REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
74
UNICEF vaikų bėgimas (nuotr. Organizatorių)

Šeštadienį įvykusiame jau septintajame UNICEF bėgime „Už kiekvieną vaiką“ netrūko sportinio azarto, geros nuotaikos bei vaikiško juoko. Beveik 1500 vaikų ir dar daugiau jų tėvelių bei senelių į bėgimą Vilniaus Katedros aikštėje susirinko vardan kilnaus tikslo – bėgti už maistą alkstantiems Mozambiko vaikams.

74

Šeštadienį įvykusiame jau septintajame UNICEF bėgime „Už kiekvieną vaiką“ netrūko sportinio azarto, geros nuotaikos bei vaikiško juoko. Beveik 1500 vaikų ir dar daugiau jų tėvelių bei senelių į bėgimą Vilniaus Katedros aikštėje susirinko vardan kilnaus tikslo – bėgti už maistą alkstantiems Mozambiko vaikams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Susirinkusius vaikus pasveikino ir startą bėgimui davė renginio globėja, Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

REKLAMA

Pasak Prezidentės, kasmet vis gausėjantis mažųjų bėgikų būrys rodo, kad Lietuvoje tikrai daug geros širdies vaikų. Jie noriai prisideda prie gerų darbų ne tik savo šalyje, bet ir visame pasaulyje. Šis bėgimas suteikia galimybę savo gerumu pasidalinti su tais, kurie yra toli ir kuriems pagalbos itin reikia. Šalies vadovės teigimu, Lietuvoje auga aktyvių ir pilietiškų vaikų karta.

Tradiciškai mažuosius 2-12 metų bėgikus trasoje palaikė bei medalius teikė būrys Lietuvos įžymybių, UNICEF vaikų bėgimo ambasadorių.

REKLAMA
REKLAMA

UNICEF vaikų bėgime buvo galima išvysti ir Virgilijų Alekną, ir Jevgenijų Šukliną, ir Egidijų Balčiūną, ir daininkus Merūną Vitulskį, Mantą Jankavičių, Juozą Liesį, Jurgą Šeduikytę, Moniką Liu, aktorius Virginiją Kochanskytę, Giedrių Savicką, Kristiną Savickytę-Damanskienę bei daugelį kitų.

Po renginio mažieji bėgikai neslėpė gerų emocijų ir pasididžiavimo – vieningai, žingsnis po žingsnio jie bėgo už maistą Mozambiko vaikams ir visi kartu surinko daugiau nei 10 tūkst. eurų, už kurią bus pamaitinti alkstantys Mozambiko vaikai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vaikai bėgimui buvo nusiteikę išties entuziastingai, dauguma jų renginyje dalyvavo nebe pirmą kartą.

Net ir patys mažiausi bėgikai žinojo, kad šiemet bėga už maistą Mozambiko vaikams. Aštuonmetė Milita su gailesčiu pasakojo apie vaikučius, „kurie neturi net duonos kąsnelio”, dešimtmetis Jokūbas tvirtino, kad tik nuo mūsų priklauso, kiek Afrikos vaikų išgelbėsime, o mažoji Gertrūda, nepaleidusi savo draugės rankos, šį bėgimą skyrė jai.

Visi mažieji buvo apdovanoti medaliais, kuriuos jiems dovanojo Jos Ekscelencija Lietuvos Respublikos Prezidentė ir būrys bėgimo ambasadorių. Vienas jų – Merūnas Vitulskis, paklaustas, kuo šis bėgimas svarbus Lietuvai, vaikams, teigė, kad „turbūt kiekvienų tėvų misija yra vaikams nuo pat mažumės įskiepyti, kad reikia mokėti dalintis, daryti gerus darbus ir turėti aiškią gyvenimo viziją.“

REKLAMA

Kasmet Lietuvoje vykstantis UNICEF vaikų bėgimas per 5 metus jau pritraukė daugiau kaip 5,5 tūkstančio 2–12 metų amžiaus mažųjų bėgikų, padariusių per 4,1 mln. žingsnių. Bėgimų metu vaikams iš skurstančių šalių buvo paaukoti 23632 eurai, kurie išgelbėjo 2196 vaikus, išsekusius dėl prastos mitybos, bei padėjo paskiepyti nuo tymų 10 000 Nepale gyvenančių vaikų.

2016 m. pirmą kartą UNICEF vaikų bėgimas peržengė Vilniaus miesto ribas ir birželį vyko Tauragėje, kur visas miestas susivienijo tam, kad dar kartą ištartų „už kiekvieną vaiką“. Bėgime dalyvavo daugiau nei 1300 vaikų, paaukoti 7232 eurai ir už surinktas lėšas išgelbėti 1447 Mozambiko vaikai, kenčiantys dėl prastos mitybos. Lietuvos Respublikos Prezidentės Dalios Grybauskaitės globojamas jau 7-ą kartą vykęs UNICEF vaikų bėgimas šį kartą vyko „Sostinės dienų“ metu. Pagrindinė bėgimo idėja – „bėgsiu už maistą“. Jau tradicija tapęs ir gausų būrį vaikų suburiantis UNICEF vaikų bėgimas buvo skirtas dėl bado išsekusiems vaikams Mozambike.

REKLAMA

Šiuo metu Mozambikas kenčia nuo didžiausios per 30 metų sausros, kuri grasina, kad daugiau nei 1,5 mln. žmonių atsidurs ties bado riba. Skaičiuojama, kad 72 000 vaikų iki metų pabaigos bus visiškai išsekę dėl bado, jų gyvybei grės mirtinas pavojus.

Projekto rėmėjas – „Lietuvos energija”, kurios dėka visos paaukotos lėšos bus skirtos padėti alkstantiems Mozambiko vaikams.

Apie UNICEF

UNICEF siekia užtikrinti kiekvieno vaiko teises ir gerovę. Kartu su partneriais mes dirbame 190 šalių ir teritorijų, kad šį įsipareigojimą paverstume tikrove. Ypatingą dėmesį skiriame labiausiai pažeistiems ir pamirštiems vaikams, kad pagalba pasiektų visus vaikus ir visur.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Apie UNICEF vaikų bėgimą

UNICEF vaikų bėgimas – tai linksmas 500 m. bėgimas 2-12 metų vaikams, skirtas pasaulio mažiesiems. Tai Jos Ekscelencijos Lietuvos Respublikos Prezidentės Dalios Grybauskaitės globojamas renginys, suvienyjantis vaikus visame pasaulyje ir suteikiantis jiems galimybę padaryti kažką, kas išgelbėtų ne vieną gyvenimą.

Jau tradicija tapusiame bėgime per tūkstantį mažųjų bėgikų ne tik smagiai praleidžia laiką, susiranda naujų draugų, bet, svarbiausia – gelbėja gyvybes skurdžiose pasaulio šalyse.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų