REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
22
Ieva su vyru

Minties galia – šiais laikais populiari tema. Knygynuose apstu knygų, kaip mintimis prisišaukti tai, ko nori, seminarų šia tema taip pat netrūksta, o žmonių patirtys – įvairios. Kol vieni sako pabandę ir nieko nepešę, kiti pasakoja nuostabias istorijas, kaip prisitraukė į savo gyvenimą svajonių darbą, automobilį, namą ar net vyrą.

22

Minties galia – šiais laikais populiari tema. Knygynuose apstu knygų, kaip mintimis prisišaukti tai, ko nori, seminarų šia tema taip pat netrūksta, o žmonių patirtys – įvairios. Kol vieni sako pabandę ir nieko nepešę, kiti pasakoja nuostabias istorijas, kaip prisitraukė į savo gyvenimą svajonių darbą, automobilį, namą ar net vyrą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ieva Žigonė minčių keitimo technikas jau taiko apie aštuonerius metus. Kai jai buvo 21-eri, mergina išgyveno skausmingą išsiskyrimą su vaikinu ir tuomet ji sulaukė pasiūlymo.

REKLAMA

Susikūrė automobilį

„Visai netyčia mano grupės draugas man pasakė: susirask du akmenukus, vienas akmenukas reiškia padėką – ištraukus būk dėkinga už tai, ką turi – o kitas akmenukas – kūrimą to, ko nori. Tie jo žodžiai buvo pirmas kartas, kai išgirdau apie kitokią mąstymo perspektyvą ir galimybę kurti mintis. Todėl aš susiradau du akmenukus, pradėjau gilintis į tokius populiarius filmus kaip „The Secret“ (paslaptis – red.), ir ėmiau taikyti tas metodikas.

REKLAMA
REKLAMA

Pats pirmas man išsipildęs dalykas – automobilis. Pamenu, kaip eidavau su namų raktais, ištiesdavau ranką ir įsivaizduodavau, kad atrakinu mašiną – mintimis kurdavau tą vaizdą ir labai gyvai įsivaizduodavau, kaip turiu tą automobilį.

Atsitiko taip, kad po mėnesio brolis iš kažkur gavo pinigų, sudėjo juos su tėvų pinigais ir nupirko man automobilį, nors anksčiau net jokios kalbos nebuvo apie jį“, – pasakojo Ieva.

Svajonių santykiai

Kitas dalykas, ką mergina pasakoja susikūrusi – tai savo svajonių santykius. Po sunkaus išsiskyrimo ji, pasitelkusi minčių valdymo technikas, ėmė galvoti ne apie tai, ko ji nenori ar bijo, o apie tai, kaip norėtų, kad būtų. „Mintyse pradėjau kurti jausmą savyje, kad jau turiu žmogų, kuriuo labai pasitikiu, su juo jaučiu didelį saugumo jausmą ir nepriklausomybę. Aš matydavau, kaip po žvaigždėtu naktiniu dangumi stoviu su tuo žmogumi (veido nemačiau). Taip pat mačiau, kaip su tuo žmogumi sėdime vienas priešais kitą ir medituojame.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nusiuntus tokį užsakymą visatai, neilgai trukus ėmiau bendrauti su vienu vaikinu. Tada iškart ir atpažinau tą jausmą, kurį pati kūriau. Supratau, kad tai yra tas žmogus, kurį kūriau. Mes dabar su juo esame jau šešerius metus kartu, metus esame susituokę.

Tai, ką sukūriau, išsipildė – absoliutus nepriklausomybės jausmas, bet kartu ir saugumo jausmas – galiu viena išvažiuoti į kelionę, ir jis nepavydės. Be to, ir medituojame kartais kartu – visai kaip įsivaizdavau“, – entuziastingai pasakojo Ieva.

Atsidūrė Vilniuje

Ieva minties galių technikų išmokė ir savo vyrą – tuomet abu, gyvendami Kaune, ėmė vizualizuoti, kad gyvena Vilniuje. Būdami Kaune tiesiog vaidindavo, kad ten jie yra tik svečiuose, o būdami Vilniuje įsivaizduodavo, kad jie turi, kur nakvoti.

REKLAMA

„Kadangi tuo metu stresuodavau dėl darbo, nusprendžiau sugalvoti, kaip turėtų būti – sugalvojau, kad noriu dirbti reklamos agentūroje. Gavosi taip, kad man net nereikėjo niekur to darbo ieškoti – vykdžiau projektą savo sename darbe su viena reklamos agentūra, kurioje, pasirodo, dirbo mano tėvų draugas, kuris man ir pasiūlė dirbti reklamos agentūroje Vilniuje. Aš sutikau ir gavau darbą.

Tuo tarpu mano vyras neturėjo tame jokios patirties, jis dirbo Kauno pilies prižiūrėtoju, tačiau ir jis sumąstė, kad nori dirbti reklamos agentūroje. Jis išsiuntinėjo savo motyvacinį laišką, jį meniškai aprašė, ir iškart gavo darbą. Taip mes dviese gavome darbus Vilniuje, gyvenome Žvėryne – ir taip visiškai viskas, ką kūrėme, išsipildė“, – pasakojo Ieva.

REKLAMA

Sukūrė verslą

Pasikeitus merginos svajonėms, Ievai reklamos agentūroje pasidarė nebeįdomu. Ji pradėjo generuoti idėją, kad jai nebereikia dirbti ofise.

„Darbe per pertrauką vaikščiodavau palei upę ir įsivaizduodavau, kad nešu į darbą pareiškimą išeiti ir įsivaizduodavau, kad ateinu tik aplankyti kolegų.

Gavosi taip, kad išėjau iš darbo , nežinodama, ką toliau daryti. Mama man pasiūlė su ja važiuoti į Turkiją pailsėti. Kol ten ilsėjausi, skaičiau knygas apie verslą ir galvojau, kaip būtų smagu turėti savo verslą. Pradėjau generuoti tą idėją. Tada mano kolega pasiūlė drauge kurti reklaminių paslaugų įmonę. Taip ir atsitiko – mes įkūrėme mažą agentūrą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nors Lietuvoje tokių agentūrų yra labai daug, tad galvoti, kad ji bus sėkminga, yra labai optimistiška, aš žinojau, kaip tai veikia, ir pasitikėjau minčių galia. Kartu su mano kolega, kuris taip pat domisi energetika, pradėjome kurti energetinį srautą, kuris mums pritrauktų klientus. Mes kasryt tuo pačiu metu darėme energetines praktikas, kurios pritraukia klientus – per savaitę mes gavome užsakymą iš didelės Lietuvos įmonės, dar po kelių – iš kitos. Tad nuo visiško nulio, su energetine technika galima prisitraukti pinigus ir klientus. Dabar aš gyvenu laisvai, man nereikia sėdėti ofise, galiu važinėti dviračiais, eiti į masažus ir dirbti, iš kur noriu“, – kalbėjo Ieva.

REKLAMA

Galiausiai mergina sugalvojo, kad norėtų dirbti gražioje vietoje – gamtoje, ir pro savo langą matyti vandens telkinį.

„Ėmiau vizualizuoti, kaip virtuvėje darau maistą ir matau vandens telkinį. Po maždaug trijų mėnesių pamačiau butų reklamą Trakuose. Kai atvažiavome čia apsižiūrėti, man susikaupė ašaros, nes supratau, kad esu bute, kurį susikūriau. Jį iškart užsirezervavome. Nors ir neturėjome pinigų, bet galop pasiėmėme paskolą ir jį nusipirkome. Tad dabar gyvenu savo susikurtame bute, su savo susikurti vyru, dirbu savo susikurtą darbą ir važinėju savo susikurtu automobiliu“, – kalbėjo Ieva.

REKLAMA

Niekas neveikia

Nors Ievai visos šios minčių galių technikos suveikė puikiai, yra daugybę žmonių, kurie vizualizavo, kūrė, įsivaizdavo, išjautinėjo savo svajones ilgai ir nuobodžiai, tačiau liko nieko nepešę. Ieva sako, kad taip vyksta dėl to, kad žmonės nežino šių praktikų niuansų:

„Taikant šias praktikas, yra keturi aspektai. Pirmiausia – dėkingumas esamai situacijai. Jei tu nebūsi dėkingas esamai situacijai, tu negalėsi generuoti aukštų vibracijų, todėl pradžioje turi pajausti dėkingumą dabarčiai – vieni tam pasitelkia meditacijas, kiti rašo padėkas. Antras aspektas – noro reikšmingumas. Jei tu sureikšmini norą, kad tik su juo būsi laimingas, tu jo niekada negausi. Noras turi būti kaip savaime suprantamas žinojimas, kad tu jį turi čia ir dabar. Tai kartu ir trečias aspektas – teisinga vizualizacija. Jei kuri kažkur į ateitį, tu iki savo noro eisi ir eisi. Reikia įsivaizduoti, kad turi čia ir dabar.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kai einame toliau, yra tam tikrų pasąmoninių blokų pašalinimas. Kartais materializacijos neveikia, nes pasąmonėje yra blokai, kurie neleidžia joms suveikti. Tam yra daug technikų – ir meditacijos, ir kiti. Tad tai yra darbas su savimi, taikant kompleksines technikas. Pagrindinis dalykas – tikėjimas, kad viskas yra energija, o mintis yra stipriausias energetinis impulsas“, – sakė Ieva.

Magiškas mąstymas

Psichologas, psichoterapeutas Olegas Lapinas tv3.lt sakė, kad minties galia psichologijoje vadinama magišku mąstymu ir tai remiasi kūdikio smegenų idėja.

REKLAMA

„Ši idėja sukurta dar kūdikio smegenų, nes kūdikis nežino, kad rezultatai ateina su veiksmu. Kadangi jis to veiksmo dar atlikti nemoka, už jį atlieka tėvai, reaguodami į jo norus. Kūdikis pradeda tikėti norų galia – kad jam užtenka norėti, tas ir atsitiks. Ši idėja psichologijoje vadinama magišku mąstymu. Tuomet vaikai, kažko norėdami arba prašo, arba šaukia, kad nori, ir tas noras yra išpildomas. Suaugusiojo mąstymas – ne magiškas mąstymas. Jis pagrįstas mainais, kur už viską reikia mokėti. Mainų principas paprastai užstoja, uždengia tą magišką mąstymą. Tokie dalykai kaip Silva metodas, vizualizacijos, pasąmonės galia siūlo tą patį – labai konkrečiai užsinorėti, garsiai paprašyti ir tada tas ir ateis.

REKLAMA

Visgi, nors tai ir yra magiškas mąstymas, jis kartais veikia, nes turi tokią tikimybę. Jeigu žmogus deda pastangas ir negauna rezultato, magiškas mąstymas siūlo alternatyvą – paprašyti ir tikėti. Kai kuriais atvejais magiškas mąstymas yra geresnis variantas, nes negąsdina aplinkos, o aktyvus siekis, iš kitos pusės, pasaulyje ne visada ir suveikia, nes kartais per didelis noras ir pastangos duoda priešingą rezultatą“, – sako O. Lapinas.

Tiki arba ne

Tad ar veikia ta minčių galia? Psichologas sako, kad magija yra magija, ja galima tikėti, arba ne.

REKLAMA
REKLAMA

„Kūdikio pasaulyje atsiduriame tada, kai darome kažką magiško, o tie norai kartais ir tikrai išsipildo. Tačiau mes negalime garantuoti, kad išsipildys, nes atsistojame į kūdikišką poziciją – tarsi nieko negalime pasiūlyti pasauliui, bet norime gauti namą, butą, Mersedesą, kad vaikams viskas būtų gerai. Gyvenime visgi yra žymiai daugiau situacijų, kai turime kažką realaus padaryti, o ne tik užsinorėti ir įvardinti. Magiškas mąstymas ir neturi dažnai veikti, nes pasaulis vis tik reikalauja mūsų dalyvavimo“, – sako O. Lapinas.

Savo klientėms psichologas nepatartų naudoti magiškojo mąstymo.

„Norinčiai ištekėti patarčiau kitus dalykus arba nedaryti jokių, nes noras ištekėti realiai verčia dažnai į priešingą rezultatą, čia būčiau už tokį ramesnį požiūrį, geriausia būtų merginai iš viso nesistengti. Tuo tarpu statant namą, sporte, pirmiausia rekomenduočiau praktinius veiksmus“, – sakė O. Lapinas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų