REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
25
Kelionės su šeima (nuotr. Fotolia.com)

 Nors daugelis vis dar nedrįsta traukti į kelią su mažais vaikais, toks keliavimo būdas turi ir daug pranašumų. Pirmiausia, tai – nuoširdžios vietos žmonių šypsenos, dėmesys ir pagalba keliaujant. Antra, keliaudami su vaikais atrasite įvairesnių ir tikrai nenuobodžių vietų. Štai 8 valstybės, kuriuose vaikai ir tėveliai jausis puikiai.

25

 Nors daugelis vis dar nedrįsta traukti į kelią su mažais vaikais, toks keliavimo būdas turi ir daug pranašumų. Pirmiausia, tai – nuoširdžios vietos žmonių šypsenos, dėmesys ir pagalba keliaujant. Antra, keliaudami su vaikais atrasite įvairesnių ir tikrai nenuobodžių vietų. Štai 8 valstybės, kuriuose vaikai ir tėveliai jausis puikiai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Informaciją parengė viešbučių rezervavimo sistemos „Travel On Spot“ specialistai. Daugiau apie keliones sužinokite čia.

REKLAMA

1. Danija

Tai tikra vaikų svajonių šalis. Čia ne tik žymaus pasakų kūrėjo Hanso Christiano Anderseno ir jo daugelio herojų gimtinė, bet ir populiariausio pasaulyje konstruktoriaus žaidimo „Lego“ atsiradimo vieta. Legolendas Bilunde pritraukia tiek šeimų su vaikais, kad šalia šio nedidelio miesto net pastatytas oro uostas. O ir sostinėje Kopenhagoje yra vienas seniausių pasaulyje atrakcionų parkų – Tivolis. Jame kai kurie atrakcionai įrengti dar 1843 m. Jau tada danai žinojo, kaip pradžiuginti vaikus. Pastaraisiais metais Danijoje atsiranda ir šeimoms įdomių parkų bei muziejų.

REKLAMA
REKLAMA

2. JAV

Tai turistų rojus ir mažiems, ir dideliems. Vienintelis JAV trūkumas – kad tai labai didelė šalis ir ją visą aplankyti su šeima gali būti nelengva. Tačiau tiek įdomių gamtos parkų, paplūdimių ir pramogų nėra niekur kitur pasaulyje. Čia mažieji keliautojai galės sutikti filmų personažus, pabūti legendiniame Walto Disney pasaulyje, aplankyti netikėčiausius muziejus ir galerijas, zoologijos sodus ir paragauti viso pasaulio patiekalų. Nuo Niujorko iki Los Andželo kiekvienas keliautojas ras sau tinkamų pramogų. Dar pridėkime šiaurėje esančią Aliaską ir egzotiškas Havajų salas – išeina nepakartojamas gyvenimo nuotykis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

3. Italija

Tai dar vienas pasaulio kampelis, kuriame veiklos ras visi – nuo vyriausių iki jauniausių šeimos narių. Besidomintiems istorija ir architektūra – Roma, Venecija, Florencija, Piza, Genuja ir daugelis kitų miestų. Mėgstantys skaniai pavalgyti puikiai jausis Milane ir Sicilijoje, kituose kulinarija garsėjančiuose Italijos miestuose ir regionuose. Norintys ramesnių atostogų galės išsirinkti sau tinkamą paplūdimį, kalnus ar ežerą. Vaikams daugiausia pramogų yra pajūryje ir kalnuose, kuriuose įrengtos geriausios slidinėjimo trasos, veikia daug įdomių pažintinių takų ir vyksta ekskursijos.

REKLAMA

4. Kenija

Norintys savo vaikams padaryti tikrą vaikystės nuotykį turėtų vykti į Keniją, kur daugelis didžiausių pasaulio žinduolių gyvena akimis neaprėpiamose žaliose savanose. O nacionaliniuose Kenijos parkuose dar yra ir gyvūnų prieglaudos, kuriose galėsite paglostyti raganosį, pamaitinti žirafą, susitikti su šimpanzėmis, liūtais, drambliais ir kitais gyvūnais. Net jei turistus šiek tiek baugina šalia esančio Somalio teroristai, Kenijos žmonės pasistengs suorganizuoti puikias atostogas ir svetingai priims.

5. Islandija

Islandijos kraštovaizdis jūsų vaikams sapnuosis dar ilgai po kelionės. Geizeriai, karštosios versmės, lavos laukai, ledynai, didžiausi Europoje kriokliai, vandenyno pakrantė, trumpai žaliuojančios pievos, Šiaurės pašvaistės ir vasaromis naktį šviečianti saulė – viskas Islandijoje užburia. Vietos gyventojai pasirūpino, kad šeimos su mažais vaikais taip pat turėtų daug nuotykių: galėsite jodinėti žirgais, medžioti elfus, eiti į žygius, stebėti banginius ir pajusti, kaip gyvena islandai. Be to, ekonominė krizė Islandijoje šiek tiek aptirbdė maisto ir paslaugų kainas.

REKLAMA

6. Tailandas

Nors Tailandas garsėja kaip vakarėlių ir siautulingų atostogų vieta, kita šios pietryčių Azijos šalies pusė labai draugiška su vaikais keliaujančioms šeimoms. Nė vienas tailandietis neliks abejingas jūsų mažyliui. Net jei tai bus įpratęs derėtis taksi vairuotojas ar gatvės maisto pardavėjas, jūs ir jūsų vaikas tikriausiai vis tiek gausite nuolaidų. O visa kita tiesiog puikiai pritaikyta šeimos atostogoms – gražūs ir ramūs paplūdimiai, galimybė pasiplaukioti baidarėmis, dramblių rezervatai ir atogrąžų gamta.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

7. Belizas

Ši egzotiška Karibų regiono šalis pirmiausia gali pasiūlyti įperkamas atostogų kainas. O ramūs ir pasakiško grožio paplūdimiai kaip tik tiks net ir gausiausios šeimos atostogoms. Aplinką tyrinėjantiems vaikams susitikimas su beždžionėmis, krokodilais, jūriniais vėžliais ar nepavojingais rykliais paliks įspūdį visam gyvenimui. Be abejonės, ir tėvai puikiai pailsės.

8. Suomija

Laplandija – kraštas, kuriame ne tik gyvena Kalėdų Senelis. Samių gentys laukinėje Suomijos gamtoje augina elnius, važinėja šunų kinkiniais, o atvykusiems turistams mielai pasakoja apie išgyvenimą šalčio sukaustytoje žemėje. Todėl čia visai šeimai verta keliauti žiemą. Panorusiems apsilankyti vasarą tūkstančiai Suomijos ežerų suteiks nepakartojamų įspūdžių.

 

 

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų