REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Alpinistas Vladas Vitkauskas nepaliauja svajoti apie kalnus, išskirtinių kelionių organizatorė Inga Bytautė jau sunkiai randa šalį, kurioje nebūtų buvusi, mados dizainerė Julija Janus alpsta nuo Maroko grožio, ajurvedos gyvensenos propaguotojai Eglė ir Darius Kauneckai kasmet pagyvena Indijoje, žurnalistė Gabija Vitkevičiūtė nuolat gilinasi į Rytų pasaulio grožį, o fotografai Rūta Marcinkevičiūtė ir Vytautas Kratulis pasaulį vežiojasi fotoaparato dėkle.

REKLAMA
REKLAMA

 

Visi šie žmonės susitiks kelionių, pramogų ir sporto parodoje „Adventur“, kuri jau vasario 1-3 d. sieks įgyvendinti ambicingiausius planus ir parodyti: paroda gali būti gyva, labai naudinga ir labai įdomi. „Čia visas tris dienas ras ką veikti ir mokyklinukai, ir sportininkai, ir verslininkai, ir save visko mačiusiais laikantys keliautojai. Esu tikra – tiek pramogų ir žinių vienoje vietoje dar nebuvo“, - sako parodos vadovė Dovilė Zapkutė.

REKLAMA

 

Kelionių parodoje „Adventur“ patarimus dalins ne tik žymūs Lietuvos žmonės, bet ir labai patyrę keliautojai. Čia veiks diskusijų platforma „Kelionės – mano gyvenimo būdas“. Projekto vadovė Dovilė Zapkutė sako, kad „tikriausiai nebėra tokio keliavimo būdo, kuris nebus aptartas ir parodytas „Adventur“ parodoje: tai ir dviračiais aplink pasaulį (Algirdas Gurevičius „Kelionė dviračiais po Altajų“, Milda Liutkutė „Įveikę 28100 km motociklu per Aziją, grįžome kitokie“, Tadas Jeršovas „Kelionė dviračiais po Nepalą“), ir slidėmis aplink Lietuvą (Tadas Šidiškis „Unikalios Lietuvos gamtos vietos pėsčiomis ir slidėmis“), ir pėščiomis netikėčiausiais maršrutais (Algis Kavaliauskas „Žygio po Lietuvą psichologija ir praktika“, Nijolė Balčiūnienė „Kraštovaizdžio įvairovė ir baltiškos šventės gamtoje Vilniaus apylinkėse“, Dalius Pranculis „Netradicinis turizmas Lietuvoje“) ir kt.“

REKLAMA
REKLAMA

 

Parodoje pirmą kartą bus pristatyta ir ilgamečio keliautojo, „Šviežia kava“ vadovo Vytauto Kratulio nuotraukų paroda iš Afrikos kraštų - Etiopijos ir Ruandos. „Stengiuosi matyti pasaulį per kavos pupelę – nuotraukose matyste ir kavos veidus, ir kavos operacijas, ir stebuklingas kavos plantacijas, kur rūkas stovi stovi toks, kad paltą gali kabint“, - džiaugiasi kavos fotografas Vytautas Kratulis. Jis pristatys ir lietuviškumo akimirkas Afrikoje.

 

Šeštadienį, vasario 2 d., lankytojų lauks žurnalistės, keliautojos, istorijų pasakotojos Gabijos Vitkevičiūtės popietė "Su kuo valgomi Rytai?" su Azijos šalių meno, kultūros, medicinos, mokslo ir kalbos profesionalais, taip pat - šokio ir muzikos meistrais, virtuvės šefais ir tikraisiais fizinės ir dvasinės sveikatos šaltiniais kiekvienam apsilankiusiajam.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

 

„Susitikimų su šios rubrikos svečiais metu bus galima pasitikrinti sveikatą pas tradicinės kinų medicinos daktarą Dainių Butvilą, patirti atpalaiduojančio pečių masažo naudą pas „SPA Shanti“ ajurvedos meistrus, išgirsti, kiek ir kaip reikia ruoštis piligriminei kelionei su jogos mokytojais Arnu Kazicku – Haridu ir Gintaru Narajanu, taip pat patirti didelį malonumą, klausant ir žiūrint į hieroglifus aiškinantį Vytį Silių, bene geriausiai Lietuvoje kalbantį ir iš tiesų suprantantį kinų kalbą arba įgauti drąsos pokyčiams susitikime su žurnaliste Rita Stanelyte ir jos vyru Aisčiu, kurie, viską metę, metus keliavo po Aziją“, - pasakoja Gabija Vitkevičiūtė. Ji per šias keliones savo svečius lydės kartu su savo knygos „Karavansarajus“ istorijomis.

REKLAMA

 

Visi susitikimai bus nemokami, įėjimas – su parodos bilietu.

 

Parodoje „Adventur“ veiks keturios grandiozinės rubrikos: „Atrask pasaulį“, „Paragauk pasaulio“, „Pažink Lietuvą“, „Poilsiauk aktyviai“ ir visas tris dienas lankytojų lauks diskusijų bei susitikimų platforma „Kelionės – mano gyvenimo būdas“, kur įspūdžiais ir patarimais dalinsis žymūs Lietuvos žmonės ir patyrę keliautojai.

 

Visos unikalios turizmo naujienos bus pristatytos jau vasario 1-3 dienomis Lietuvos parodų ir kongresų centre LITEXPO vyksiančioje tarptautinėje kelionių, pramogų ir sporto parodoje „Adventur“. Ją organizuoja turizmo verslo specialistai - Valstybinis turizmo departamentas prie LR ūkio ministerijos, Lietuvos turizmo asociacija, LR turizmo rūmai ir parodų bei konferencijų organizatorius LITEXPO.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų