REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„BTA Insurance Company“ filialo Lietuvoje specialistai pastebi kasmetinį vagysčių atvejų gausėjimą šiltuoju sezonu. Įvertinus draudimo atvejų augimą pirmaisiais penkiais šių metų mėnesiais lyginant su pernai atitinkamu laikotarpiu, šiemet BTA prognozuoja, kad turto draudimo nuo vagysčių išmokos didės net 43 procentais.

REKLAMA
REKLAMA

Policijos departamento prie Vidaus reikalų ministerijos (VRM) duomenys panašūs. Jais remiantis, nusikaltimų, susijusių su turto plėšimu įsibraunant į gyvenamąsias patalpas skaičius šalyje kasmet vis didėja. Natūralu, kad žmonės palaipsniui ima atsakingiau vertinti savo nuosavybę.

REKLAMA

„Kiekvienų metų vasaros sezono metu fiksuojamas vagysčių iš gyvenamo būsto ar apiplėšimų skaičiaus padidėjimas – vagys puikiai žino, kad namai paliekami be priežiūros, nes žmonės atostogauja, daugiau laiko leidžia sodybose, vasarnamiuose, soduose“, - teigia „BTA Insurance Company“ filialo Lietuvoje vadovaujančioji turto draudimo specialistė Dalia Strazdienė.

Nors ilgapirščius dažniausiai domina pinigai, juvelyriniai dirbiniai, kompiuterinė įranga ir kiti lengvai išnešami vertingi daiktai, turto draudimo specialistė prisimena draudiminių atvejų, kai butas buvo švariai „išvalytas“ – vagys išnešė ne tik visus daiktus, netgi išmontavo visus elektros lizdus. Kadangi butas buvo įsigytas neseniai, kaimynai matydami iš buto nešamus daiktus, negalvojo, kad tai yra vagystė.

REKLAMA
REKLAMA

„Gerai sutarti su kaimynais bei bendrauti su jais – svarbu ne tik žmogiškuoju aspektu, - pataria D. Strazdienė. - Išvažiuojant ilgesniam laikui galite paprašyti pabūti jų jūsų namuose, palaistyti gėles ar bent prižiūrėti įėjimo duris, pavyzdžiui, pažiūrėti ar nėra pribarstyta prie durų kokių šiukšlių, ištuštinti pašto dėžutę.“ Apsisaugoti nuo vagių padeda ir apsaugos signalizacijos, tvirtos kokybiškos buto durys.

BTA draudimo specialistai siūlo ir keletą netradicinių, šmaikščių ir nebrangiai realizuojamų sprendimų, kurie gali pagelbėti atgrasyti ilgapirščius nuo planuojamo nusikaltimo:   Nustatykite automatinį televizoriaus įsijungimą – tegul kiekvieną vakarą bent po valandą pro langus mirguliuoja televizoriaus skleidžiama šviesa. Tai taip pat gali būti lempa virtuvėje ar miegamajame. Įsirenkite paprasčiausią garsinę signalizaciją. Ji gali kainuoti vos kelis dešimtis litų, o garsas išgąsdins vagis - neprofesionalus. Jeigu gyvenate bute bei prie jūsų namo yra močiučių mylimas suoliukas, paprašykite jų “užmesti akį” į jūsų buto langus ir užeinančius į namą įtartinus žmones. Kaip žinia, močiutės yra ne tik labai pastabios, bet ir atsakingos, tad taip tikrai sumažinsite piktadario šansus “apšvarinti” jūsų gyvenamąją vietą. Jeigu gyvenate name, gana pigu bei efektyvu bus matomose vietose pakabinti nenaudojamas ar butaforines vaizdo kameras, kurios sukurs įspūdį, kad namas yra stebimas bei taip atbaidys ilgapirščius. Prie durų skambučio prijunkite diktofoną, kuris įsijungtų nuo skambučio, bei savu balsu įrašykite pasikartojančią frazę: “Eikite iš čia!”

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų