REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sunkumų prislėgtas Kipras turėtų pritraukti daugiau turistų ir jų pinigų švariomis maudynių vietomis, kurios antradienį buvo pripažintos geriausiomis Europos Sąjungoje (ES).

REKLAMA
REKLAMA

ES paskelbtoje naujoje informacijoje apie maudynių vietas taip pat nurodoma, kad daugiausia tokių vietų, kurios 2012 metais neatitiko ES standartų ir kurias iš dalies užteršė dėl liūčių patvinusi kanalizacija, yra Belgijoje, Didžiojoje Britanijoje ir Nyderlanduose.

REKLAMA

Bendrai tendencijos yra teigiamos, nes 94 proc. ES paplūdimių, ežerų ir upių pernai atitiko minimalius vandens kokybės reikalavimus, sakoma Europos aplinkos agentūros pranešime. 2011-aisiais tokių maudymosi vietų buvo 92 procentai.

Tačiau beveik dviejuose proc. maudymosi vietų vandens kokybė pernai buvo prasta, o konkrečiai Belgijoje, Didžiojoje Britanijoje ir Nyderlanduose tokių vietų buvo atitinkamai 12 proc., 6 proc. ir 7 procentai.

REKLAMA
REKLAMA

„Dar reikia kai ką padaryti, – sakoma ES aplinkosaugos komisaro Janezo Potočniko pareiškime. – Vanduo yra brangus resursas ir mums reikia praktiškai taikyti visas būtinas priemones jam visam apsaugoti.“

Kipre ir Liuksemburge visose užregistruotose maudynių vietose vandens kokybė buvo puiki.

Kitos ES šalys, kuriose švarių maudymosi vietų procentas yra didesnis už ES vidurkį (78 proc.): Malta (97 proc.), Graikija (93 proc.), Vokietija (88 proc.), Portugalija (87 proc.), Italija (85 proc.), Suomija (83 proc.) ir Ispanija (83 proc.).

Kroatijoje, kuri liepos 1 dieną įstos į ES, puiki vandens kokybė nustatyta 95 proc. maudymosi vietų.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų