REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šį kartą lankytinų vietų TOP 20 (I dalis), tačiau sąrašas galėtų būti be pabaigos… Geriausia į šią šalį vykti bent 10-čiai dienų, o jei leidžia laikas ir finansai – trys savaitės čia tikrai neprailgs. Šri Lanka – egzotinių kelionių gerbėjų rojus. Nieko nuostabaus – 2000 metų kultūros, didingų griuvėsių, drambliai, nuostabūs paplūdimiai, budistų šventyklos, vandens sportas ir daugybė kitų pramogų. Šri Lankoje labai linksma sutikti pvz. Šv. Kalėdas – būti paplūdimyje arba lankytis šventyklose, rašo makalius.lt.

REKLAMA
REKLAMA

Old Dutch Fort at Galle

Pietinėje Šri Lanka dalyje (173 km nuo sostinės Kolombo) rekomenduojama aplankyti Galle Old Dutch Fort (tvirtovė), kuri yra geriausiai išsilaikiusi jūros tvirtovė visoje Pietų Azijoje bei tituluojama viena svarbiausių istorinių vietų Šri Lankoje. Šią tvirtovę pastatė Portugalai 1588 metais. Įgudusi akis pastebės, jog tvirtovė pastatyta ant kitų, antikinius laikus menančių griuvėsių. 1640 metais Galle mieste įsigalėjo olandai, todėl šiandien olandų ir britų kolonijų įtaka puikiai matoma Galle architektūroje.

REKLAMA

Anuradhapura

Anuradhapura miestas yra seniausias miestas esantis Šri Lankos auksiniame trikampyje. Miestas gimtadienį skaičiuoja nuo 5 a. per. Kr. ir šiandien tai svarbi lankytina vieta. Iš tiesų Anuradhapura buvo Šri Lankos sostinė su prabangiais karališkais rūmais, vienuolynais ir brangakmeniais puoštomis šventyklomis.

Sigiriya Rock Fortress

Sigiriya – įspūdinga uolų tvirtovė, dar kitaip vadinama Lion Rock ši tvirtovė yra senovės inžinerijos testamentas. Centrinė ašis yra suformuota iš terakotos ir pilkų akmenų bei iškilusi virš miško 200 metrų! Senojo miesto likučiai matyti tarp griovių ir vandens sodų. Jei būsite atidūs – pamatysite liūto letenų porą.

REKLAMA
REKLAMA

Polonnaruwa

Polonnaruwa buvo antroji sostinė po Anuradhapura, kuri 10 amžiuje buvo užimta. Karalius Parakramabu per savo valdymo laikotarpį pakeitė miesto veidą ir pavertė jį didingu sienomis aptvertu miestu. Lankytojai šiandien gali aplankyti didžiulį karaliaus pastatytą rezervuarą (Parakrama Samudra) bei vienuolynų liekanas, puošnias šventyklas, rūmus. Polonnaruwa šiandien apsupta miškingų parkų

Nuwara Eliya – arbatos plantacija ir gamykla

Nuwara Eliya – kalnų miestelis, skaičiuojantis savo dienas nuo 19 amžiaus. Šiame miestelyje pasijausite it Anglijoje (ačiū kolonistams). Nuwara Eliya įsikūręs 1,868 m aukštyje ir yra Šri Lankos kalnų gyvenviečių centras. Čia auga garsioji ceilono arbata, o arbatos plantacijos driekiasi kiek tik akys užmato. Lankytojai gali aplankyti arbatos plantaciją, sužinoti kai kurių arbatos paslapčių, stebėti darbininkus, dirbančius plantacijose, bei paragauti pačios tikriausios ceilono arbatos!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tooth šventykla, Sri Dalada Maligawa

Tooth šventyklą atrasite Kandy mieste. Ji žymi tuo, jog čia yra vienas pačių švenčiausių budizmo reliktų – Lord Buddha dantis. Budistai iš viso pasaulio plūsta čia tyrinėti Karališko komplekso, taip pat aplankydami Tooth šventyklą ir Kandy ežerą, šalia kurio yra originalioji Šri Lankos architektūra, Karaliaus rūmus ir Karalienės rūmus. Čia galite aplankyti ir kitus įspūdingus objektus, kaip pvz. Karališka vasaros rezidenciją, Audiencijų salę ir Karališkąją pirtį, kurią naudojosi senovės dinastijos.

REKLAMA

Sinharaja miško rezervatas

Į savo kelionę būtinai įtraukite sustojimą Sinharaja miško rezervate. Tai 190 kv. km plotas, kurį kruopščiai saugo vietos gyventojai. Sinharaja yra UNESCO sąraše, tai – drėgna atogrąžų giria, kurioje namus randa šios salos flora, fauna ir laukinis gyvenimas. Mokslininkai sako, jog čia gyvena bent 86 žinduolių rūšys, kai kurias jų galite pamatyti ir jūs: Šri Lankos dramblys, milžiniškos voverės, šunbedžionės (langūrai).

Wewurukannala Vihara šventykla

Wewrukannala šventyklą rasite Dikwella mieste. Ji – greičiausiai pati įdomiausia budistų šventykla visoje Šri Lankoje. Šventyklos „vinis“ – sėdinčio Budos statula, kuri yra 160 pėdų aukščio ir atmena karaliaus Rajadhi valdymo metus (nuo 1782 iki 1798). Viena šventyklos dalis vaizduoja savotišką pasekmių kelią, kas bus jeigu neseksite budizmo keliu į nušvitimą. Kelias vaizduojamas labai realistiškai – su didelėmis demonų skulptūromis.

REKLAMA

Colombo

Sri Lankos sostinė siūlo daug ką nuveikti tiek dieną tiek naktį. Čia veikia daug įdomių muziejų, pvz. didžiausias jų – Šri Lankos Nacionalinis Muziejus, kuriame yra reliktų iš Kandyan karalių šeimos. Olandų periodo muziejus puikiai atspindi kolonialistinį laikotarpį, Gamtos muziejus (Natural Hisporty) taip pat vertas dėmesio. Norėdami pabėgti iš miesto karščio vykite į Talangama Wetland stebėti gamtos ir laukinių gyvūnų. Jeigu mėgstate žaisti golfą – apsilankykite Karališkajame Colombo golfo klube. Populiariausia įžymybė sostinėje yra Gangaramaya (Vihara) šventykla.

Dambulla aukso šventykla

Senovės Dambulla šventykla. Sienos ir piešiniai ant jų skaičiuoja mažiausiai 2000 metų istorijos. Čia galite išvysti 157 budos pozas. Svarbiausias šios šventyklos akcentas – 15 m aukščio budos statula Dambulla. Šventykla garsėja įspūdingomis freskomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų