REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
20
Agnė Grigaliūnienė su vaikais

„Kiekviena vaikystėje išlaikyta draugystė, nemesta muzikos mokykla, perskaityta knyga ar išravėti mamos daržai svarbūs todėl, kad ugdo mumyse atsakomybę ir nesiblaškymą. Gaila, kad tai suprantame tik subrendę“, – sako UNICEF vaikų bėgimo ambasadorė, socialinės iniciatyvos „8 minutė“ sumanytoja Agnė Grigaliūnienė.

20

„Kiekviena vaikystėje išlaikyta draugystė, nemesta muzikos mokykla, perskaityta knyga ar išravėti mamos daržai svarbūs todėl, kad ugdo mumyse atsakomybę ir nesiblaškymą. Gaila, kad tai suprantame tik subrendę“, – sako UNICEF vaikų bėgimo ambasadorė, socialinės iniciatyvos „8 minutė“ sumanytoja Agnė Grigaliūnienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak jos, UNICEF vaikų bėgimas – tai puiki galimybė paskatinti mažuosius imtis atsakomybės ir parodyti, kiek daug jie iš tiesų gali padaryti, kad pasaulis taptų geresne vieta visiems.

REKLAMA

Jau tradicija tapęs ir rugsėjo 3 d. gausų būrį vaikų subursiantis 7-asis UNICEF vaikų bėgimas bus skirtas dėl bado išsekusiems vaikams Mozambike. Šiuo metu Mozambikas kenčia nuo didžiausios per 30 metų sausros, kuri grasina, kad daugiau nei 1,5 mln. žmonių atsidurs ties bado riba. Skaičiuojama, kad 72 000 vaikų iki metų pabaigos bus visiškai išsekę dėl bado, jų gyvybei grės mirtinas pavojus.

REKLAMA
REKLAMA

Artėjant bėgimui UNICEF vaikų bėgimo ambasadoriai kviečia mažuosius Lietuvos gyventojus prasmingai švęsti vaikystę ir dalinasi prisiminimais apie savo vaikystę.

Agnė Grigaliūnienė: „Nepameskime žmonių“

Paklausta apie vaikystės prisiminimus A.Grigaliūnienė atvirai dalinasi ilgus metus ramybės jai nedavusia istorija.

„Vaikystėje turėjau geriausią draugę, kurią užgavau. Užgavau taip vaikiškai, iškeisdama į kitą, nes su ta kita buvo smagiau, panašesni dalykai rūpėjo... Visą gyvenimą tai kaip nerimą nešiojausi širdy. Gal kažkam net ir juokinga, bet aš prieš keletą metų net atsiprašiau tos „paliktos“ draugės. Susitaikėme, per jos mamos laidotuves. Kai išgirdau, kad jos mama mirė – nuskubėjau apkabinti ir paguosti, nes tai buvo moteris, kuri mums, kaip jau dabar man aišku, vaikystėje įdiegė labai daug svarbių tiesų. Ir su drauge dabar bendraujame, tik vis dar gaila prarasto laiko. Todėl ir sakau – nepameskime žmonių, nes taip rodome kantrybės ir atsakomybės pavyzdį savo vaikams“, – atviravo A. Grigaliūnienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

O bene geriausias būdas vaikams tai patirti savo kailiu – prisijungti prie UNICEF vaikų bėgimo.

„Nepriklausomai nuo socialinės padėties, vargo ar turto - visiems vaikams trūksta skiriamo laiko. Su vaikais reikia kalbėtis, žaisti ir būti. O kai mes nuolat skubame, kartais reikia padėti, paskatinti tėvus ir vaikus būti kartu. UNICEF bėgimas, kurį šiemet lydi kaip niekad atviras prisipažinimas „Bėgsiu už maistą“ tam puiki proga“, – sako socialinės iniciatyvos „8 minutė“ sumanytoja A.Grigaliūnienė

Virgilijus Alekna: „brolis man buvo pavyzdys, prieš tai, kai pats savimi patikėjau“

Olimpinio čempiono, UNICEF vaikų bėgimo ambasadoriaus Virgilijaus Aleknos vaikystės prisiminimuose daug dėmesio tenka broliui, kuris tuomet dar tik būsimąjį čempioną pastūmėjo link sporto.

REKLAMA

„Iš vaikystės atsimenu tai, kad pirmasis žmogus, kuris mane pastūmėjo imtis sporto, buvo mano dvejais metais vyresnis brolis. Gyvenome kaime ir jis mane labai kvietė sportuoti, nes jiems trūko žmonių su kuriais jie galėtų žaisti futbolą ir krepšinį. Tai jis mane pirmiausia atvedė ten. Buvo laikmetis, kai konkuravome, tačiau tas ryšys visą laiką buvo pakankamai artimas“, – pasakoja olimpinis čempionas.

Anot Virgilijaus, paskui iš to atsirado meilė didesniam sportui paskatinusi siekti didesnių tikslų. „Mano brolio palaikymas mane lydėjo visą gyvenimą. Todėl noriu paraginti vyresnius brolius ir seseris griebti už rankos jaunėlius ir dalyvauti UNICEF vaikų bėgime, sekti mano ir mano brolio pavyzdžiu“, – į rugsėjo 3 d. vyksiantį bėgimą kviečia V. Alekna.

REKLAMA

Lietuvos Respublikos Prezidentės Dalios Grybauskaitės globojamas jau 7-ą kartą vykstantis UNICEF vaikų bėgimas šį kartą vyks „Sostinės dienų“ metu. Pagrindinė bėgimo idėja – „bėgsiu už maistą“. Jau tradicija tapęs ir gausų būrį vaikų suburiantis UNICEF vaikų bėgimas bus skirtas dėl bado išsekusiems vaikams Mozambike. Šiuo metu Mozambikas kenčia nuo didžiausios per 30 metų sausros, kuri grasina, kad daugiau nei 1,5 mln. žmonių atsidurs ties bado riba. Skaičiuojama, kad 72 000 vaikų iki metų pabaigos bus visiškai išsekę dėl bado, jų gyvybei grės mirtinas pavojus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tradiciškai vaikų bėgime su savo atžalomis dalyvaus ir vaikams medalius teiks UNICEF vaikų bėgimo ambasadoriai: olimpiečiai – disko metikas Virgilijus Alekna, kanojininkas Jevgenijus Šuklinas, baidarininkas Egidijus Balčiūnas, TV3 žinių vedėja Renata Šakalytė-Jakovleva, aktoriai – Virginija Kochanskytė, Eglė Jackaitė, Giedrius Savickas, Remigijus Žiogas, Jokūbas Bareikis, Kristina Savickytė-Damanskienė, Vytautas Rumšas ir Eva Saikovska, dainininkai – Mantas Jankavičius, Merūnas Vitulskis, Juozas Liesis, taip pat futbolininkas Deividas Česnauskis su žmona Vaida Grikšaite – Česnauskiene, žurnalistai Beata Nicholson, Naglis Šulija, Mis Lietuva 2014 Agnė Kavaliauskaitė, sporto treneris Jean Claude Edorh, lengvaatletė Vaida Žūsinaitė.

REKLAMA

UNICEF vaikų bėgimas vyks „Sostinės dienų“ metu, rugsėjo 3 d. (šeštadienį), 13 val, Katedros aikštėje.

Projekto rėmėjas – „Lietuvos energija“, kurios dėka kiekvienas Jūsų paaukotas euras bus skirtas vaikams.

Kviečiame registruotis ir išgelbėti vaiko gyvenimą Mozambike ČIA.

Apie UNICEF

UNICEF yra daugiausiai vaikų gyvybių išgelbėjanti organizacija pasaulyje. UNICEF siekia užtikrinti kiekvieno vaiko teises ir gerovę. Kartu su partneriais mes dirbame 190 šalių ir teritorijų, kad šį įsipareigojimą paverstume tikrove. Ypatingą dėmesį skiriame labiausiai pažeistiems ir pamirštiems vaikams, kad pagalba pasiektų visus vaikus ir visur.

REKLAMA

Apie UNICEF vaikų bėgimą

UNICEF vaikų bėgimas – tai linksmas 500 m. bėgimas 2-12 metų vaikams, skirtas pasaulio mažiesiems. Tai renginys, kuris suvienija vaikus visame pasaulyje ir suteikia jiems galimybę padaryti kažką, kad išgelbėtų gyvenimus. Jau tradicija tapusiame bėgime per tūkstantis mažųjų bėgikų ne tik smagiai praleidžia laiką, susiranda naujų draugų, bet, svarbiausia – gelbėja gyvybes skurdžiose pasaulio šalyse.

Tai - didžiausias ir prasmingiausias vaikų bėgimas Lietuvoje. Projekto globėja J. E. Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų