REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Mitybos konsultantę Olgą Abramovą iš Ukrainos dalis lietuvių puikiai žino – ji yra padėjusi žmonėms išgyti nuo alergijų, besikartojančių pūlingų anginų ar ištraukusi žmones iš nuolatinio nuovargio gniaužtų. Olga sako, kad mityba ir gyvenimo būdas lemia 70 proc. mūsų sveikatos. Siūlome išskirtinį interviu su O. Abramova.

Mitybos konsultantę Olgą Abramovą iš Ukrainos dalis lietuvių puikiai žino – ji yra padėjusi žmonėms išgyti nuo alergijų, besikartojančių pūlingų anginų ar ištraukusi žmones iš nuolatinio nuovargio gniaužtų. Olga sako, kad mityba ir gyvenimo būdas lemia 70 proc. mūsų sveikatos. Siūlome išskirtinį interviu su O. Abramova.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Olga, prisistatykit: kas esate ir ką jūs darote?

- Esu mitybos konsultantė, konsultuoju žmones dėl svorio ir geresnės savijautos Ukrainoje, Rusijoje ir visoje Europoje. Taip pat aš atlieku biorezonansinę organizmo diagnostiką, patariu žmonėms antiparazitinio gydymo klausimais ir vedu paskaitas sveiko gyvenimo būdo temomis.

REKLAMA

- Kaip ir kada pradėjot konsultuoti žmones dėl mitybos?

- Iki 17-os metų neturėjau ypatingų sveikatos problemų, tačiau 17-os turėjau tris operacijos, kurios smarkiai pablogino mano sveikatą. 20-ties metų turėjau tokių problemų, kokias moteris turi būdamos 50-ties: turėjau viršsvorį, virškinimo sutrikimų, alergijų, galvos skausmų, hormonines problemas ir daug kitų dalykų. Būdama 20-ties atrodžiau kaip 35-40 ir jaučiausi labai sena ir pavargusi. Gydytojai tuo tarpu niekaip negalėjo man padėti. Pradėjau ieškoti kitų būdų mano problemoms išspręsti. Netikėtai susitikau su didelės tinklinės rinkodaros kompanijos darbuotoja, kuri pirmoji man pasiūlė pagerinti mano maisto kokybę. Aš pakeičiau tai, ką valgau, ir jau po 3 mėnesių jaučiausi žymiai geriau! Aš buvau taip apstulbinta šių pokyčių, kad nusprendžiau išsiaiškinti, kokią įtaką maistas daro mūsų svoriui ir išvaizdai. Ši tema mane taip sužavėjo, kad aš pakeičiau profesiją – mokiausi Mitybos instituto Kardiovaskulinės patologijos mitybos klinikoje, taip pat Kalifornijos universiteto Žmonių mitybos centre. Nuo 2003 metų užsiimu tik mitybos konsultavimu – tai tapo mano gyvenimo darbu.

REKLAMA
REKLAMA

- Girdėjau, kad jūs esate išgydžiusi žmonėms kai kurias ligas – tokias kaip alergija ir plaučių uždegimas. Gal galit paaiškinti, kaip įmanoma išgydyti ligas su maistu? Ir kokias ligas esate išgydžiusi?

- Remiantis mitybos ekspertais, šiuolaikinė visuomenė susiduria su taip vadinamomis „civilizacijos ligomis“. Jos laikomos neišgydomomis dėl aplinkos ekologijos nebuvimo, nesveikos mitybos ir nesveiko gyvenimo būdo. Tai yra tokios ligos kaip alergijos, astma, egzema, psoriazė, svorio problemos, galvos skausmas, virškinimo sutrikimai, diabetai, osteoporozė, autoimuninės ligos, hormoninės problemos ir netgi vėžys. Žmonės gyvena taip, kaip jiems patinka. Jie visiškai nežino apie tai, kaip gyventi pagal „gyvenimo taisykles“. Jeigu šių taisyklių laikaisi, kūnas atsigauna ir jaučiasi geriau. Gyvenimo taisyklės apima dieto laikymąsi, tinkamą poilsį ir visų kūnui reikalingų maistingų medžiagų gavimą: baltymų, riebalų, angliavandenių, vitaminų, mineralų ir vandens. Svarbiausia yra suteikti kūnui sąlygas atsistatyti ir nesikišti. Pačios smegenys sugeba atstatyti beveik visus audinius ir procesus. Aš apmokau žmones laikytis teisingo mitybos režimo ir įvedu kūną į jo prigimtines, natūralias funkcijas, kad jis galėtų toliau sveikai dirbti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Ar įmanoma išgydyti vėžį? Gera mityba ir sveikas gyvenimo būda gali būti vėžio prevencija. Kai žmogus jau susirgęs, vien tik tinkamos mitybos neužtenka.

- Kaip mes susergame? Mano nuomone, galima išskirti tokias ligas galinčias lemti priežastis: psichoemocinės būklės pablogėjimas, fizinio aktyvumo trūkumas, dehidratacija, nepakankamas maistingų medžiagų kiekis, parazitai, rūgščių ir šarmų balanso sutrikimas.

- Ar yra tam tikros bendros mitybos taisyklės, kurios tikrai tinka kiekvienam, ar žmonės tiesiog yra per daug skirtingi?

REKLAMA

- Pagrindinės mitybos taisyklės yra tokios pačios visiems žmonėms. Visų taisyklių dabar nevardinsiu, tačiau vieną dalyką galiu rekomenduoti visiems: pusryčiai turi būti sotūs ir juos reikia valgyti iki 9 val. Nuo pusryčių priklauso, ką norėsime valgyti visą dieną. Jeigu žmogus nevalgo pusryčių arba tik labai lengvus, tai visą dieną jis norės saldžių ir miltinių gaminių.

- Ar jūs pati esate vegetarė? Ar tai rekomenduojate?

- Manau, kad kiekvienas žmogus turi savarankiškai ir sąmoningai apspręsti. Vegetarystė yra sąmoningumo ir dvasinio augimo klausimas. Tarp mano klientų yra ir daug vegetarų, ir valgančių mėsą – niekam neatsakau pagalbos. Vienintelis dalykas, kurį noriu pasakyti apie mėsą, yra tai, kad ją yra daug sunkiau suvirškinti ir pasisavinti. Jautienos ir kiaulienos nerekomenduoju niekam.

REKLAMA

- Ką manai apie kavą? Visgi ji kenkia ar ne?

- Mano nuomone, kava gali būti vaistas. Klausimas apie naudą ir žalą priklauso nuo kiekio. Aišku, vienas puodelis kavos gali padidinti spaudimą ir pakelti tonusą. Tačiau geriant 5-6 puodelius per dieną, moterims tai sutrikdo ovuliaciją. Yra svarbu, kodėl tu geri kavą: jeigu dėl tonuso pakėlimo, yra ir sveikesnių alternatyvų.

- Koks maistas galėtų padėti, jeigu žmogus jaučia energijos trūkumą, yra mieguistas?

- Nėra jokio specialaus produkto, kuris išspręstų šią problemą. Tai gali lemti daugybė priežasčių – tarp jų, nepakankamas vitaminų kiekis, dehidratacija ir pusryčių nebuvimas. Tam, kad galėčiau padėti, kiekvieno žmogaus atvejį turiu nagrinėti individualiai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Koks maistas yra ypatingai geras/sveikas/naudingas mums, gerina imuninę sistemą?

- Mūsų kūnui nesvarbu atskiras produktas – svarbu tai, kad su kiekvienu valgiu kūnas gautų reikiamą baltymų, riebalų, angliavandenių, vitaminų ir mineralų kiekį. Tada mūsų organai ir visa sistema veiks normaliai.

Mūsų mityba ir gyvenimo būdas lemia apie 70 proc. mūsų sveikatos. Mano darbas yra truputį stebuklingas, nes pakeitus lėkštės turinį, pasikeičia žmogaus išvaizda, sveikata, charakteris, pasaulėžiūra ir net šeimyninė padėtis!

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų