REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gabrielė – tryliktosios TV3 ir SEB banko organizuojamos „Išsipildymo akcijos“ herojė. Jos didžiausia svajonė – galėti vaikščioti. Šis noras gali būti išpildytas, jei tik visi kartu padėsime.

Gabrielė – tryliktosios TV3 ir SEB banko organizuojamos „Išsipildymo akcijos“ herojė. Jos didžiausia svajonė – galėti vaikščioti. Šis noras gali būti išpildytas, jei tik visi kartu padėsime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vaikščioti Gabrielė pradėjo kaip ir visi vaikai – metukų laiko, tačiau mergaitė vaikščiojo sunkiai, krypavo. Sulaukus metų ir dviejų mėnesių Genetikos centre Gabrielei diagnozuota progresuojanti raumenų nykimo liga, kuri sukelia paralyžių ir vaikščiojimo negalią.

REKLAMA

„Dukra gimė visiškai sveika, pradėjo rėplioti, stotis, vaikščioti lygiai metukų ir pastebėjau, kad ji vengia atsitūpti, nenorėjo laipioti, lipti laiptais. Kreipiausi į gydytojus ir Gabrielei nustatė spinalinę raumenų atrofiją. Dukra iki penkerių metukų vaikščiojo, po truputį silpnėjo, nes jokių vaistų nuo šios ligos nėra. Nuo metukų dviejų mėnesių Gabrielė kasdien sportuoja, lanko baseiną, kineziterapiją“, – pasakojo mergaitės mama Rita.

REKLAMA
REKLAMA

Liga priskiriama prie retų ligų, lėtai progresuojanti. Plaštakos raumenų funkcija ilgai nesutrinka, todėl ligoniai, jei ir nustoja vaikščioti, ilgai gali atlikti rankų darbus. Vaistų gydymui nėra. Gydoma kineziterapija, atliekami masažai.

Vasarą mergaitei sukaks dešimt metų ir šiuo brendimo laikotarpiu ypač svarbus taisyklingas vystymasis, o nuolatinis sėdėjimas jį stabdo, mažina ir viltį kada nors vaikščioti. Gabrielei reikia priemonės, vadinamos vertikalizacijos stalu, tačiau jis mergaitės šeimai yra per brangus.

„Išbandėme įvairius aparatus, tačiau jie netinka, reikalingas būtent vertikalizacijos stalas. Jei per brendimo laikotarpį stipriai dirbsime, mankštinsime ir bandysime statyti Gabrielę vertikaliai, yra tikimybė, kad praėjus brendimo laikotarpiui, bus galima po truputį mokytis vaikščioti. Šiuo metu svarbiausia, kad neiškryptų stuburas ir taisyklingai formuotųsi visi vidaus organai“, – sakė mama Rita.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sergant šia liga palaipsniui ryškėja silpnumas kojose, raumenų hypotonija, arefleksija. Silpnėja kojų raumenys, iš pradžių silpsta visos galūnės, blogėja apsitarnavimas, reikalinga visapusiška pagalba. Mergaitė gali tik sėdėti, o ilgas sėdėjimas trikdo vidaus organų veiklą.

Gabrielė – žingeidi, gerai mokosi, turi daug draugų. „Išsipildymo akcijos“ heroję aplankė jos istorijos ambasadorė Patricija. Susitikimas buvo šiltas ir jaukus. Abi mergaitės drąsios, smalsios, todėl iš karto susidraugavo. „Mano didžiausia svajonė – galėti vaikščioti, labai noriu bėgioti, lakstyti per balas ir žaisti tenisą kaip Patricija“, – sakė Gabrielė.

REKLAMA

Padėkime Gabrielei patikėti stebuklais. Pirmoji teniso raketė savo amžiaus grupėje Lietuvoje Patricija prašo padėti išpildyti didžiausią Gabrielės svajonę.

Nelikime abejingi mažiesiems ligoniukams, kuriems mūsų visų pagalbos reikia labiausiai. Kviečiame aukoti skambinant arba siunčiant SMS, įrašant žodį VAIKAMS trumpaisiais telefono numeriais:

 

1890 – auka 1 euras 1891 – auka 2 eurai 1892 – auka 3 eurai

Norėdami paaukoti didesnę sumą, apsilankykite www.issipildymoakcija.lt

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų