Verslo konsultantė Gintarė Bėtaitė visada mėgo gaminti, o prieš šešerius metus aistra išaugo į populiarumo sulaukusį tinklaraštį. Moteris orientuojasi į sveikai ir greitai gaminamus patiekalus, o savo išbandytais receptais dalysis tik su tv3.lt skaitytojais.

Gintarė Bėtaitė (nuotr. asmeninio albumo („Facebook“)

Gintarė Bėtaitė (nuotr. asmeninio albumo („Facebook“)

„Nebaigiau jokių kursų, tačiau visada turėjau intuiciją maistui. Kaip ir visi geri dalykai, taip ir tinklaraštis atsirado netyčia“, - išduoda moteris. Ji pasakoja, kad veiklai pastūmėjo draugai, o tai paskatino mokytis naujų technikų ir eksperimentuoti.

Gintarė atskleidžia, kad niekada negamina pagal receptų knygas, nekopijuoja kitų šefų, nebent patiekalas reikalauja preciziškumo ir tikslių duomenų. Ji semiasi naujų idėjų skaitydama įdomias knygas, keliaudama, ragaudama neįprastų skanėstų.

REKLAMA

„Mano principas – maistas nėra raketų mokslas, todėl reikia žinoti vos keletą paprastų taisyklių, kad galėtumei gaminti. Kuo mažiau ingredientų, tuo geriau gaunasi. Manau, kad pagal mano receptus gali gaminti nuo paauglių iki žmonių, kurie labai užsiėmę, neturi laiko suktis virtuvėje. Paslaptis? Mano patiekalai sudaryti daugiausiai iš 7-8 ingredientų“, - atskleidžia Gintarė.

Gintarė Bėtaitė (nuotr. asmeninio albumo („Facebook“)

Gintarė Bėtaitė (nuotr. asmeninio albumo („Facebook“)

Moteris išduoda jau septynerius metus nevalganti mėsos, todėl labai mėgsta gaminti žuvį ir jūros produktus. Tai, pasak Gintarės, vieni dėkingiausių, skaniausių ir vertingiausių produktų. Visgi draugai ir artimieji galėtų patvirtinti, kad Gintarė – didelė mėsos ekspertė, nes niekada neleidžia jai nuolaidžiauti ar pataikauti.

„Mėsos atsisakymas vyko natūraliai – išmokau klausytis savo organizmo. Ir nors gaminti kitiems mėsą nėra lengva, anksčiau ją gaminau labai dažnai. Tuomet vienas mėgstamiausių patiekalų buvo vidutiniškai pagamintas jautienos kepsnys, todėl dabar lengvai galiu identifikuoti mėsos tekstūrą, pasakyti, ar gerai paruošta.

Tuno tataki su petražolių pesto (nuotr. asmeninio albumo („Facebook“)

Tuno tataki su petražolių pesto (nuotr. asmeninio albumo („Facebook“)

Betgi mano nuostata – apie pagamintą maistą reikia sakyti teisybę ir vengti liaupsių. Sakau draugams: „Jeigu nesakysite tiesos apie mano patiekalą, didelė rizika, kad gausite jį dar kartą“. Tad ypatingai gaminant mėsą esu labai reikli“, - taisykles pasakoja kulinarė.

Gaminti mėgstanti moteris pastebi, kad lietuviai – konservatyvi tauta, kuriems mėsa ir bulvės – vienas dažnesnių pasirinkimų. Pasak G. Bėtaitės, tai lemia egzistuojanti nuostata, kad gaminti namie yra brangu ar sunku.

REKLAMA

„Tereikia žinių ir kelių derinimo technikų. Svarbiausia, neapsunkinkite savo gamybos, o pasirinkite vos keletą puikių produktų, kad galėtumėte sveikai ir greitai gaminti namie. tv3.lt rasite lengvai paruošiamų, organizmo ir virškinimo neapsunkinančių receptų, kurie pakeis požiūrį į gaminimą ir mitybą”, - sako įdomių receptų autorė.

Lašiša su troškintais špinatais (nuotr. asmeninio albumo („Facebook“)

Lašiša su troškintais špinatais (nuotr. asmeninio albumo („Facebook“)

Kokosų pieno šokoladinė pana kota (nuotr. asmeninio albumo („Facebook“)

Kokosų pieno šokoladinė pana kota (nuotr. asmeninio albumo („Facebook“)

Gintaras
2016-09-13 18:53:16
Be mėsos ir bulvių fiziškai aktyvus per dieną nebūsi. Kopūstlapis ir makaronas tik valandai užkiša :-) Sėdint prie pc kodėl ir ne... pakanka vien kopūstų ar brokolių , kavos ir jau gerai :-)
Atsakyti
Patogiausias būdas sužinoti daugiau - sekti naujienas mūsų „Facebook“ paskyroje!
Gintaras 2016-09-13 18:53:16
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
Be mėsos ir bulvių fiziškai aktyvus per dieną nebūsi. Kopūstlapis ir makaronas tik valandai užkiša :-) Sėdint prie pc kodėl ir ne... pakanka vien kopūstų ar brokolių , kavos ir jau gerai :-)   ATSAKYTI

Top Video

Farai. Ne iš kelmo spirta pardavėja tapo didvyre – lietuvės gudrybė sustabdė vagišių
DABAR RODOMA
Farai. Ne iš kelmo spirta pardavėja tapo didvyre – lietuvės gudrybė sustabdė vagišių
DABAR RODOMA
Farai. Vairuotojo elgesys pareigūnus išvertė iš koto: mašina nevažiavo, o vyras „vairavo“
DABAR RODOMA
Pasidalijo, ką mama išdarinėjo lėktuve: dukrai teliko rausti iš gėdos
DABAR RODOMA
Pamačius, kaip bandoma išvažiuoti iš automobilių aikštelės aplinkiniai susiėmė už galvų
DABAR RODOMA
Košmaras autobuse: nufilmuota, kas dėjosi viduje per siaubingą avariją
DABAR RODOMA
Internautai negali patikėti savo akimis: neatskiria, kuri yra dukra, o kuri – mama
DABAR RODOMA
Visi mes žmonės. Skambinas įvardijo skyrybų su Krysko priežastį: galutinis taškas padėtas tik dabar
DABAR RODOMA
Gero vakaro šou. „TV Pagalbos“ žvaigždė Navickas prisiminė, kaip saugojo Landsbergį: pas jį prie durų miegodavom
DABAR RODOMA
Lietuvis įsiuto: bejėgio vilkiko vairuotojo nelaimė policijai sukėlė juoką
DABAR RODOMA
Gerbėjai dalijasi įrašu ir sako, kad princas Harry – svajonių vyras
REKLAMA
Blyneliai su obuoliais ir bananais (nuotr. Organizatorių)
Šį sekmadienį TV3 laidos „La Maistas“ studijoje šeimininkaus vyrai – šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius bei laidos svečias Dominykas Bagdonas iškeps gausybę ...
Bulvių plokštainis (Nuotr. Mukatanas)
Pasiilgote skanaus ir itin lietuvių numylėto bulvių plokštainio? Siūlome šį savaitgalį jums prisiminti tobulą jo receptą. Reikės: 200 g karštai rūkytos kiaulienos ...
Morenginiai blyneliai su bananais ir šokoladiniu padažu (nuotr. stop kadras)
Šeštadienį „Gardu Gardu“ vedėjai kvietė švęsti Užgavėnes. Nors šiais metais ir neturime, ką vyti iš kiemo, tačiau tikrai galime švęsti vis dažniau mus džiuginančios saulės ...
Aušra pasakė, kaip pagaminti skaniausius cepelinus: bus minkšti ir glotnūs (nuotr. Organizatorių)
Prieš daugiau nei 100 metų Lietuva atkūrė nepriklausomybę ir ta proga „La maistas“ laida buvo skirta būtent lietuviškai virtuvei. Vasario 16-osios proga laidos viešnia tapo ...
Užgavėnėms - soti karka ir prancūziški blyneliai su apelsinų padažu (nuotr. Organizatorių)
Šį šeštadienį „Gardu Gardu“  vedėjai kvies švęsti Užgavėnes. Nors šiais metais ir neturime ką vyti iš kiemo, tačiau tikrai galime švęsti vis dažniau mus džiuginančios ...
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų