REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
17
Pagirios (nuotr. Fotolia.com)

Nesibaigiantis galvos skausmas, nuovargis, skrandžio skausmai ir liūdesys. Taip jaučiasi visi, kuriuos kankina pagirios. Ir kiekvienas pritars, kad po šių pojūčių žada nebevartoti alkoholio, tačiau pažadai greitai dingsta.

17

Nesibaigiantis galvos skausmas, nuovargis, skrandžio skausmai ir liūdesys. Taip jaučiasi visi, kuriuos kankina pagirios. Ir kiekvienas pritars, kad po šių pojūčių žada nebevartoti alkoholio, tačiau pažadai greitai dingsta.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Visgi Lietuvoje alkoholį geriančių skaičius lenkia net Rusiją, tad mažinti alkoholio vartojimą turėtų visi. Visgi neturintiems valios pateikiame patarimus, kaip palengvinti pagirias, kad jos nesitęstų kelias dienas.

REKLAMA

„Pagirias paskatina ne tik suvartotas alkoholio kiekis, bet ir kiti veiksniai“, - sako daktaras Fredas Goggansas, kuris taip pat skatina visų pirma atsisakyti alkoholio, nes jo daroma žala yra mirtina. Visgi šie žingsniai padės ne tik sumažinti pagirias, bet ir pagerinti sveikatos būklę.

Trūksta vandens

„Alkoholis skatina organizmo dehidrataciją, tad būtina nepamiršti naudoti kuo daugiau skysčių. Šiuo atveju tinka natūralus ar gazuotas vanduo. Dar daugiau skysčių turėtų vartoti tie, kurie po vakarėlio vemia ar viduriuoja“, - teigia daktaras Vincentas Pedre.

REKLAMA
REKLAMA

Dėl tokios dehidratacijos sutrinka mineralų balansas, todėl tai ištaisyti galite gerdami kokosų vandenį arba natūralų vandenį su citrina. Sveikatos ekspertė Danielle Pashko taip pat pataria po pagirių vartoti sūresnį maistą.

Bandote užmigti

Klaidingai mano tie žmonės, kurie nemigą „gydo“ keliomis taurėmis vyno. Priešingai, alkoholis garantuoja prastą, nutrūkstantį miegą. Visgi daktarai siūlo padauginusiems bandyti išsiblaivyti, o ne pulti į lovą. Prieš ėjimą miegoti išgerkite kelias stiklines vandens, užsiimkite ramia veikla (filmo žiūrėjimas, pokalbiai ar stalo žaidimai).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Geriate tamsų alkoholį

Tamsiame alkoholyje galima rasti elementų, kurie naudojami skoniui, tačiau garantuoja itin sunkias pagirias. Tai skelbia ir specialistai, kurie teigia, kad nuo pagirių kenčiantiems reikėtų vengti viskio, romo, raudono vyno ir brendžio. Mažesnes pagirias garantuoja degtinė, baltas vynas ir džinas.

Nesate jaunuolis

Svarbiausia prisiminti, kad nesate universitete, todėl reikia kitaip vertinti savo pajėgumą alkoholiui. 21-erių metų jaunuolio organizmas gali visiškai kitaip priimti svaigiuosius gėrimus nei keturiasdešimtmečio.

REKLAMA

„Sensta žmogaus ląstelės, todėl jos negali taip apdoroti toksinų, kai tai galėjo padaryt jaunystėje“, - sako ekspertai, dar kartą palinkėję vyresnio amžiaus žmonėms naujai įvertinti savo galimybes.

Esate alergiškas

„Daugelis žmonių turi maisto ar tam tikrų medžiagų alergiją, tačiau patys apie tai neįsivaizduoja“, - teigia daktarė Pashko. Nors dažnas liks nustebęs, tačiau dideles pagirias kenčiantys žmones gali būti stipriai alergiški alkoholiui.

Taip pat svarbu nepamiršti, kad aluje yra mielių, kokteiliuose gausu cukraus, o vyne – sulfatų, kurie yra stiprūs alergenai.

Žudote save

Kai žmonės daug išgeria, jie nužudo apie 70 – 80 proc. gerųjų bakterijų. Tad dažnas svaigiųjų gėrimų vartojimas gali nusilpninti imunitetą.

Kita taisyklė – kuo daugiau dienų geriate, tuo pagirios stiprėja.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų