REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Para kurorte: nuo šimtinės iki kelių tūkstančių litų

Lietuvos kurortų atstovai tvirtina, kad kainos neišaugo, tačiau pigiausia – nuomotis lovą iš „bobutę“

Vasaros sezoną įvairiais renginiais pradedantys Lietuvos kurortai poilsiautojus šiemet vilios naujomis pramogomis, atsinaujinusiomis koncertų ir parodų salėmis, jėgas grąžinančiomis procedūromis. Tačiau atostogos visada susijusios su papildomomis išlaidomis, kurios neretai priverčia gerokai apriboti apetitą visiems šiems masinantiems dalykams.

Vasaros sezoną įvairiais renginiais pradedantys Lietuvos kurortai poilsiautojus šiemet vilios naujomis pramogomis, atsinaujinusiomis koncertų ir parodų salėmis, jėgas grąžinančiomis procedūromis. Tačiau atostogos visada susijusios su papildomomis išlaidomis, kurios neretai priverčia gerokai apriboti apetitą visiems šiems masinantiems dalykams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kokių naujovių atvykstantiesiems žada Nida, Druskininkai ir Birštonas, balsas.lt jau rašė. Kitas dalykas, ar visiems tai pagal kišenę? Nors kasmet po taupių atostogų ne vienas nusprendžiame kitoms taupyti iš anksto, dažniausiai viskas baigiasi ketinimais, o atėjus kitoms atostogoms vėl skaičiuojame, kiek galime išleisti, kad ir po jų iki artimiausios algos „ištemptume“.

REKLAMA

Tad kiek kainuoja nakvynė, maistas ir pramogos šiuose Lietuvos kurortuose ir kokią mažiausią sumą reikėtų turėti 3–4 asmenų šeimai, sumaniusiai viename iš šių kurortų praleisti savaitgalį?

Nakvynė pajūryje – nuo 35 litų

Pasak Nidos kultūros ir turizmo informacijos centro „Agila“ direktorės Neringos Gecevičiūtės, Nidoje ir visoje Neringoje tiek apgyvendinimo, tiek maitinimo paslaugų kainos bent kol kas tokios pat, kaip ir pernai.

REKLAMA
REKLAMA

„Jos šiek tiek padidės liepos, rugpjūčio mėnesiais, taip būna visada, nes birželį poilsiautojų dar nedaug. Žinoma, kainos truputį šokteli ir tada, kai geras oras, kai yra ilgasis savaitgalis, nes tada sulaukiame ypač didelio poilsiautojų antplūdžio“, – sako ji.

Paklausta, kiek mažiausiai pinigų reikėtų turėti porai su vaikučiu, kad galėtų Neringos kurorte praleisti, tarkime, ilgąjį savaitgalį, N. Gecevičiūtė aiškino, kad svečių namuose pasirinkus kambarį su bendrais patogumais, nakvynė gali kainuoti apie 35–40 litų žmogui. Maždaug už tokią sumą privačiai galima išsinuomoti kambarį. O kuklus vieno kambario butukas su virtuvėle ir patogumais parai kainuotų apie 150 litų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Galite apsigyventi privačiame sektoriuje, viloje arba viešbutyje, bet jeigu pageidausite prašmatnesnių apartamentų, nakvynė gali kainuoti 400 litų ar dar daugiau. Viskas priklauso nuo to, kokių sąlygų norite ir kiek pinigų galite skirti poilsiui“, – portalui balsas.lt sakė Nidos kultūros ir turizmo informacijos centro „Agila“ vadovė. Jos teigimu, sotūs pietūs su sriuba ir karštu patiekalu bei gėrimu, tiesa, ne prašmatnioje kavinėje, žmogui gali kainuoti apie 25–30 litų.

Centro darbuotojai neoficialiai skaičiuoja, kad „vienadienis“ turistas Neringoje palieka tik 30–50 litų, bet tas, kuris pasilieka bent parai, kurorto verslininkų kišenes vidutiniškai papildo nuo šimto iki 5–6 šimtų litų.

REKLAMA

Birštonas: už 150 litų ir pamaitins, ir apnakvindins, ir masažą padarys

Birštono turizmo informacijos centro direktorė Rūta Kapačinskaitė teigia, kad šiame mieste labai taupant galima išsiversti su labai nedidele pinigų suma. Tačiau pageidaujantiems daugiau komforto, šimtinės parai tikrai nepakaks.

„Pigiausia gyventi yra privačiame sektoriuje. Gerai paieškojus, galima pernakvoti ir už 25 litus žmogui. Trijų asmenų šeima, kuri nepageidauja prabangesnių gyvenimo sąlygų, privačiame sektoriuje gali susitarti dėl nakvynės už 60–70 litų. O standartinės viešbučių kainos dviviečiuose kambariuose – apie 150–180 litų. Žinoma, pageidaujantys daugiau komforto, turės mokėti brangiau“, – sakė ji.

REKLAMA

„Du suaugę žmonės su vaiku turėtų planuoti, kad viena nakvynė kainuos 150 litų, o gal pakaktų ir 120 litų. Bet tai tik nakvynės kaina, o, pavyzdžiui, „Eglės“ sanatorija už 150 litų suteikia poilsiautojui ir nakvynę, ir kelias procedūras, ir pamaitina. Bet tik kol kas, kol nauja sanatorija neįsibėgėjo“, – lygina ji.

Pasak R. Kapačinskaitės, įvairių procedūrų kaina neišaugo. Šiek tiek skiriasi tik skirtingų kompleksų kainos, nes yra ir naujų procedūrų. Tačiau atsižvelgdamas į savo piniginės storį, poilsiautojas Birštono sanatorijose gali rinktis sveikatinimo paslaugų paketus ir tik dviem ar trims dienoms, pavyzdžiui, savaitgalį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„O viena sanatorija šiemet siūlo ir keturių dienų poilsio programą, mat pastebėjo, jog atsirado toks poreikis“, – priduria Birštono turizmo informacijos centro vadovė.

Paklausta, kur Birštone galima pavalgyti, ji teigė, kad mieste, palyginti su ankstesniais metais, atsirado daugiau pigesnių vietų, kur galima užsukti išgerti kavos, arbatos, suvalgyti pyragaitį – būtent tokių vietų anksčiau poilsiautojai Birštone pasigesdavo.

„Buvo kavinės viešbučiuose, svečių namuose, gydyklose, bet atskirų kavinaičių anksčiau pas mus trūko. Užtat dabar jau ir meno galerijoje siūloma išgerti arbatos iš Birštone surinktų žolelių. O keliolikos litų tikrai pakaks ne prabangiems, tačiau sotiems pietums“, – tikino R. Kapačinskaitė.

REKLAMA

Druskininkuose prabanga kainuoja tūkstančius

Kiek pinigų poilsiautojai palieka Druskininkuose, šio miesto turizmo ir verslo informacijos centro direktorius Rimantas Palionis teigė negalintis pasakyti. Tačiau paklaustas, kiek mažiausiai pinigų reikia turėti šeimai, sumaniusiai Druskininkuose praleisti savaitgalį, jis sakė, kad galima išsiversti ir su keliais šimtais litų.

„Pats pigiausias variantas – susirasti tvarkingą privatų butą. Jame vienam žmogui pernakvoti kainuos nuo 30 iki 50 litų, o kambarys, kuriame gali pernakvoti 4 žmonės, parai kainuos apie 100–120 litų. Maistą tokiame bute poilsiautojai dažniausiai gaminasi patys, o jeigu nuspręs pavalgyti kavinukėje, taip pat neišleis daug. Geri kokybiški pietūs kainuos nuo 10 iki 20 litų. Be to, darbo dienomis galima rinktis ir dienos pietus“, – aiškino R. Palionis.

REKLAMA

„Miesto gydykloje mineralinio vandens vonia kainuoja 15–20 litų, purvo vonia apie 35 litus. O už kelių procedūrų kompleksą, kuris truks apie 2–3 valandas, teks sumokėti apie 50 litų. Kelios valandos pramogų Vandens parke – apie 60 litų“, – vardija jis.

„Pažįstu žmonių, kurie dviese už nakvynę ir vieną kitą procedūrą savaitgalį teišleidžia apie 100 litų ar šiek tiek daugiau. Tačiau norintiems apsigyventi sanatorijose ar viešbučiuose, gali tekti pakloti ir 1 tūkst. litų ar gerokai daugiau. Pavyzdžiui, vienoje sanatorijoje už parą teks pakloti 1400 litų vienam asmeniui. Bet už šią sumą jūs gausite ne tik nakvynę ir maistą, bet ir kelias sveikatinimo procedūras bei apsilankysite vandens parke“, – lygina Druskininkų turizmo ir verslo informacijos centro direktorius R. Palionis.

Vis dėlto pagrindinis visų Lietuvos kurortų turtas – vanduo ir gamta. Jei pakanka tik to ir privačiai išsinuomotame kambarėlyje suteptų sumuštinių, tūkstančių atostogoms tikrai nereikės.

Taip pat skaitykite:

Lietuvos kurortai poilsiautojų laukia išskėstomis rankomis  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų