REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos gyventojų atostogos liudija apie besikeičiančius šeimos įpročius ir modernėjančią visuomenę. „PZU Lietuva“ užsakymu „Spinter tyrimu“ atlikta visuomenės apklausa parodė, kad su sutuoktiniu atostogauti nevyksta net pusė Lietuvos gyventojų – su vyru ar žmona atostogas praleisti renkasi 45 proc. apklaustųjų. Maždaug trečdalis (28 proc.) žmonių atostogas praleidžia su vaikais.

REKLAMA
REKLAMA

Dar trečdalis apklaustųjų į atostogų draugiją linkę pasiimti ne artimiausius šeimos narius, bet draugus ar giminaičius. Vieni atostogauja net 13 proc. Lietuvos gyventojų.

REKLAMA

„Panašu, kad atostogoms pasirenkama draugija rodo apie besikeičiantį požiūrį į atostogas kaip šeimyninį laisvalaikį. Vieni šalies gyventojai vis dažniau linkę išplėsti žmonių, su kuriais ilsimasi, ratą, kiti – priešingai – atsisako bendrų atostogų ir vyksta ilsėtis vieni“, - komentuoja „PZU Lietuva“ generalinis direktorius Marius Jundulas.

Jis atkreipė dėmesį, kad vyrai dažniau nei moterys linkę atostogauti su draugais, o moterys dažniau į atostogas pasiima vaikus. Beje, moterys dažniau nei vyrai vyksta atostogų vienos.

REKLAMA
REKLAMA

Su šeima dažniau atostogauja 26-55 metų žmonės, o į antrąją gyvenimo pusę įkopę žmonės vyksta atostogų vieni.

M.Jundulas pastebėjo, kad pajamos daro gana didelę įtaką atostogavimo įpročiams. Kuo didesnės pajamos, tuo dažniau žmonės nurodydavo atostogaujantys su šeima ir draugais. „PZU Lietuva“ vadovas tai sieja su finansinėmis žmonių galimybėmis išvykti atostogų ir padengti visos šeimos atostogų išlaidas.

Beje, pailsėti su draugais, o ne šeima dažniausiai išvyksta aukščiausio lygio vadovai. Šeimą atostogoms dažniau renkasi tarnautojai, specialistai, ūkininkai. O štai smulkaus verslo atstovai linkę atostogauti vieni.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų