REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvoje viešintiems LR diplomatinių atstovybių užsienyje ambasadoriams šiandien bus pristatyta Valstybinio turizmo departamento iniciatyva kuriamas pasaulinis turistinis maršrutas Gintaro kelias. Prie posėdžių salės Užsienio reikalų ministerijoje VTD kartu su gintaro menininkais sukurs gintaro salą – pristatys „Gintarą kitaip“.

REKLAMA
REKLAMA

Gintaras pasirinktas esminiu Lietuvos turizmo rinkodaros elementu dėl savo išskirtinumo, plataus panaudojimo spektro, ypatingų savybių. Juk vienintelis Baltijos gintaras sudėtyje turi 8 proc. gintaro rūgšties, kuri naudojama ir medicinoje, ir kosmetikoje, ir kulinarijoje. Lietuvos diplomatinių atstovybių vadovams pristatysime mūsų šiuo metu kuriamo pasaulinio Gintaro kelio projekto pasiekimus, o taip pat konkrečius išskirtinius bei originalius Lietuvos kaip gintaro šalies pristatymo būdus, tokius kaip rekordinę suknelę iš gintaro, gintaro smilkalus, aliejų, pudrą, lūpų balzamą, juvelyrinius gaminius, gintaro suvenyrus ir kt. Taip pat surengsime gintaro arbatos bei gintaro saldumynų degustaciją. Kartu paraginsime skleisti apie tai žinią užsienyje, skatinti svečias šalis prisijungti prie pasaulinės mūsų iniciatyvos ir plėsti šiuolaikinį Gintaro kelią“, - pasakoja VTD direktorė dr. R. Balnienė.

REKLAMA

Pasak jos, pačios ambasados gali tapti Gintaro kelio dalimi, jeigu apsvarstys galimybę LR ambasadų patalpose turėti gintaro vandens ar arbatos, vaišinti juo interesantus, pasakoti apie šiuolaikinį gintaro panaudojimą Lietuvoje ir pan.

Jungtinių tautų Pasaulio turizmo organizacijos, palaikančios VTD iniciatyvą, vertinimu, Gintaro kelias šiandien yra ne tik geografinis ar kultūrinis maršrutas, kaip senovėje. Jis tapo perspektyvia turizmo verslo koncepcija. O nacionalinis gintaro paveldas suteikia pridėtinės vertės šaliai, padeda jai pozicionuotis pasaulyje kaip išskirtinei turistinei destinacijai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų