Morkų suktinukai su varške ir krienais Kulinarijos tinklaraštininkų vakarėlio receptas

Pikantiškas nepaprasto skonio užkandis iš įprastų produktų:

Morkų suktinukai su varške ir krienais (nuotr. Jurgos Mižutavičiūtės)

24–26 ritinėliams

4 vidutinės morkos

180 g riebios varškės (15 proc. ar daugiau)

1,5 šaukšto krienų (ar mažiau, jei krienai šviežiai tarkuoti)

1 šaukštas smulkintų petražolių

1 arb. šaukštelis susmulkintų krapų

druskos

Morkas mandolina/ bulvių skustuku supjaustykite itin plonomis juostelėmis. Varškę ir krienus sutrinkite rankiniu trintuvu, įberkite druskos, smulkiai supjaustytus žalumynus. Varškės mišinį užtepkite ant morkų juostelių ir juosteles susukite į ritinėlius, juos perverkite dantų krapštuku. 

Morkų suktinukai su varške ir krienais (nuotr. Jurgos Mižutavičiūtės)

Vita SABALYTĖ (Voras tinkle)

 

Receptas – iš žurnalo „Virtuvė. Nuo...Iki“ ir „Electrolux“ tarptautinės tinklaraštininkų dienos proga kasmet organizuojamo kulinarinio vakarėlio.


Rašyti komentarą...
SKAITYTI KOMENTARUS (0)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų