Varškė – geras maisto produktas, tik kartais atsibosta vartoti ją gryną. Pateikiame dešimt būdų iškepti varškės apkepą.

Varškės pyragas (nuotr. Balsas.lt)

Varškės pyragas (nuotr. Balsas.lt)

Varškės apkepas su makaronais arba skryliukais

500 g varškės, 1–2 kiaušinių, 100 g sviesto, 0,8–1 kg virtų skryliukų ar makaronų, cukraus, druskos, grietinės, kietojo sūrio.

Sviestą išsukite iki purumo, sudėkite varškę, įmuškite kiaušinius, įberkite druskos, cukraus (nebūtinai) ir išmaišykite. Kepimo indą ištepkite sviestu, pabarstykite maltais džiūvėsėliais, sluoksniais dėkite makaronus ir varškės masę (per vidurį). Ant viršaus uždėkite kelis gabaliukus sviesto, apibarstykite džiūvėsėliais ar tarkuotu sūriu ir kepkite orkaitėje. Iškepusį apkepą patiekite su uogiene, grietine, cukrumi.

Perlinių kruopų apkepas su varške

1–1,5 stiklinės perlinių kruopų ar ryžių, 500 g varškės, 2–3 kiaušinių, 100 g sviesto, druskos.

Išmirkytas kruopas išvirkite piene, pusiau atskiestame su vandeniu. Varškę ištrinkite su sviestu ir, įmušę kiaušinius, išsukite. Vėliau suberkite kruopas (tinka vakarykštė košė). Pasūdykite ir gerai išmaišykite.

REKLAMA

Kepimo skardą ištepkite riebalais, pabarstykite džiūvėsėliais ar miltais ir sukrėskite paruoštą masę. Ant viršaus uždėkite kelis gabaliukus sviesto ir kepkite orkaitėje 30–40 minučių.

Apkepą supjaustykite ir patiekite su sviesto ir grietinės padažu.

Varškės ir grikių apkepas

0,5 kg varškės, stiklinės grikių kruopų, 100 g sviesto, 3 kiaušinių, stiklinės pieno, 2 stiklinių vandens, v. š. cukraus, druskos.

Vandenį užvirinkite ir suberkite nuplautas grikių kruopas. Kiek pavirę, supilkite pieną, pasūdykite, uždenkite puodą dangčiu ir įkiškite į karštą orkaitę, kad baigtų šusti.

Varškę ištrinkite. Jei ji rūgštoka, įberkite truputį cukraus, įmuškite kiaušinius ir gerai išsukite. Išvirusias kruopas truputį ataušinkite, sudėkite į varškę ir išmaišykite.

Kepimo skardą ištepkite riebalais, pabarstykite miltais, į ją sukrėskite paruoštą masę (maždaug 3–4 cm sluoksniu), ant viršaus uždėkite keletą gabaliukų sviesto ir kepkite orkaitėje 30–40 minučių.

Gatavą apkepą supjaustykite ir sudėkite į pusdubenį. Patiekite su lydyto sviesto ir grietinės padažu arba vaisių sunka. Panašius varškės apkepus galima gaminti su perlinėmis, ryžių, avižų ar kitokiomis kruopomis.

Paprastas varškės apkepas

0,5 kg varškės, 4 kiaušinių, 60–100 g sviesto, 2–3 v. š. cukraus, 2–3 v. š. manų kruopų, 0,5 stiklinės grietinėlės ar pieno, druskos.

Manų kruopas užpilkite grietinėle ir pusvalandžiui palikite, kad šiek tiek išbrinktų. Trynius išsukite su cukrumi, sudėkite varškę, gabaliukais supjaustytą sviestą, manų kruopas. Viską gerai ištrinkite. Vėliau į masę supilkite išplaktus kiaušinių baltymus, lengvai išmaišykite ir sukrėskite į sviestu išteptą bei džiūvėsėliais pabarstytą apkepo indą. 25–30 minučių kepkite orkaitėje.

REKLAMA

Apkepas patiekiamas tame pačiame inde, kuriame kepė. Prie jo tinka vaisių sultys, uogų kompotas arba uogienė.

Varškės ir morkų apkepas

0,5 kg varškės, 3 morkų, 3 kiaušinių, 75 g sviesto, 3–4 obuolių, 2–3 v. š. cukraus, 3–4 v. š. manų kruopų, kmynų, kalendrų, druskos.

Kiaušinius išplakite su cukrumi, sudėkite ištrintą varškę, sviestą, smulkiai sutarkuotas morkas, nuplikytus kmynus, sumaltus kalendrų grūdelius, masę gerai išsukite.

Obuolius nulupkite, supjaustykite nedideliais gabaliukais ir kartu su manų kruopomis sudėkite į varškės masę. Viską gerai išmaišykite, truputį pasūdykite ir sukrėskite į riebalais išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą skardą. Kepkite orkaitėje 25–30 minučių.

Apkepas patiekiamas tame pačiame inde, kuriame kepė. Valgomas su saldžiu pienu, uogų ar vaisių sultimis.

Varškės apkepas su obuoliais

500 g varškės, 3 kiaušinių, 5–6 obuolių, 50–100 g sviesto, 1–2 stiklinių džiūvėsėlių, 2–3 v. š. cukraus, kalendrų arba cinamono.

Rūgštesnius obuolius nulupkite ir supjaustykite mažais gabaliukais. Kiaušinius išsukite su cukrumi, sudėkite varškę, įberkite druskos, maltų kalendrų ar cinamono, viską gerai išsukite, kad neliktų didesnių varškės gabaliukų. Tada į varškės masę sudėkite obuolius, suberkite džiūvėsėlius ir išmaišykite. Masę sukrėskite į riebalais išteptą skardą, išlyginkite ir kepkite orkaitėje 30–40 minučių. Gatavą apkepą supjaustykite ir patiekite su sviestu, grietine ar cukrumi.

Varškės apkepas su pyragu

0,5 kg varškės, 2 kiaušinių, 50–100 g sviesto, 100 g razinų (nebūtinai), sužiedėjusio pyrago, pieno, cukraus.

REKLAMA

Į varškę įmuškite kiaušinį, pagal skonį įberkite cukraus ir išsukite. Razinas perrinkite, nuplaukite ir išdžiovinkite. Sudėkite jas į varškę. Pyragą ar baltą duoną supjaustykite plonomis riekutėmis.

Skardą ištepkite sviestu, pabarstykite džiūvėsėliais ir išklokite pyrago riekutėmis. Kiaušinį išplakite su puse stiklinės pieno ir užpilkite ant riekučių. Ant jų lygiu sluoksniu paskleiskite varškės masę, užklokite pyrago riekutėmis, vėl užpilkite kiaušinio plakinio. Uždėkite kelis gabaliukus sviesto, apibarstykite cukrumi ir kepkite orkaitėje, kol viršus pradės gelsti. Apkepą patiekite tame pačiame inde, kuriame kepė. Prie jo tinka pasaldintas pienas.

Paprastas varškės ir makaronų apkepas

0,5 kg varškės, 250 g makaronų.

Į varškę sudėkite su cukrumi ištrintus trynius, dalį sviesto, įberkite druskos ir viską gerai išsukite. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje, nukoškite, atvėsinkite. Sudėkite varškę, išplaktus kiaušinių baltymus, manų kruopas. Viską gerai išminkykite ir sukrėskite į riebalais išteptą bei džiūvėsėliais pabarstytą skardą. Ant viršaus uždėkite keletą gabaliukų sviesto ir kepkite orkaitėje 25–30 minučių.

Apkepas patiekiamas tame pačiame inde, kuriame kepė. Valgomas su pasaldinta grietinėle, spanguolių ar kitokių uogų kisieliumi.

Pagerintas varškės ir makaronų apkepas

0,5 kg varškės, 250 g makaronų, 3 kiaušinių, 100 g sviesto, 2 v. š. cukraus, cinamono ar vanilės, 1 v. š. pyrago džiūvėsėlių, druskos, 2–3 v. š. grietinės.

Kiaušinius suplakite su cukrumi, suberkite prieskonius, sudėkite varškę ir išsukite. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje ir nukoškite. Į riebalais išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą skardą sluoksniais sukrėskite makaronus ir varškės masę. Įdėkite sviesto gabaliukų. Viršutinis sluoksnis turi būti iš makaronų. Ant viršaus sudėkite likusį sviestą, supilkite greitinę. Kepkite orkaitėje ar krosnyje maždaug pusvalandį.

REKLAMA

Apkepas patiekiamas tame pačiame inde, kuriame kepė. Valgomas su pasaldintu pienu, paskanintu tarkuota citrinos žievele, kisieliumi, kompotu, sultimis.

Varškės apkepas su braškėmis ir bananais

310 g liesos varškės, 5 v. š. (85 g) manų kruopų, 3 v. š. (75 g) cukraus, 2 kiaušinių, 1,5 a. š. kepimo miltelių, žiupsnelio druskos, 1 banano, saujos braškių.

Viską išmaišykite iki vientisos masės, sudėkite griežinėliais pjaustytą bananą. Gautą masę sukrėskite į kepimo popieriumi ištiestą ir riebalais pateptą skardą. Kepkite apie 20–25 minučių 190 laipsnių temperatūroje. Valgyti galima su trintomis braškėmis, saldžiu jogurtu.

Patogiausias būdas sužinoti daugiau - sekti naujienas mūsų „Facebook“ paskyroje!

Nėra komentarų. Būk pirmas - komentuok!

Top Video

Gero vakaro šou. „TV Pagalbos“ žvaigždė Navickas prisiminė, kaip saugojo Landsbergį: pas jį prie durų miegodavom
DABAR RODOMA
Gero vakaro šou. „TV Pagalbos“ žvaigždė Navickas prisiminė, kaip saugojo Landsbergį: pas jį prie durų miegodavom
DABAR RODOMA
Lietuvis įsiuto: bejėgio vilkiko vairuotojo nelaimė policijai sukėlė juoką
DABAR RODOMA
Gerbėjai dalijasi įrašu ir sako, kad princas Harry – svajonių vyras
DABAR RODOMA
Išsitraukė kamerą, pamačius, ką išdarinėja lėktuvo keleivė – vos sulaikė juoką
DABAR RODOMA
Įrašas spaudžia širdį: šuns reakcija į veterinarą nepalieka abejingų
DABAR RODOMA
Visi mes žmonės. Meiželytė dėl darbo Seime neteko meilės: „Puikiai suprantu Grybauskaitę“
DABAR RODOMA
Gražuolės bandymas atkreipti sportininkų dėmesį virto sensacija – visai nesidrovėjo
DABAR RODOMA
Princas Williamas su žmona Kate vos sulaikė juoką po žurnalistų komentarų
DABAR RODOMA
Negalėjo nenufilmuoti: vaizdas danguje priminė baisiausią siaubo filmą
DABAR RODOMA
Tokio padaro žvejai dar nebuvo regėję: nesuprato, kas per mutantas
REKLAMA
Kauniečiai verslininkai Budriai aprodė savo ištaigingus namus: daugelis stebisi jų kitoniškumu
Ne vienas kaunietis žino, kad vienų gardžiausių cepelinų šio miesto apylinkėse galima paragauti Karmėlavoje esančioje verslininkų Budrių kavinėje. Įdomu tai, kad Budrių šeimos ...
Išskirtinį interjerą butui sukūrusi dizainerė: čia svarbiausia vientisumas ir baldų išdėstymas
Beveik du dešimtmečius kurianti profesionali interjero dizainerė Kristina Grybaitė turi puikiai atpažįstamą modernia klasika alsuojantį braižą. TV3 laidai „Penkių ...
3 priežastys rinktis plisuotas žaliuzes
Norint sukurti jaukią ir stilingą namų aplinką labai svarbu tinkamai priderinti langų dekorą jūsų namų interjere. Todėl norime atkreipti jūsų dėmesį į vis labiau Lietuvoje ...
Klaipėdos šviesų festivalis
Jau šiandien startuoja modernus ir ryškus Klaipėdos šviesų festivalis. Tris festivalio vakarus, vasario 14–16 dienomis, šviesose paskęs senamiesčio gatvės, pastatai ir ...
Naminis majonezas (nuotr. 123rf.com)
Mama pasidalino mažai žinomu valymo triuku, kuris padeda nuo sienų nuvalyti kreidelių žymes – prireiks tik vieno paprasto padažo, kurį turite šaldytuve. Jessica Hard praėjusią ...
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų