REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno bendrovė „Baltic Orthoservice“, gaminanti ortopedinę avalynę, įtvarus bei teikianti ortopedines paslaugas, įgyvendinusi ES struktūrinių fondų finansuojamą projektą „Implantų kūrimo ir vystymo centro įkūrimas“ ketina pradėti kurti standartinius ortopedinius, potrauminius implantus bei jų pozicionavimo operacinius instrumentus.

REKLAMA
REKLAMA

„Šiuo metu projektas dar vykdomas, tačiau jau dabar rengiame specialistus, apmokome inžinierius, buriame komandą, kuri naujoje laboratorijoje ne tik galės pagaminti sąnarių, kaukolės implantus, bet ir kurs metodus, kaip juos implantuoti padarant organizmui kuo mažiau žalos“, - pasakoja „Baltic Orthoservice“ atstovė spaudai Vilma Launikonienė.

REKLAMA

„Ortopediniai implantai bus gaminami individualiai kiekvienam pacientui. Atlikus kompiuterinės tomografijos tyrimą bei naudojant specializuotą programinę įrangą iš gautų vaizdų išskiriamas trimatis žmogaus kaulų modelis ir ant jo modeliuojamas individualus implantas“, - pasakoja V. Launikonienė.

Taip pat laboratorijoje ketinama kurti operacijoms reikalingus instrumentus bei metodus, kaip atlikti implantų operacijas kuo mažiau pažeidžiant pacientų organizmą. „Pasaulyje panašios implantologijos technologijos naudojamos tik nuo 2006-ųjų, o Lietuvoje tai bus unikalūs produktai“, - sako V. Launikonienė.

REKLAMA
REKLAMA

Kol įrengiama laboratorija, bendrovė rengia specialistus, galėsiančius dirbti su nauja technika bei technologijomis. Šių metų pavasarį bendrovės specialistai, kartu su Vilniaus universiteto Medicinos fakultetu, tyrė 3000 metų senumo mumiją. Ją nuskenavę mokslininkai parengė rekomendacijas kompiuterinės tomografijos tyrimams bei virtualiai rekonstravo mumijos kaulus.

Projektas „Implantų kūrimo ir vystymo centro įkūrimas“ vykdomas pagal Ūkio ministerijos administruojamą priemonę „Intelektas LT+“. Bendra projekto vertė – 5,5 mln. litų, iš kurių 3,3 mln. litų finansuojami iš ES struktūrinių fondų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Priemone „Intelektas LT+“ siekiama padidinti mokslinių tyrimų ir technologinės plėtros (MTTP) veiklos aktyvumą privačiame sektoriuje. Priemonės tikslas – skatinti įmonių plėtrą ir naujų inovacinių įmonių steigimą investuojant į MTTP, padedant įmonėms kurti naujas tyrėjų, technikų (laborantų) ir panašaus aukštos kvalifikacijos personalo darbo vietas.

2007–2013 metais iš ES struktūrinių fondų pagal priemonę „Intelektas LT+“ 110 projektų įgyvendinti skirta 192,86 mln. litų, iš jų 52 projektai jau baigti įgyvendinti.

Mindaugas Kairys

http://www.ukmin.lt/web/lt/es_parama

Užsakymo nr. 4000_10

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų