REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Virėjas iš Nigerijos praleido 60 valandų paskendusiame laive, kol galiausiai jį rado ir išgelbėjo narai.

REKLAMA
REKLAMA

Laivas vilkikas dalyvavo kompanijos „Chevro“ darbuose Gvinėjos įlankoje. Tačiau gegužės 26 dieną didelio bangavimo metu apsivertė ir paskendo.

REKLAMA

29 metų Harrison Okene'as buvo vienas iš dvylikos laivo vilkiko komandos narių. Per avariją vyras buvo tualete. Visiškoje tamsoje, kai laivą sėmė vanduo, pasinaudodamas srovėmis nigerietis nuplaukė iki vienos kajutės, kur buvo susidariusi oro „kišenė".

„Buvo tamsu, stovėjau vandenyje, jis kilo, o aš maniau, kad netrukus žūsiu, – siaubingas akimirkas prisiminė H.Okene'as. – Laimė, vanduo kajutėje daugiau nekilo.“

Iš vietoje rastų nuolaužų ir daiktų virėjas pasidarė plaustą, nes vandenyje laikytis buvo labai sunku. Stebuklingai išsigelbėjęs vyras prisipažino, kad kankino troškulys, badas. Jis bijojo ir plėšrių žuvų, kurias priviliojo žuvusių jo draugų kvapas.

REKLAMA
REKLAMA

Beveik po trijų parų narai, apžiūrinėdami paskendusį laivą, rado gyvą žmogų – tai buvo H.Okene'as. Išgelbėtasis vyras ant kranto turėjo praleisti barokameroje, kur laipsniškai didinamas atmosferos slėgis, galingi filtrai kruopščiai švarina iš atmosferos siurbiamą orą, didėja gryno deguonies.

Iš dvylikos narių dešimt žuvo, jų kūnai rasi. Vienas dingo be žinios, jis greičiausiai žuvęs. Liko gyvas vienintelis H.Okene'as.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų