REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Savo vaikystės ir paauglystės vasaras praleidau aerodrome šalia miško. Grybus pradėjau pažinti labai anksti. Iki šiol pamenu, kai būdama penkerių ar šešerių radau savo pirmąjį baravyką. Pirmųjų voveraičių jau net nebepamenu.

Savo vaikystės ir paauglystės vasaras praleidau aerodrome šalia miško. Grybus pradėjau pažinti labai anksti. Iki šiol pamenu, kai būdama penkerių ar šešerių radau savo pirmąjį baravyką. Pirmųjų voveraičių jau net nebepamenu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Visuomet atrodė lyg savaime suprantamas dalykas ir mūsų šeimoje jau gegužės pabaigoje pradėdavom vaikščiodami po mišką dairytis grybų. Koks džiaugsmas apimdavo radus pirmąsias! Ir savotiška konkurencija šeimoje – kas bus pirmasis jas radęs?

REKLAMA

Vaikystės pomėgiai išliko iki šiol. Netgi ir išėjus tiesiog pasivaikščiojimui po mišką nevalingai dairausi grybų. Pažįstu jų begalę ir labai mėgstu dzūkų taip vertinamus „vienintelius“ grybus – baravykus. Tačiau voveraitės visuomet išliks tie grybai, užimantys ypatingą vietą mano meniu.

Nebijokite su šiais grybais eksperimentuoti. Man jie patys skaniausi kepinti švieži (ar šaldyti) – net ir žiemai šaldydama voveraites jų neapverdu. Tiesa, jų atšildytų skonis ir tekstūra šiek tiek skiriasi, bet skonis visgi kitoks, nei apvirtų grybų.

REKLAMA
REKLAMA

Voveraites naudoju makaronų patiekalams, kaip padažą prie mėsos kepsnių, dominuojantį ingredientą omletui ir, žinoma, visuomet galima patiekti lietuviams tradiciniu būdu - su svogūnu, lašinukais ir grietine pakepintas voveraites patiekti su virtomis bulvėmis.

Šį kartą voveraitės vainikavo „tagliatelle“ makaronus.

Ingredientai:

- Pakuotė (250 g.) „tagliatelle“ makaronų - 500 g šviežių voveraičių - česnakas - aliejus - 2-3 šaukštai sviesto - 2-3 šaukštai tarkuoto kietojo sūrio - druska ir pipirai pagal skonį - šviežias daržovių sultinys (morka, svogūnas, lauro lapeliai)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pirmiausiai pasiruoškite daržovių sultinį. Žinoma, visuomet galite naudoti jau paruoštus daržovių sultinio kubelius. Aš stengiuosi naudoti kuo natūralesnius produktus, todėl sultinį ruošiu pati. Į verdančio vandens litrą įdėkite perpjautą svogūną, gabalėliais pasmulkintą morką ir keletą lauro lapelių. Pavirkite 10-15 minučių ir sultinys paruoštas. Tokį sultinį galite naudoti įvairiems patiekalams paruošti.

Įkaitintame aliejuje pakepinkite smulkintą česnaką. Suberkite voveraites ir kepinkite ant vidutinės ugnies, kol išgaruos iš jų išsiskyręs skystis. Įdėkite keletą šaukštų sviesto, įpilkite porą samčių šviežio daržovių sultinio.

REKLAMA

Tuo pačiu išvirkite makaronus. Juos virti patariu minute mažiau, nei nurodytas laikas ant pakuotės. Vietoje „tagliatelle“ makaronų rinkitės tuos, kurie labiausiai patinka. Išgriebkite makaronus ir sudėkite ant pakepintų voveraičių.

Išsaugokit vandenį, kuriame virė makaronai. Įpylus samtį šio vandens, voveraičių padažas geriau susimaišys su makaronais ir įgaus labiau kreminę konsistenciją. Pabarstykite keletu šaukštų tarkuoto kietojo sūrio, gerai išmaišykite ir patiekite.

Autorė: maisto tinklaraštininkė Gintarė Bėtaitė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų