirūpindami savo atžalomis, suaugusieji dažnai pamiršta save. Jiems taip pat derėtų darbe šalia savęs turėti atsigerti kažko sveiko, kas gerintų jų sveikatą, užuot tenkiniesi keliais kavos puodeliais per dieną. „Nėra paprasta ruošti nuovirą ar kompresą iš džiovintų augalų, tam reikia tinkamų indų bei geros žolelių apsaugos nuo maistinių kandžių.

REKLAMA

Kai parduotuvėse atsirado pietietiškų vaisių sultys nustojome konservuoti mūsų soduose užderėjusias slyvas, agrastus, obuolius. Taip pat pamiršome ir apie obuolių rauginimą. Gana greitai išnyko poreikis pasirūpinti sodo, daržo ir miško atsargomis visai žiemai. Taip mūsų virškinimo sistema prarado prigimtines iš kartos į kartą paveldimas gerąsias šeimos bakterijas. Deja, tačiau pirktinės bakterijos neatstos to, kas buvo gaunama prigimtinėje aplinkoje. Pusiausvyros atkūrimui yra tik vienas kelias – dar likę laukinės gamtos lopinėliai ir juose augantys augalai bei ant jų gyvenantys mikroorganizmai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pabandykite bent vieną puodelį kavos pakeisti iš laukinių augalų sudaryta arbata. Pati gaminu arbatas „Miesto sodas“ ir „Ugnius“, kurių sudėtyje didžiosios ugniažolės, vaistinio kiečio, bitkrėslės žolės. Šiuo metu dar galima pasirinkti laukinių obuolių, šermukšnio, erškėčio, šaltalankių uogų ir iš jų išspausti sulčių ar išvirti sirupo. Be to, labai vertingas augalas yra šlaitinis dirvenis. Jo šaknys gerai tinka plikyti arbatose, derinant su siauralapio gauromečio ir vingiorykštės žole“, – rekomenduoja Adelė Karaliūnaitė.

Taip pat žolininkė pataria nepatingėti namuose užsiraugti kopūstų, kad ir pirktinių, bet namuose raugtų, su morkomis, spanguolėmis, obuoliais ir kmynais. Žiemą tai vienas geriausių valgių tiek mažiems, tiek suaugusiems.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų