REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
38
Stiuardesė (nuotr. Fotolia.com)

Kaip iš skrydžio palydovų lėktuve gauti dvigubą gėrimą, geresnes vietas ar dovanų?

Dalykai, kurių nežinojote apie stiuardeses ir stiuardus

Turint omenyje, kad skristi susiruošę asmenys susiduria su ilgomis eilėmis prie patikrinimo vartų, bagažo bei kitais mokesčiais ir tikrai ne visuomet tobulu aptarnavimu, nieko nuostabaus, kad tik nedaugelis labai džiaugiasi kelionėmis lėktuvu, rašo news.com.au.

38

Turint omenyje, kad skristi susiruošę asmenys susiduria su ilgomis eilėmis prie patikrinimo vartų, bagažo bei kitais mokesčiais ir tikrai ne visuomet tobulu aptarnavimu, nieko nuostabaus, kad tik nedaugelis labai džiaugiasi kelionėmis lėktuvu, rašo news.com.au.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Bet yra ir kita pusė. Darbas, kuriame reikia kiloti keleivių lagaminus, nešioti maistą ir stengtis užtikrinti daugybės nepažįstamųjų saugumą bei komfortą taip pat nėra lengvas. Iš tikrųjų stiuardesių ir stiuardų darbas laikomas labai sudėtingu ir sunkiu. Taigi, pasidomėkime informacija, kuri gali palengvinti ir mūsų, ir jų gyvenimą. Apie skrydžių palydovų darbus ir pareigas pasakoja buvusi stiuardesė Annie Kingston.

REKLAMA

1. Jų užduotis – ne tik patiekti maistą ir gėrimus

Daugelis nesupranta, koks iš tikrųjų yra skrydžių palydovų darbas. Annie tvirtina, kad daugelis klaidingai mano, kad stiuardų ir stiuardesių darbas yra būti padavėjais ir padavėjomis ore. Tačiau iš tikrųjų jų pagrindinis darbas – užtikrinti keleivių saugumą. Galite pabandyti įsivaizduoti, kokia sudėtinga užduotis yra būti atsakingais už lėktuvą, pilną alkanų, nepatenkintų ir kartais net išgėrusių keleivių.

REKLAMA
REKLAMA

ŽIŪRIMIAUSIA GALERIJA:


2. Jie turi paklusti labai griežtoms taisyklėms

Tie, kurie skundžiasi, jog į darbą vietoje patogios marškinėlių ir džinsų kombinacijos privalo rengtis dalykinę aprangą, turėtų pagalvoti, kad skrydžių palydovams privaloma dėvėti standartizuotas uniformas. Ir ne tik. Taip pat reguliuojama, kokios turi būti šukuosenos, kiek galima dėvėti papuošalų ir t.t.

3. Kontroliuojamas netgi svoris

Tiesa, aprangos bei stiliaus reguliavimas nėra viskas. Annie tvirtina, kad kai kurios avialinijos netgi nurodo, kiek darbuotojai turėtų sverti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

TAIP PAT SKAITYKITE:

Griežtas įspėjimas: šių vietų lėktuve jūs tikrai nenorite liesti

Kelionė lėktuvu gali apkarsti: ko jums nesako įgula


4. Jie atsakingi už jūsų gyvybę

Yra dalykų, kuriuos asmuo gali suprasti tik tuomet, kai pats imasi skrydžių palydovo darbo – tai suvokimas, kad prisijungi prie kompanijos, kuri, tarkime, 11 kilometrų aukštyje, bando užtikrinti daugiau nei 300 žmonių komfortą ir saugumą.

5. Jie moka priimti kūdikius

Stiuardai ir stiuardesės paprastai apmokomi ir priimti kūdikius. Kartu su pamokomis, kaip teikti medicininę pagalbą, jie mokosi ir tokio dalyko.

REKLAMA

6. Kovų menų pamokos

Skrydžių palydovai taip pat ruošiami ekstremalioms situacijoms – jiems gali tekti susitvarkyti su neramiais keleiviais, o kritiniu atveju – netgi susidurti su lėktuvo užgrobėjais. Jie turi būti tam pasiruošę.

7. Jie žino, kaip išgyventi ekstremaliomis sąlygomis

Pamenate filmus apie išgyvenimą? Taip, išgyventi lėktuvo sudužimą yra vienas dalykas, o sugebėti savimi pasirūpinti po jo – kitas. Tačiau profesionalūs skrydžių palydovai ruošiami ir tam.

8. Stiuardai ir stiuardesės labai dažnai keičia komandas

Skrydžių palydovai dažniausiai nuolat keičia komandas. Štai Annie komanijoje dirbo dešimtys tūkstančių skrydžių palydovų, kurie aptarnavo keleivius, skrendančius 130 krypčių į daugiau nei 70 valstybių. Taigi, kiekvienas iš jų privalo mokėti labai greitai susidraugauti su komanda, paprastai atsisveikinti ir prisiderinti prie didelių ir mažų kultūrinių skirtumų.

REKLAMA

9. „Ačiū“ gali pakeisti viską

Annie tvirtina, kad keleiviai kartais nežino, jog jų sąlygos gali tapti tiesiog puikios, jei jie patys elgsis mandagiai. „Aš visuomet pasiūlysiu geresnes sėdynes, dvigubus gėrimus ir kitus su patogumu susijusius dalykus tiems keleiviams, kurie su manimi elgiasi mandagiai ir kolegiškai“, - pasakoja Annie.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų